Τα τέσσερα βουδιστικά βουνά της Κίνας

Άγια βουνά στην Κίνα

Ενώ πολλά από τα βουνά της Κίνας έχουν γίνει σεβαστά στην ιστορία, τέσσερα, ειδικότερα, πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ιερά. Τα βουνά είναι εκεί όπου ο ουρανός και η γη αγγίζουν και σε αυτό το πνεύμα, οι Κινέζοι πιστεύουν ότι οι βοδιστές, ή οι βουδιστές μαθητές που έχουν φτάσει στη νιρβάνα αλλά επιστρέφουν στη γη για να βοηθήσουν τους θνητούς στα δικά τους μονοπάτια προς τον διαφωτισμό, κατοικούν σε τέσσερα ιερά βουνά.

Αναβίωση των βουδιστικών τοποθεσιών

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, βουδιστικά μοναστήρια έχτισαν μεγάλα συγκροτήματα στα βουνά και προσκυνητές από όλη την Κίνα επισκέπτονται αυτές τις ιερές κορυφές.

Ενώ οι περισσότεροι είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης, η αναβίωση των βουδιστικών παραδόσεων και των τουριστικών δολαρίων βοήθησε να ξεκινήσουν οι ανακατασκευές και οι ανακαινίσεις σε πολλούς από τους ορεινούς ναούς.

Γιατί να πάμε;

Αυτά τα βουνά αντιπροσωπεύουν το πιο ιερό σε κινεζικές βουδιστικές πεποιθήσεις. Είναι υπέροχα μέρη για να επισκεφτείτε όχι μόνο για να κάνετε πεζοπορία και να γνωρίσετε την κινεζική φύση, έτσι ώστε να είναι, αλλά και να γνωρίσετε την αναγέννηση του κινεζικού βουδισμού.

Τι να περιμένετε ενώ κάνετε πεζοπορία

Τα ιερά βουνά της Κίνας υπήρξαν τόπους προσκυνήματος για εκατοντάδες χρόνια. Δεν θα βρείτε απομονωμένες ορεινές διαδρομές, αλλά μάλλον πέτρινα σκαλοπάτια που έχουν χαραχθεί από την πλαγιά του βουνού - ή πρόσφατα ανακαινισμένα βήματα από σκυρόδεμα. Ενώ είναι σχετικά άγνωστοι ως προορισμοί στη Δύση, οι χώροι αυτοί είναι τόποι λατρείας για ευσεβείς Βουδιστές από όλο τον κόσμο, καθώς και αναψυχή για τους νέους κινέζους πεζοπόρους. Ως εκ τούτου, πιθανότατα δεν θα είστε μόνοι στην πλαγιά του βουνού.

Τα Τέσσερα Άγια Όρη