Τι είναι το Giant Panda;

Εισαγωγή στο Giant Panda

Ρίξτε μια ματιά στο ιστορικό οικόσημο του Giant Panda και μπορείτε να πάρετε εύκολα κατάθλιψη. Το βιότοπο του panda χρησιμοποιείται για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας και ανατολικής Κίνας καθώς και μικρά κομμάτια της Μυανμάρ και του Βιετνάμ. Αυτές τις μέρες, οι Giant Pandas ζουν μόνο σε μικροσκοπικές τσέπες, κυρίως στα βουνά της επαρχίας Sichuan .

Οι πανδοί είναι εξαιρετικά απομονωμένοι, και βλέποντας ένα στο φυσικό περιβάλλον είναι πολύ σπάνιοι. Η εμφάνιση είναι σαν μεγάλες πιπιλιστές αρκούδες αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ντροπαλοί και επιθυμούν να μείνουν μόνοι τους.

Το καλύτερο μέρος για να τα δείτε σε δράση βρίσκεται στο Κέντρο Έρευνας και Αναπαραγωγής Giant Panda στο Chengdu.

Οι μοναχοί - γιγαντιαίοι Πάντες στην άγρια ​​φύση

Οι Πάντες είναι μόνοι. Αν και φαίνεται να έχουν σαρκοφάγα σε κάποιο σημείο της εξέλιξής τους, έχουν προσαρμοστεί στην κατανάλωση μόνο φυτών - και μόνο μπαμπού - αλλά διατηρούν μια μοναχική φύση σε αντίθεση με άλλα φυτοφάγα ζώα. Διατηρούν μια μικρή επικράτεια και δεν βαδίζουν πολύ μακριά. Επίσης, δεν έχουν άκαμπτο χρονοδιάγραμμα, φαγητό, ύπνο και παιχνίδι όποτε και όπου η διάθεση τους χτυπά. Η Giant Panda Breeding and Research Base επισημαίνει, ωστόσο, ότι πάνω από το 50% της μέρας του panda καταναλώνει φαγητό, πάνω από το 40% ξοδεύεται στον ύπνο, οπότε ό, τι απομένει είναι αφιερωμένο στο παιχνίδι.

Οι μοναχικές κυνηγούς για έναν σύντροφο

Την άνοιξη, για μόλις τρεις μήνες, παλαιότεροι πανδανές τουλάχιστον 7 ετών, ψάχνουν ο ένας τον άλλον για την εποχή ζευγαρώματος. Μετά το ζευγάρωμα, οι πανταί υποχωρούν στην επικράτειά τους.

Διψασμένοι Πάντες

Οι Πάντες αγαπούν το νερό και κάνουν τα σπίτια τους κοντά σε μια πηγή νερού.

Οι Pandas μερικές φορές υπερβολικά πίνουν και ενεργούν μεθυσμένοι καθιστώντας τον ακόμα πιο αγαπητό από τον Κινέζικο λαό, καθώς οι μύθοι περιβάλλουν γιατί το κάνει αυτό το panda.

Παιχνιδιάρικα Pandas

Οι Πάντες είναι παιχνιδιάρικες και όχι λιγότερο επιθετικές. Οι κάτοικοι των βουνών τους έχουν αναφέρει ότι έρχονται σε άσχημη κατάσταση στα σπίτια τους και παίζουν με κατσαρόλες και τηγάνια κουζίνας και στη συνέχεια τους απορρίπτουν στο δάσος αργότερα.

Είναι επίσης γνωστό ότι συγγενεύουν οικιακά ζώα όπως πρόβατα ή χοίρους και κοιμούνται και τρώνε μαζί τους.

Ντροπαλός κυρία Panda

Οι Κινέζοι ονομάζουν το Panda "Miss Panda", καθώς συχνά εκδηλώνουν ντροπαλή συμπεριφορά, όπως το να καλύπτει το πρόσωπό του με ένα πόδι ή να χτυπάει το κεφάλι του όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ξένο.

Όχι τόσο ντροπαλός κυρία Panda

Ειδικότερα, οι μητέρες pandas προστατεύουν τους νέους όπως θα περίμενε κανείς έτσι όπως ακριβώς και κάθε άλλη αρκούδα, μην έρχεστε ανάμεσα σε μια μαμά panda και το μωρό της, αν συμβεί σε ένα στη φύση.

Βλέποντας τα γίγαντα Πάντα

Όπως αγαπητοί όπως αυτά τα πλάσματα βρίσκονται στην Κίνα, ίσως να συγκλονιστείτε με το πόσο απλά είναι τα περιβόλια ζωολογικού κήπου τους. Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά το ζωολογικό κήπο της Σαγκάης , περίμενα το περίβλημα του Giant Panda να είναι πολύ μεγάλο και εξαιρετικά κατάλληλο. Δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια πλάκα σκυροδέματος με γυμνό ψεύτικο δέντρο στη μέση και ένα σωρό από μπαμπού στο έδαφος - όλα πίσω από τα ράφια σε ένα εσωτερικό περίβολο. Ήταν περισσότερο από λίγο λυπηρό το να βλέπεις το αγαπημένο ζώο της Κίνας που έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία. Από εκείνη την εποχή, ο ζωολογικός κήπος της Σαγκάης έχει πάρει μια αναβάθμιση, αλλά αν θέλετε να δείτε και να ζήσετε Giant Pandas που φαίνεται να είναι εξαιρετικά καλά φροντισμένοι, τότε θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε το Chengdu στο δρομολόγιό σας.

Η Giant Panda Base είναι το καλύτερο μέρος για 100% εγγυημένη προβολή.

Διαβάστε περισσότερα για τη βάση για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας εκεί: Το Giant Panda Research and Breeding Center

Πηγή: Η ερευνητική βάση Giant Panda Breeding Research: www.panda.org.cn.