Συμβουλές για την αγορά ηλεκτρονικών στο Χονγκ Κονγκ

Η αγορά ηλεκτρονικών ειδών στα θρυλικά ηλεκτρονικά καταστήματα του Χονγκ Κονγκ που φέρουν τη γραμμή Nathan Road και την περιοχή του Mongkok είναι ένα παλιό προσκύνημα. Το Χονγκ Κονγκ είναι από καιρό ένας πρωταρχικός προορισμός για αγοραστές γελοιοκεντρικών αγορών να αγοράζουν φθηνά ηλεκτρονικά. Οι τιμές δεν είναι τόσο φθηνές όσο ήταν δέκα ή ακόμα και πριν από πέντε χρόνια, αλλά αν είστε πρόθυμοι να πάρετε μια ευκαιρία σε έναν ανεξάρτητο λιανοπωλητή τότε υπάρχουν χρήματα για να σωθούν εδώ.

Όπου αγοράζετε από ένα κέντρο υπολογιστών και η τιμή είναι ουσιαστικά φθηνότερη γνωρίζετε ότι αγοράζετε παράλληλες εισαγωγές.

Αυτά είναι τα επίσημα προϊόντα, αλλά έχουν εισαχθεί στο Χονγκ Κονγκ ανεπίσημα. Η πρακτική είναι μια νόμιμη γκρίζα περιοχή. Αναφέρουμε λεπτομερώς ποιοι είναι οι κίνδυνοι με τις παράλληλες εισαγωγές στις παρακάτω συμβουλές.

Θα πρέπει επίσης να διακρίνετε τις παράλληλες εισαγωγές από τις καλές παλιομοδίτικες απάτες. Ενώ οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους πωλητές είναι έντιμοι μεσίτες, η περιοχή έχει τους απατεώνες.

Εδώ είναι τα πράγματα και don'ts για την αγορά ηλεκτρονικών στο Χονγκ Κονγκ.

Ανοίξτε το κουτί

Εάν αγοράζετε από μικρότερο κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι αφαιρέσατε ακριβώς αυτό που αγοράσατε. Κάτω από μετρητές απαγόρευσης δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ο αστικός μύθος κάνει, αλλά ούτε είναι μύθος. Θα πρέπει να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας για δόλωμα και αλλαγή στο Χονγκ Κονγκ για να βεβαιωθείτε ότι δεν πέσετε για την απάτη. Και γνωρίζετε ότι στο Χονγκ Κονγκ οι πολιτικές επιστροφής είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ελέγξτε τη συμβατότητα

Αυτό είναι ένα πρόβλημα με τις παράλληλες εισαγωγές. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι συμβατό με τη χώρα προέλευσής σας, π.χ. τηλεφωνήματα PAL / NTSC, Dual Band vs Tri-Band.

Επιπλέον, ελέγξτε εάν η τάση είναι συμβατή αν δεν σας αρέσει ο ηλεκτρονικός σας εξοπλισμός.

Πάρε μακριά

Το προϊόν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας; Εάν δεν συμβαίνει, η επισκευή του στην πατρίδα σας θα αποδειχθεί δύσκολη και θα κάνει μια ασήμαντη χαλάρωση στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Έλεγχος εγγύησης

Αν αγοράζετε παράλληλη εισαγωγή τότε είναι πιθανό η εγγύηση από τον κατασκευαστή να μην είναι έγκυρη στο σπίτι.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, δεν θα μπορείτε να πάρετε μια επισκευή δωρεάν.

Έλεγχος τιμών

Αν κατευθυνθείτε σε ορισμένα από τα μικρότερα καταστήματα, φροντίστε να λάβετε μια τιμή βάσης από έναν από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές του Χονγκ Κονγκ, όπως το Φρούριο. Αυτό σας επιτρέπει να ξέρετε τι τιμή που ψάχνετε και τι ακριβώς είναι μια συμφωνία και δεν είναι. Έχετε συναλλαγές σε ξένο νόμισμα και οι πωλητές είναι γνωστό ότι εκμεταλλεύονται την ανεπαρκή γνώση των τουριστών σχετικά με τη συναλλαγματική ισοτιμία HK $ - USD.

Εμπορικό σκληρό

Αυτό είναι απαραίτητο σε ανεξάρτητα καταστήματα. Οι τιμές είναι συνήθως τεχνητά υψηλές και αν δεν διαπραγματευτείτε, ίσως και εσείς ο ίδιος να κουνάτε τον εαυτό σας. Έχοντας 10% έκπτωση από την τιμή είναι ένα απόλυτο ελάχιστο, ενώ 20% έκπτωση είναι αυτό που πρέπει να στοχεύσετε.

Φύγε

Εάν αισθάνεστε πιεσμένοι, περπατήστε μακριά. Υπάρχουν πολλά άλλα καταστήματα όπου μπορείτε να τα διανείμετε με τα σκληρά κερδισμένα μετρητά σας. Εκτός αυτού, το περπάτημα μακριά συνήθως θα ωθήσει τον πωλητή να σας προσφέρει μια περαιτέρω έκπτωση.

Τώρα είστε οπλισμένοι με τις συμβουλές και τις συμβουλές παραπάνω, βρείτε πού να αγοράσετε ηλεκτρονικά στο Χονγκ Κονγκ για να πάρετε μια συμφωνία.