Μεταφορές Ανόι: Εισαγωγή και Γύρισμα

Οι επιλογές μεταφοράς σας στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ - Around and Outbound

Οι ταξιδιώτες στο Ανόι, το Βιετνάμ μπορούν να μπουν μέσα, γύρω και έξω χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τρόπων μεταφοράς, καθένας από τους οποίους είναι καλύτερα προσαρμοσμένος σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή προϋπολογισμό.

Τα ταξί προσφέρουν τη μέγιστη ταχύτητα και ευκολία, αλλά και το κόστος τους (προσφέρουν επίσης τη μεγαλύτερη πιθανότητα να σας αποκαλύψουν ). Ποδήλατα μπορούν να ενοικιαστούν στο Hanoi hostel σας για τόσο χαμηλό όσο ένα δολάριο την ημέρα, αλλά μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τους ταξιδιώτες που δεν χρησιμοποιούνται για να χαοτική, αναρχική κυκλοφορία του Ανόι.

Έτσι σκέψου προσεκτικά για το πού θέλετε να πάτε (όπως αυτά πρέπει να δείτε αξιοθέατα στο Ανόι ) και πώς θέλετε να φτάσετε εκεί? τι μπορεί να σας κοστίσει το λιγότερο μπορεί να πάρει το περισσότερο χρόνο, και ένας μεγαλύτερος προϋπολογισμός μεταφοράς μπορεί στην πραγματικότητα να σώσει από την άποψη των περισσότερων αξιοθέατα δει και λιγότερη ταλαιπωρία κατά μήκος του δρόμου.

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Noi Bai στο Ανόι

Αεροπορικοί ταξιδιώτες που πετούν στο Ανόι θα πρέπει να περάσουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Noi Bai (IATA: HAN, ICAO: VVNB), περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης του Ανόι. Βρίσκεται στην περιοχή Soc Son περίπου 28 μίλια βόρεια του κέντρου της πόλης του Ανόι, το Noi Bai βρίσκεται περίπου 40 λεπτά με ταξί από την παλιά συνοικία .

Οι ταξιδιώτες που εξέρχονται από το αεροδρόμιο Noi Bai μπορούν να μεταφέρουν το λεωφορείο, το μίνι λεωφορείο, το ταξί ή το αεροδρόμιο του ξενοδοχείου στην πόλη του Ανόι. Τα λεωφορεία και τα μικρά λεωφορεία κοστίζουν το λιγότερο, αλλά καταλαμβάνουν το μέγιστο χρόνο αναμονής ή ταξιδιού. Τα ταξί είναι η πιο ακριβή επιλογή σας, αλλά μπορεί να σας φέρει στην πόλη το ταχύτερο, υποθέτοντας ότι μπορείτε να πλοηγηθείτε με το δρόμο σας γύρω από τα touts και απατεώνες στην περιοχή των αφίξεων.

Μεταφορές γύρω από το Ανόι

Έτσι έχετε φτάσει στο ξενοδοχείο σας στην παλιά συνοικία σε ένα κομμάτι. Μπράβο σου! Τώρα, πώς φτάνετε για να δείτε τα αξιοθέατα του Ανόι;

Ευτυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία των κύριων τουριστικών περιοχών του Ανόι - συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων χώρων φαγητού, καταστημάτων, ξενοδοχείων και ιστορικών αξιοθέατων - βρίσκεται σε ακτίνα ενός μιλίου που περιβάλλει τη λίμνη Hoan Kiem .

Και αν είστε αρκετά τυχεροί για να επισκεφτείτε το φθινόπωρο στο Ανόι (από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο, διαβάστε περισσότερα για τον καιρό στο Βιετνάμ), θα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε μερικές καλές καιρικές συνθήκες.

Τα ταξί του Ανόι έχουν μετρητές, αλλά δεν επιθυμούν όλοι οι οδηγοί να τα χρησιμοποιούν. Οι μετρητές εργασίας κοστίζουν περίπου VND10,000 έως VND15,000 για τα πρώτα δύο χιλιόμετρα, στη συνέχεια για VND8,000 ανά επόμενο χιλιόμετρο.

Το πρόβλημα με τη λήψη ενός ταξί δεν είναι όλα αυτά είναι καλά-versed στα αγγλικά, και κάποια θα προσπαθήσουν να επιβάλουν μια κατ 'αποκοπή τιμή για το ταξίδι σας αντί να στηριχθεί στο μετρητή. Ακόμη και όταν χρησιμοποιούν το μετρητή, μερικά από αυτά θα έχουν ελαττωματικούς μετρητές που τρέχουν πολύ γρήγορα!

Αν χαιρετίζετε ταξί στο Ανόι, αναζητήστε ένα από αυτά τα αξιόπιστα ταξί, αντί μόνο για οποιοδήποτε ταξί που περνάει από το δρόμο σας. Μπορείτε επίσης να τους καλέσετε για να λάβετε ένα ταξί που θα σταλεί στην τοποθεσία σας. Τα ταξί σε αυτόν τον κατάλογο είναι ελαφρώς λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να σας αποκόψουν.

Το γλωσσικό χάσμα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα όταν περνάτε στο Ανόι, καθώς το Βιετναμέζικα είναι μια τοική γλώσσα που προσθέτει κουκκίδες και κουρελιές σε λατινικούς χαρακτήρες που αλλάζουν εντελώς την προφορά τους!

Μην προσπαθήσετε να πείτε στον οδηγό πού θέλετε να πάτε. δείξτε του ένα χαρτί ή μια κάρτα που έχει τη γραπτή διεύθυνση. (Οι τηλεφωνικές κάρτες στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας; Πιάστε μια χούφτα και χρησιμοποιήστε τις για τα ταξίδια σας.)

Οι οδηγοί ταξί στο Ανόι είναι επίσης απρόθυμοι να δώσουν πίσω την αλλαγή. Εάν αυτή είναι μια μεγάλη υπόθεση για σας, φέρτε μικρότερους λογαριασμούς για να πληρώσετε την ακριβή αλλαγή.

Το Cyclo είναι ποδήλατο rickshaws του Ανόι. Οι επιβάτες οδηγούν στην μπροστινή καμπίνα, ενώ ο οδηγός κάθεται πίσω από τον επιβάτη. Οι καμπίνες Cyclo είναι κατασκευασμένες για δύο επιβάτες και είναι ιδανικές για εξερεύνηση σε μικρές αποστάσεις στο κέντρο της πόλης του Ανόι. Να τους οδηγήσετε μόνο αν δεν βιάζεστε και αν δεν σας πειράζει να φοβάστε να δείτε το κυκλοφοριακό ρεύμα του Ανόι ακριβώς μπροστά σας.

Μια βόλτα σε ένα κύκλο θα σας κοστίσει περίπου 100.000 VND (περίπου $ 5) για μια βόλτα μιας ώρας.

Μπορούν να ζητήσουν περισσότερα από την αρχή, αλλά είστε ενθαρρυμένοι να παζαρεύετε την τιμή κάτω. Συμφωνείτε σχετικά με την τιμή πριν από την επιβίβαση.

Μην εκπλαγείτε αν ο οδηγός cyclo θα προσπαθήσει να σας χρεώσει περισσότερο μόλις βγείτε. Πληρώστε την τιμή που συμφωνήσατε από την αρχή και είστε σίγουροι γι 'αυτό - ωστόσο, τον συμβουλεύετε για τις υπηρεσίες του, καθώς έχει πετάξει ολόκληρο το σωματικό σας βάρος για την προηγούμενη ώρα. Έχετε την σωστή αλλαγή έτοιμη, καθώς οι οδηγοί cyclo (όπως οι αντίστοιχοι ταξί τους) δεν επιθυμούν να δώσουν πίσω την αλλαγή.

Xe om είναι ταξί μοτοσικλετών του Ανόι. Το όνομα μεταφράζεται σε "αγκάλιασμα του οχήματος" και αυτό είναι το εξής: οδηγείτε πιλότο στη μοτοσικλέτα και αγκαλιάζετε τον οδηγό από πίσω, κρεμάζοντας για αγαπημένη ζωή καθώς και οι δυο σας σφυρίζετε μέσα από την κίνηση της πόλης.

Θα βρείτε xe om κυρίως γύρω από τις γωνίες του δρόμου? μπορείτε να τα πείτε από τα πράσινα κράνη τους. Η τιμή θα πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμη και θα εξαρτάται από την απόσταση που επιθυμείτε να ταξιδέψετε. Για κάθε χιλιόμετρο, περίπου VND 10.000-15.000 (περίπου πενήντα έως εβδομήντα σεντ) είναι ένα δίκαιο ποσό.

Όπως και με το C yclo, διαπραγματευτείτε το επιτόκιο πριν από την επιβίβαση και προσπαθήστε να πληρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ακριβή αλλαγή. Βεβαιωθείτε ότι το xe om σας διαθέτει κράνος. μην πάρετε αν δεν διαθέτουν αυτό το βασικό κομμάτι του εξοπλισμού!

Σχεδιάζετε να ταξιδέψετε πάνω από 2 μίλια στον προορισμό σας; Πάρτε ένα ταξί αντ 'αυτού, είναι πιο πρακτικό και ασφαλέστερο επίσης.

Η ενοικίαση ενός σκούτερ μπορεί να είναι μια επιλογή εάν θέλετε λίγο περισσότερη ευελιξία στο ταξίδι σας γύρω από το Ανόι. Πολλοί ξενώνες ή ξενοδοχεία μπορούν να πάρουν τους καλεσμένους τους μια μοτοσυκλέτα για ενοικίαση για περίπου 5 δολάρια την ημέρα. Σημειώστε ότι θα χρειαστεί να πάρετε μια τοπική άδεια οδήγησης για να νοικιάσετε μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο στο Βιετνάμ: επισκεφθείτε το Τμήμα Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Ανόι για να πάρετε ένα.

Επίσης, σημειώστε ότι οι αρχάριοι δεν πρέπει να επιχειρούν τη χαοτική κυκλοφορία του Ανόι. οι κανόνες του δρόμου δεν υπάρχουν στους δρόμους της πόλης και ένας νέος οδηγός θα καταλήξει μόνο σε τραυματισμούς ή χειρότερα.

Η ποδηλασία στο Ανόι δεν είναι για τους αδύναμους γονείς. οι κανόνες κυκλοφορίας πετάνε έξω από το παράθυρο μόλις βγεις στο δρόμο και τα ατυχήματα είναι μια σαφής δυνατότητα. Οι ποδηλάτες πρέπει επίσης να αγωνίζονται με ζεστό και υγρό καιρό από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο. Αν κανένα από αυτά δεν σας γοητεύσει, τότε πετάξτε το. πολλά ξενοδοχεία στο Ανόι προσφέρουν υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων, συχνά πηγαίνοντας για τόσο χαμηλά όσο $ 1 την ημέρα.

Να βγούμε από το Ανόι

Το σύστημα μεταφορών του Ανόι εξυπηρετεί τους τουρίστες που αναζητούν επιλογές εδάφους από το υπόλοιπο Βιετνάμ. Η πρωτεύουσα είναι η κύρια αποβάθρα του Ha Long Bay και της ορεινής πόλης Sapa. οι ακόλουθες επιλογές μεταφοράς παρέχουν χερσαίες συνδέσεις με αυτούς τους προορισμούς του Βιετνάμ και πολλά άλλα.

Τρένο: Ο σιδηροδρομικός σταθμός μπορεί να βρεθεί στο κέντρο της πόλης στο 120 ° Le Duan? μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τρένα τα οποία μπορούν να σας μεταφέρουν μέχρι το νότο μέχρι το Saigon ή βόρεια στην Sapa και πέρα ​​από τα σύνορα με την Κίνα.

Αριστερά από την κύρια είσοδο βρίσκεται ο μετρητής 2, όπου πωλούνται εισιτήρια για νότιους σταθμούς. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκεται ένα εισιτήριο για εισιτήρια στη Sapa (μέσω του Lao Cai) και το Counter 13 για εισιτήρια στην Κίνα. Αγοράστε εισιτήρια τουλάχιστον μία ημέρα πριν από το ταξίδι για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το είδος της αγκυροβόλιτης που θέλετε.

Λεωφορείο: Μια σειρά σταθμών λεωφορείων βρίσκεται γύρω από το Ανόι, κάθε ένα από τα οποία διανέμει λεωφορεία που ταξιδεύουν μόνο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Καλέστε ή επισκεφθείτε αυτούς τους σταθμούς λεωφορείων για ενημερωμένες εκθέσεις και χρονοδιαγράμματα. όπως με το τρένο, αγοράστε τα εισιτήριά σας τουλάχιστον την ημέρα πριν ταξιδέψετε για να εξασφαλίσετε μια θέση.

Μικρό λεωφορείο / τουριστικό λεωφορείο: τα τουριστικά γραφεία στο Ανόι μπορούν να σας κάνουν κράτηση σε ένα μίνι λεωφορείο τουριστικής κατηγορίας με κατεύθυνση τον κόλπο Ha Long και άλλα σημεία στο βόρειο Βιετνάμ. Τα λεωφορεία "open tour" μπορούν επίσης να κρατηθούν μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων όπως το Sinh Tourist. αυτά τα λεωφορεία ταξιδεύουν στο μήκος του Βιετνάμ.