Αγορές στην παλιά συνοικία, Ανόι, Βιετνάμ

Χιλιάδες χρόνια ιστορίας του Ανόι, ψώνια και πολιτισμός

Ένα ταξίδι στην παλιά συνοικία στο Ανόι του Βιετνάμ είναι απαραίτητο για κάθε επισκέπτη για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από τη λίμνη Hoan Kiem , η παλιά συνοικία είναι μια πολύπλοκη οδός που βρίσκεται σε ένα παλιό χιλιετιακό σχέδιο, που πωλεί σχεδόν τα πάντα κάτω από τον ήλιο.

Τα στενά δρομάκια της παλιάς συνοικίας είναι γεμάτα με οικογενειακά καταστήματα που πωλούν μεταξωτά, γεμιστά παιχνίδια, έργα τέχνης, κεντήματα, φαγητό, καφέ, ρολόγια και μεταξωτά.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα παζάρια στην παλιά συνοικία: απλά πρέπει να παζαρεύετε την τιμή κάτω. (Για περισσότερα, δείτε: Χρήματα στο Βιετνάμ - Συμβουλές για διαπραγματεύσεις και δαπάνες .)

Τα καταστήματα της Παλιάς Συνοικίας προσελκύουν τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους, καθιστώντας αυτό το μέρος έναν εξαιρετικό προορισμό για να δείτε το τοπικό χρώμα. Η υψηλή τουριστική κίνηση έχει επίσης αναπτύξει μεγάλη συγκέντρωση ταξιδιωτικών γραφείων και ξενοδοχείων.

Πρώτος επισκέπτης; Ελέγξτε τους κορυφαίους λόγους για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ πριν συνεχίσετε

Αγορές στην παλιά συνοικία

Silks. Το Βιετνάμ, γενικά, προσφέρει μεγάλη αξία στο μετάξι. Οι χαμηλότερες τιμές και η φθηνή εργασία πηγαίνουν χέρι-χέρι για να προσφέρουν ασυναγώνιστες ευκαιρίες για προσεκτικά επεξεργασμένα μεταξωτά φορέματα, παντελόνια, ακόμα και παπούτσια.

Η οδός Hang Gai είναι το καλύτερο μέρος στην παλιά συνοικία για να χαράξετε τη μεταξένια κνησμό σας, ειδικά το Kenly Silk στο 108 Hang Gai (Τηλέφωνο: +84 4 8267236, επίσημη ιστοσελίδα). Το κατάστημά του στην παλιά συνοικία έχει τρεις ορόφους που προσφέρουν μια άγρια ​​ποικιλία από μεταξωτά αγαθά, συμπεριλαμβανομένου και του dai , φορέματα, ρίχνει κασκόλ, πιτζάμες, κοστούμια και παπούτσια.

Κέντημα. Κέντημα είναι μια κοινή βιομηχανία εξοχικό σπίτι στο Βιετνάμ, το οποίο σημαίνει ότι θα βρείτε πολλά άσχημα κεντήματα. Για το απόλυτο καλύτερο από το σκάφος, μπορώ μόνο να σας συστήσω να επισκεφθείτε το Quoc Su στην οδό 2C Ly Quoc Su (Τηλέφωνο: +84 4 39289281, επίσημη ιστοσελίδα). Ιδρύθηκε το 1958, η εταιρεία ιδρύθηκε από τον καλλιτέχνη κέντημα Nguyen Quoc Su και τώρα τρέχει με περισσότερα από 200 εξειδικευμένα κεντήματα που αποδίδουν σχεδόν φωτο-τέλεια ραμμένα έργα τέχνης.

Lacquerware. "Son mai" είναι η τέχνη της εφαρμογής επίστρωσης ρητίνης σε ξύλινα ή μπαμπού αντικείμενα, στη συνέχεια γυάλισμα τους σε μια βαθιά λάμψη. Πολλά από αυτά είναι επίσης ένθετα με κελύφη αυγών ή μητέρα μαργαριταριών. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να έρθουν σε μορφή κύπελλων, αγγείων, κιβωτίων και δίσκων.

Οι δρόμοι της παλαιάς συνοικίας προσφέρουν πολλά παραδείγματα τέχνης, όχι όλα καλά - θα χρειαστείτε ένα καλό μάτι (και τη μύτη) για να εντοπίσετε εξαιρετική χειροτεχνία από την άφθονη σκωρία στην αγορά. Ο Anh Duy στις 25 Hang Trong κατέχει τη φήμη του στα προϊόντα ποιότητας, αλλά οι τιμές τους αντανακλούν τα υλικά και τις δεξιότητες που προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Προπαγάνδα Τέχνη. Οι βιετναμέζοι δεν αξιοποιούν περισσότερο την κομμουνιστική προπαγάνδα και πολλά καταστήματα στην παλαιά συνοικία είναι ιδιαίτερα γνωστά για το υλικό των κόκκινων μέσων ενημέρωσης. Οι παλιές αναπαραγωγές προπαγάνδας πωλούνται στην Hang Bac Street.

Σίγουρα δεν χρειάζεται να εξερευνήσετε όλους τους 70 δρόμους της Παλιάς Περιφέρειας για να έχετε την πλήρη εμπειρία αγορών - μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην κατασκευή ενός κυκλώματος Hang Hang, Hang Bac, Dinh Liet και Cau Go. Αν ψάχνετε για συγκεκριμένα εμπορεύματα, ορισμένοι δρόμοι της παλιάς συνοικίας μπορούν να ειδικευτούν στο αντικείμενο επιθυμίας σας:

Οι 36 δρόμοι της παλιάς συνοικίας

Η παλιά συνοικία αποτελεί μια υπενθύμιση για το ιστορικό παρελθόν του Ανόι - η ιστορία του έχει συνδεθεί από καιρό με την άμπωτη και τη ροή των κατακτητών και εμπόρων τα τελευταία χίλια χρόνια.

Όταν ο αυτοκράτορας Λά Τάι Τα να μετακινήσει την πρωτεύουσά του στο Ανόι το 1010, μια κοινότητα βιοτεχνών ακολούθησε την αυτοκρατορική συνοδεία της νέας πόλης. Οι τεχνίτες οργανώθηκαν σε συντεχνίες, τα μέλη των οποίων έτειναν να κολλήσουν μαζί για να προστατεύσουν τα προς το ζην.

Έτσι, οι δρόμοι της Παλαιάς Συνοικίας εξελίχθηκαν για να αντανακλούν τις διάφορες συντεχνίες που ονόμαζαν την περιοχή στο σπίτι: κάθε συντεχνία συγκέντρωσε την επιχείρησή τους κατά μήκος ενός μεμονωμένου δρόμου και τα ονόματα των οδών αντανακλούσαν την επιχείρηση των συντεχνιών που ζούσαν εκεί. Έτσι είναι οι δρόμοι της παλαιάς συνοικίας που ονομάζονται μέχρι σήμερα: Hang Bac (Silver Street), Hang Ma (οδός προσφορών χαρτιών), Hang Nam (Gravestone Street) και Hang Gai (μετάξι και πίνακες ζωγραφικής) μεταξύ άλλων.

Η λαογραφία στρέφει τον αριθμό αυτών των δρόμων στα 36 - γι 'αυτό θα ακούσετε τους "36 δρόμους" της παλιάς συνοικίας όταν υπάρχουν σίγουρα πολύ περισσότερα από αυτόν τον αριθμό που διασχίζει την περιοχή. Ο αριθμός "36" μπορεί απλώς να είναι ένας μεταφορικός τρόπος να λέτε "άφθονο", δηλαδή "άφθονο δρόμοι εδώ!"

Η μεταβαλλόμενη φύση της παλιάς συνοικίας

Η γειτονιά δεν είναι ξένη για να αλλάξει. Οι περισσότεροι από τους τεχνίτες έχουν φύγει, αφήνοντας τους χώρους των καταστημάτων στα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα παζάρια και τα καταστήματα ειδικών που τώρα ευθυγραμμίζουν τους αρχαίους δρόμους. Άλλα, νεότερα εμπορεύματα έχουν αναλάβει, επίσης - ο δρόμος που ονομάζεται Ly Nam De είναι τώρα η Παλιά Συνοικία της de facto "Computer Street", προσφέροντας φθηνά είδη και επισκευές.

Πιο συγκεκριμένα, οι φανατικοί των τροφίμων μπορούν να κατευθυνθούν στον πρώην Hang Son ("Paint Street"), ο οποίος μετονομάστηκε σε " Cha Ca " προς τιμήν του πρωτοποριακού τροφίμου cha ca la vong της περιοχής , ένα πεντανόστιμο ψάρι από το Ανόι. Διαβάστε για το cha ca la vong στο άρθρο μας του Hanoi πρέπει να δοκιμάσετε πιάτα .

Οι shophouses στην παλιά συνοικία είναι μακρύς και στενός, λόγω ενός αρχαίου φόρου που χρέωνε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων για το πλάτος των θυρίδων τους. Έτσι, οι ιδιοκτήτες σπιτιού έκαναν μια λύση - κρατώντας τις αποθήκες όσο το δυνατόν στενότερες, μεγιστοποιώντας το χώρο στο πίσω μέρος. Σήμερα αυτά ονομάζονται "σπίτια σωληνώσεων" λόγω του σχήματος τους.

Πηγαίνοντας στο Παλιό Τρίμηνο

Αν δεν μένετε σε ένα από τα ξενοδοχεία της παλαιάς συνοικίας ή στους ξενώνες του τοπικού backpacker, μπορείτε εύκολα να πάρετε μια καμπίνα για να σας πάει εκεί - μπορείτε απλά να ζητήσετε να απογοητευτείτε στη λίμνη Hoan Kiem, κατά προτίμηση κοντά στην κόκκινη γέφυρα. Από εκεί, μπορείτε να διασχίσετε το βόρειο δρόμο προς το Hang Be και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην Παλιά Συνοικία με τα πόδια.

Χρησιμοποιήστε τη λίμνη Hoan Kiem ως σημείο αναφοράς - αν αισθάνεστε χαμένοι, ρωτήστε έναν τοπικό χώρο όπου βρίσκεται η λίμνη Hoan Kiem.