Αγοράζοντας μια φωτογραφική μηχανή στο Χονγκ Κονγκ: Πού να βρεθεί μια συμφωνία

Η αγορά φωτογραφικής μηχανής στο Χονγκ Κονγκ παραμένει δημοφιλής στους τουρίστες του εξωτερικού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, οι συμφωνίες rock-bottom που κέρδισαν το Χονγκ Κονγκ μια φήμη για φτηνές φωτογραφικές μηχανές έχουν περάσει πολύ, αλλά μπορείτε να βρείτε ακόμα μοντέλα σε χαμηλότερες τιμές από ό, τι στο σπίτι. Η επιλογή φωτογραφικών μηχανών, φακών και άλλων εργαλείων φωτογραφίας είναι επίσης εξαιρετική. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για το πού να αγοράσετε και τις απάτες που πρέπει να προσέξετε.

Τιμές φωτογραφικών μηχανών του Χονγκ Κονγκ: Μπορώ να πάρω ακόμα μια συμφωνία;

Απολύτως, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο βαθιές ούτε εύκολες να βρεθούν όπως ήταν κάποτε.

Είτε αγοράζετε μια φωτογραφική μηχανή στο Χονγκ Κονγκ είναι φθηνότερη από ό, τι στη χώρα σας, εξαρτάται κυρίως από τον τύπο της φωτογραφικής μηχανής που θέλετε να αγοράσετε.

Εκείνοι που θέλουν να πάρουν μια φτηνή, εμπορική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μάρκας είναι πιθανό να βρουν τιμές πολύ παρόμοιες με τους σε απευθείας σύνδεση λιανοπωλητές στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει κάποιες πολύ φτηνές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που δεν θα πληρώνουν τίποτα περισσότερο από μια χούφτα δολάρια για - νομίζετε ότι ο Nicon και ο Pentaz. Τα αλιεύματα είναι απίθανο να διαρκέσουν περισσότερο από μερικούς μήνες και να καταλάβουν μια νόμιμη γκρίζα περιοχή.

Η καλύτερη τιμή είναι στις πραγματικά κορυφαίες κάμερες - σκέφτεστε DSLR και κάμερες γέφυρας. Υπάρχει μια ακμάζουσα αγορά για αυτά τα ακριβότερα μοντέλα, φακούς και άλλα αξεσουάρ. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος, και με τους εμπόρους λιανικής πώλησης σε ανταγωνισμό cut-throat, υπάρχουν σημαντικές οικονομίες που πρέπει να γίνουν.

Πού να αγοράσετε φτηνές κάμερες

Οι κυνηγοί ευκαιρίας θα συστήσουν πάντα τα ανεξάρτητα καταστήματα φωτογραφικών μηχανών του Χονγκ Κονγκ. Θα τα δείτε επικαλυμμένα με τα κανάλια Canon και Nikon και τις στοίβες φωτογραφικών μηχανών στο παράθυρο.

Δυστυχώς, πολλά από αυτά είναι πλήρεις τουριστικές παγίδες - ειδικά αυτές που βρίσκονται μέσα και γύρω από την οδό Nathan στο Tsim Sha Tsui. Τα ανεξάρτητα καταστήματα φωτογραφικών μηχανών του Χονγκ Κονγκ δεν είναι, κατά κανόνα, ένα καλό μέρος για να ζητήσετε συμβουλές σχετικά με τις αγορές, καθώς ο πωλητής πιθανότατα θα συστήσει το απόθεμα που θέλουν να αλλάξει και όχι την κάμερα που πραγματικά χρειάζεστε.

Και ενώ οι απάτες και τα μειονεκτήματα, ενώ δεν είναι τόσο διαδεδομένες στο Χονγκ Κονγκ, όπως φανερώνουν φήμες, συμβαίνουν (και συμβαίνουν συχνότερα με τις αγορές φωτογραφικών μηχανών).

Ωστόσο, παραλείψτε τα καταστήματα παγίδευσης τουριστών και θα βρείτε μερικούς από τους καλύτερους ανεξάρτητους λιανοπωλητές φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο. Πολλά από τα καταστήματα ανήκουν στην οικογένεια και διευθύνονται από οικογένειες που εργάζονται εδώ και δεκαετίες.

Η Stanley Street στο Χονγκ Κονγκ έχει πολλά καλά θεωρημένα ανεξάρτητα καταστήματα με κάμερες, ενώ η Tung Cheung Camera (Shop 301, 3 / F, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui ) λατρεύεται τακτικά για την επιλογή και την εξυπηρέτηση. Για φθηνότερες τιμές κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο Sim City (Shan Tung Street) στο Mongkok. Τα καταστήματα και τα μικρά περίπτερα εδώ δεν κάνουν μεγάλη εξυπηρέτηση πελατών, αλλά τυχαίνει να κάνουν μεγάλες τιμές κάμερας.

Πώς να πάρετε μια καλή διαπραγμάτευση στις κάμερες

Πρέπει να έχετε κάνει την έρευνά σας και να ξέρετε τι θέλετε. Εξετάστε την τιμή στην πατρίδα σας και σε αξιόπιστες αλυσίδες καταστημάτων στο Χονγκ Κονγκ, όπως το Broadway και το Φρούριο. Αυτό θα σας φέρει σε καλή θέση για να διαπραγματευτείτε μια λογική τιμή.

Θυμηθείτε, εάν αγοράζετε ένα ηλεκτρονικό προϊόν στο Χονγκ Κονγκ , είναι απίθανο η εγγύηση του κατασκευαστή να είναι έγκυρη στη χώρα σας. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα ή κάποιο σφάλμα, θα είστε μόνοι σας.

Τα βύσματα στα προϊόντα του Χονγκ Κονγκ είναι ο βρετανικός τύπος τριών στρωμάτων.

Ορισμένα προϊόντα δεν θα έχουν καν εγγύηση στο Χονγκ Κονγκ. Πολλά από τα προϊόντα που πωλούνται στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι άμεσα αποθηκευμένα από τον κατασκευαστή. Γνωστές ως παράλληλες ή γκρίζες εισαγωγές, τα προϊόντα αυτά δεν έχουν καμία εγγύηση ή υποστήριξη κατασκευαστή.