Μια επίσκεψη στη λίμνη Hoan Kiem - Ανόι, Βιετνάμ

Το παρελθόν συναντά το παρόν σε αυτή την ιστορική, γραφική λίμνη στην παλιά συνοικία του Ανόι

Η λίμνη Hoan Kiem βρίσκεται στην καρδιά του Ανόι στο Βιετνάμ , στην παλιά συνοικία της πόλης . Τόσο μεγάλο μέρος του παρελθόντος και του παρόντος στο Ανόι δεσμεύεται σε αυτό το γραφικό σώμα νερού.

Η σημερινή λίμνη Hoan Kiem είναι μια δημοφιλής στάση για τις γαμήλιες φωτογραφίες των ζευγαριών και τις πρωινές προπονήσεις των γυμναστών. Και εδώ και μερικές εκατοντάδες χρόνια, η λίμνη έχει χρησιμεύσει ως τόπος λατρείας και λίκνο για θρύλους: στέκεται μόνος του ως ένας σημαντικός λόγος για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ .

Hoan Kiem θρυλικές χελώνες

Το όνομα Hoan Kiem Lake υποδηλώνει τον θρύλο που λέγεται ότι βρίσκεται κάτω από τα βάθη του: Hồ Hoàn Kiếm σημαίνει "Λίμνη του επιστρεφόμενου σπαθιού", υπαινίσσονται τον μύθο ότι ο μελλοντικός Βιετναμέζος αυτοκράτορας Le Loi έλαβε ένα σπαθί από μια μαγική χελώνα στη λίμνη άκρη. Ο Le Loi οδήγησε τους Κινέζους από το Βιετνάμ με το ξίφος, το οποίο στη συνέχεια αποκαταστάθηκε από τη χελώνα μετά την αποχώρηση των εισβολέων.

( Το θέατρο του Thang Long Water Puppet στο κοντινό χωριό λέει την ιστορία, φυσικά με τη μορφή της θαλάσσιας μαριονέτας).

Οι χελώνες της λίμνης έχουν περάσει σε μεγάλο βαθμό σε μύθο, λόγω της ρύπανσης και της επίστρωσης των χελωνών για την τοποθέτηση αυγών στη λίμνη. Η τελευταία γνωστή χελώνα που κατοικεί στη λίμνη πέθανε το 2016. Σήμερα, ο αριθμός των επιζώντων χελωνών στη λίμνη Hoan Kiem παραμένει άγνωστος.

Να φτάσετε στη λίμνη Hoan Kiem

Η λίμνη συνορεύει με τους δρόμους του Pho Dinh Tien Hoang στα βόρεια και ανατολικά, το Pho Hang Khay στο νότιο άκρο του και το Pho Le Thai προς τα δυτικά.

Τα πεζοδρόμια γύρω από τη λίμνη είναι σκιασμένα από δέντρα, οπότε η σύντομη βόλτα (λιγότερο από δέκα λεπτά) που μπορεί να σας οδηγήσει να περπατήσετε από το ένα άκρο της επιμήκους λίμνης στην άλλη είναι βέβαιο ότι θα είναι ευχάριστη ακόμη και σε ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες.

Μόλις περάσετε στη λίμνη, θα βρείτε το Ανόι στο πιο γοητευτικό του: παλιούς άνδρες που παίζουν κινέζικα σκάκι σε παγκάκια που βλέπουν στη λίμνη, προσβάλλουν ζευγάρια που παίρνουν στιγμιότυπα γοητείας γεμάτα γαμήλια ταξίδια και (ανάλογα με την ώρα της ημέρας) οι πεζοπόροι με ταχύτητα παίρνουν τα πρωινά συνταγματικά τους, όλα ενάντια στο ήρεμο σκηνικό των υδάτων της λίμνης.

Τι να κάνετε γύρω από τη λίμνη Hoan Kiem

Η λίμνη Hoan Kiem είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ανόι, ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς για να φτάσετε γύρω από την πόλη. Αμέσως στην δυτική λίμνη βρίσκεται μια πολυσύχναστη συνοικία μόδας που συγκεντρώνεται γύρω από τη Φο Nha Tho και τη Pho Na Chung. Βόρεια της λίμνης, τα στενά δρομάκια της Παλιάς Συνοικίας περιμένουν να εξερευνηθούν. Νότια της λίμνης βρίσκεται η γαλλική συνοικία και η μεγάλη γεύση του Hai Ba Trung.

Εάν έχετε καυγάς γύρω από την παλιά συνοικία, οι όχθες της λίμνης Hoan Kiem είναι ένα τέλειο μέρος για να σταματήσετε για μια αναπνοή. Ίσως θελήσετε να παραγγείλετε έναν καφέ στο καφενείο Hapro Coffee στο Pho Le Thai To (τοποθεσία στους Χάρτες Google), ή να σκάψετε βαθύτερα στους δρόμους της παλιάς συνοικίας για τα αυθεντικά τρενάκια του Χανόι .

Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν check in σε μια ευρεία γκάμα ξενοδοχείων γύρω από την περιοχή της λίμνης Hoan Kiem: η παλιά συνοικία έχει αρκετά χαμηλά έως μεσαία ξενοδοχεία για να διαλέξετε, ενώ τα κομψά ξενοδοχεία στη γαλλική συνοικία μπορεί να ταιριάζουν σε εκείνους με περισσότερα χρήματα έγκαυμα.

Ο ναός του Νγκοκ Υιός του Χοάν Κιεμ Λέικ

Τα αντανακλαστικά νερά της λίμνης Hoan Kiem σηματοδοτούνται από την παγόδα Tortoise (Thap Rua) στο νότιο άκρο και το ναό Ngoc Son στο βόρειο άκρο της λίμνης Hoan Kiem.

Ο ναός Ngoc Son μπορεί να επιτευχθεί με τη διέλευση από τη γέφυρα Huc (πρωινός φως του ήλιου) , μια χαριτωμένη ξύλινη γέφυρα με κόκκινο χρώμα.

Χτισμένο το 1400, ο Ngoc Son δεν είναι απλά ένα μουσείο, είναι ένας ενεργός τόπος λατρείας, όπου οι μοναχοί και οι θιασώτες εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Η μυρωδιά της καύσης joss sticks διαπερνά τον αέρα, που ως εκ τούτου αισθάνεται παχύ και βαρύ.

Το συγκρότημα του ναού περιέχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δομές. Ο πύργος πένας στο λόφο του νησιού είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη. ο Πύργος του Σελήνη (Dac Nguyet Lau) χρησιμεύει ως πύλη στο ναό από τη γέφυρα. και δύο τοίχοι εμφανίζουν τα ονόματα των φοιτητών που πέρασαν τις εθνικές εξετάσεις πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Το κεντρικό κτίριο του ναού στεγάζει βωμούς, καταστήματα και μια μεγάλη γεμάτη χελώνα.

Για να μπείτε στο Ngoc Son Temple, πρέπει να πληρώσετε ένα εισιτήριο πριν περάσετε τη γέφυρα - VND 30.000 Dong ($ 1.30, διαβάστε για χρήματα στο Βιετνάμ ), που διατίθεται σε περίπτερο αριστερά από την είσοδο της γέφυρας.

Ο ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ.