Πώς να φάτε με Chopsticks

Λίγα κανόνες εθιμοτυπίας για φαγητό με chopsticks

Ανεξάρτητα από το πού τυχαίνει να απολαμβάνετε την ασιατική τροφή στον κόσμο, γνωρίζοντας σωστά με τα chopsticks σωστά θα έρθει σε πρακτικό.

Έχοντας λίγη γνώση της ετικέτας chopsticks και των ευγενών τακτικών επιδόσεων του τραπέζι πηγαίνει πολύ μακριά, όταν απολαμβάνετε ένα συμπόσιο ή γεύμα ομάδα στην Ασία.

Θα τα πιάσετε γρήγορα - δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε ή να υποφέρετε από την αμηχανία να είστε ο μόνος στο τραπέζι για να ζητήσετε ένα πιρούνι!

Τα Ins και Outs της κατανάλωσης με chopsticks

Μην εκφοβίζεστε από τα ραβδιά! Οι μηχανικοί που χρησιμοποιούν το chopsticks με τον σωστό τρόπο είναι απλοί. είναι απλώς θέμα άσκησης μέχρι να γίνεις επιδεξιός.

Μόλις πάρετε το κρέμασμα του φαγητού με chopsticks, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας προσβλέπει στην επόμενη ευκαιρία να βελτιωθεί.

Χρησιμοποιώντας ξυλάκια ευχάριστα μας αναγκάζει να επιβραδύνουμε, να επιλέξουμε σκόπιμα τσιμπήματα και τελικά να απολαύσουμε ένα γεύμα λίγο περισσότερο από ό, τι είχαμε απλά "βούρτσισε" με κουτάλι ή πιρούνι! Το φαγητό με ξυλάκια μπορεί να είναι ένας βραδύτερος, πιο υγιεινός, πιο προσεκτικός τρόπος για να απολαύσετε ένα γεύμα.

Το κλειδί για το φαγητό με ξυλάκια είναι απλά να μετακινήσετε μόνο το κορυφαίο chopstick. Το κάτω ραβδί κρατιέται ακίνητο στα δάκτυλά σας ενώ το ραβδί κορυφής - που ελέγχεται από τα δύο πρώτα δάχτυλα και τον αντίχειρά σας - μετακινείται για να τσιμπήσει τα τσιμπήματα των τροφίμων. Κρατήστε το πάνω ραβδί πολύ με τον ίδιο τρόπο που θα κρατούσατε ένα στυλό ή ένα μολύβι.

Τρώγοντας τραγανό φαγητό με Chopsticks

Το ρύζι και τα ξυλάκια φαίνονται σαν μια αναντιστοιχία.

Χρησιμοποιώντας ξυλάκια για να φάτε ορισμένα τρόφιμα μερικές φορές φαίνεται ενοχλητικό και μη πρακτικό, ωστόσο, υπάρχουν ευγενικοί τρόποι αντιμετώπισης. Ένα κουτάλι σε σχήμα σέσουλας θα συνοδεύει μερικές φορές τα πιάτα που είναι δύσκολο να απολαύσετε με τα ξυλάκια.

Συμβουλή: Με την εξαίρεση του σασίμι , οι περισσότεροι τύποι σούσι - ειδικά νιγκιρί - τρώγονται με τα δάχτυλα και όχι με τα ξυλάκια. Χρησιμοποιείτε μόνο chopsticks όταν τρώτε φέτες ωμού ψαριού.

Βασική εθιμοτυπία Chopstick

Τώρα που μπορείτε να φέρετε με επιτυχία τρόφιμα από το πιάτο σας στο στόμα σας χρησιμοποιώντας ξυλάκια, κάποια βασική εθιμοτυπία θα σας κρατήσει από το να έρθετε ως πλήρης αρχάριος ή, χειρότερα, να κερδίσετε κάποιον έξω στο τραπέζι.

Κανόνας # 1: Θυμηθείτε ότι τα chopsticks τρώνε σκεύη, όπως κουτάλια, μαχαίρια και πιρούνια. Ποτέ δεν θα έπαιζαν τύμπανα στο τραπέζι με δύο κουτάλια, θα έδειχνε κάποιον με ένα πιρούνι ή θα έκοβε ένα μαχαίρι κάθετα σε μπριζόλα!

Τι να μην κάνετε με Chopsticks

Συμβουλές για προχωρημένη εθιμοτυπία Chopstick

Ως συνήθως, όταν ταξιδεύετε στην Ασία, οι ντόπιοι καταλαβαίνουν ότι ίσως να μην γνωρίζετε όλες τις πολιτιστικές προειδοποιήσεις τους. Συνήθως θα συγχωρεθείτε για λάθη, εκτός αν πραγματικά προκαλέσετε απώλεια προσώπου .

Παρακολουθήστε τι κάνουν οι άλλοι και ακολουθήστε το προβάδισμά τους, ιδιαίτερα σε επίσημα γεύματα ή όταν επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου στην Ασία.

Ένας εύκολος κανόνας για την εθιμοτυπία του chopsticks είναι απλώς να τα μεταχειριστείτε όπως θα κάνατε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι. Αν και πιο διασκεδαστικό, τρώνε σκεύη. μην κάνετε τίποτα μαζί τους, δεν θα το κάνετε συνήθως με ένα πιρούνι (π.χ., παίζουν τύμπανα, στροφές, σημείο, κ.λπ.)

Ποια Chopsticks είναι καλύτερα;

Ξύλινα ξυλάκια είναι λιγότερο ολισθηρά για αρχάριους από τις πλαστικές ή μεταλλικές εκδόσεις, κάνοντας τους κάπως πιο εύκολο να χειριστούν. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με την αποκοπή των ξύλινων ραβδιών σε κάθε γεύμα: Η ζήτηση για ράφια μίας χρήσης ξεπερνά κατά πολύ την ικανότητα να τα κάνει από θραύσματα ξύλου.

Μην ξεγελιέστε από την απλότητα ή το μικρό μέγεθος - δεν είναι όλα τα είδη μίας χρήσης που είναι κατασκευασμένα από ξύλο θραυσμάτων. Υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια ώριμα δέντρα καταγράφονται κάθε χρόνο μόνο για να προμηθεύσουν την Κίνα με δισεκατομμύρια ρίγανες. Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τον υπόλοιπο κόσμο!

Τι είναι χειρότερο, πολλά ξυλάκια μίας χρήσης γίνονται χρησιμοποιώντας τοξικές χημικές ουσίες (βιομηχανικά λευκαντικά για να είναι αρκετά ωραία) τα οποία μπορούν να διαρρεύσουν στα τρόφιμα.

Πλαστικά και μεταλλικά ξυλάκια, αν και λίγο πιο ολισθηρά στη χρήση, είναι πολύ καλύτερες επιλογές για πιο υπεύθυνο ταξίδι .