Κάμερες κόκκινου φωτός

Σύστημα SafeLight

Το Πρόγραμμα SafeLight που χρησιμοποιεί κάμερες κόκκινου φωτός ξεκίνησε στο Ντάλλας στις 11 Δεκεμβρίου 2006. Οι κάμερες με κόκκινο φως παρακολουθούν διασταυρώσεις υψηλού κινδύνου με ιστορικό τροχαίων ατυχημάτων και αυτοκίνητα φωτογραφιών με κόκκινα φώτα. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες εντοπίζονται μέσω των αριθμών πινακίδων κυκλοφορίας και επιβάλλονται πρόστιμα μέσω ταχυδρομείου.

Για τις πρώτες τριάντα ημέρες, ο Δήμος του Ντάλλας δημοσίευσε προειδοποιητικές παραπομπές σε δρομείς κόκκινου φωτός που αλιεύονται στις κάμερες.

Μέχρι και εξήντα διασταυρώσεις στο Ντάλας θα παρακολουθούνται από τις κάμερες.

Πώς λειτουργεί το Πρόγραμμα SafeLight

Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

Ιστορικό

Πολλές πόλεις στο Τέξας έχουν ήδη δημιουργήσει συστήματα κάμερας κόκκινου φωτός.

Η Denton ισχυρίζεται ότι μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα σε αυτά τα κόκκινα φώτα με εγκατεστημένες κάμερες.

Πλεονεκτήματα

Το Πρόγραμμα SafeLight θα αποτρέψει ατυχήματα, τραυματισμούς και θανάτους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 218.000 συγκρούσεις κυκλοφορίας συμβαίνουν λόγω των ανθρώπων που τρέχουν κόκκινα φώτα. Σχεδόν 900 άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως.

Οι φωτογραφικές μηχανές κόκκινου φωτός είναι αυτοματοποιημένες, έτσι ώστε να μειώσουν το εργατικό δυναμικό που χρησιμοποιεί τις παραπομπές κυκλοφορίας.

Τα έσοδα που θα φέρουν αυτές οι κάμερες είναι σημαντικά. Οι μόνοι που θα κατηγορηθούν είναι αυτοί που παραβιάζουν το νόμο, οπότε είναι δίκαιο.

Αυτά τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλα εγχειρήματα δημόσιας ασφάλειας, όπως η πρόσληψη περισσότερων αστυνομικών. Ο Ντάλας είναι ο νούμερο ένα στο έθνος στο έγκλημα.

Μειονεκτήματα

Για πολλούς ανθρώπους, αυτό μοιάζει με επιχειρηματικό εγχείρημα. Ο Ντάλας αναμένει από την πόλη να φτάσει 12 εκατομμύρια δολάρια από τις μηχανές φέτος.

Οι κυρώσεις διαφέρουν από τη φωτογραφική μηχανή και τον αστυνομικό. Εάν ένας αστυνομικός σταματήσει ένα ερυθρό δρομέα και γράψει ένα εισιτήριο, το πρόστιμο είναι ποινικό και πηγαίνει στο αρχείο ασφάλισης του δράστη. Εάν η κάμερα εκδώσει την παραπομπή, το πρόστιμο είναι αστικό και δεν υπάρχει καμία ασφάλιση.

Εισβολή της ιδιωτικής ζωής ("Big Brother"). Πολλοί επικριτές αναφέρουν το επιχείρημα της "ολισθηρής πλαγιάς": Εάν μια πόλη έχει το δικαίωμα να μας παρακολουθήσει και να μας φωτογραφίσει καθώς οδηγούμε με κόκκινα φώτα, τότε γιατί να μην κάμερες παντού, παρακολουθώντας μας στην καθημερινότητά μας, αναφέροντάς μας για οτιδήποτε είναι να είναι ποτέ μια παράβαση;

Πού βρίσκεται

Ο Γερουσιαστής Bill 125, που κατατέθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2006 από τον γερουσιαστή John Carona (R-Dallas), αφαιρεί το οικονομικό κίνητρο μιας πόλης για να λειτουργήσει τις κάμερες στέλνοντας χρήματα από το σύστημα προς το κράτος για χρήση σε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και τραυμάτων, τα έξοδα που σχετίζονται με τη λειτουργία του συστήματος φωτογραφικών μηχανών κόκκινου φωτός, τα οποία περιλαμβάνουν το κόστος υλικού, λογισμικού, εγγράφων, ανθρώπινης εργασίας και αναθεώρηση των αμφισβητούμενων υποθέσεων από την αστυνομία και τα δικαστήρια.

Το House Bill 55, που κατατέθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2006 από τον Rep. Carl Isett (R-Lubbock), απαγορεύει σε μια πόλη να εγκαταστήσει κάμερες κόκκινου φωτός σε αυτοκινητόδρομους που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία μιας πόλης. Δεδομένου ότι οι αυτοκινητόδρομοι είναι συνήθως οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι, οι αυτοκινητόδρομοι παρουσιάζουν το μεγαλύτερο δυναμικό ως υπεύθυνοι για τη δημιουργία χρημάτων κάτω από το σύστημα κάμερας κόκκινου φωτός. Και πάλι, αυτό απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος του οικονομικού κινήτρου για μια πόλη να εγκαταστήσει κάμερες κόκκινου φωτός.

Ο Δήμος του Ντάλας προτίθεται να καταπολεμήσει τις προσπάθειες των νομοθετών να στείλουν τα χρήματα από το Πρόγραμμα SafeLight στο κράτος του Τέξας. Επικοινωνήστε μαζί τους για να τους ενημερώσετε σχετικά με το θέμα σας.