Επιτραπέζιοι τρόποι και εθιμοτυπία τροφίμων στην Ταϊλάνδη

Ευτυχώς, η καλή τακτική των τραπεζών στην Ταϊλάνδη είναι εύκολη. οι κανόνες της εθιμοτυπίας των τροφίμων είναι αρκετά απλοί. Παρά το γεγονός ότι η διάσημη κουζίνα τους είναι αρκετά σοβαρή, οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης είναι διασκεδαστικοί και χαλαροί όταν πρόκειται για φαγητό. Οποιαδήποτε τυχαία παραβίαση θα συγχωρηθεί.

Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε πολύ για την υπερβολική σνομπία ή την αυστηρή εθιστική διατροφή στην Ταϊλάνδη - οι ώρες φαγητού είναι συχνά αχαλίνωτες, κοινωνικές υποθέσεις με συζήτηση και γέλιο.

Χαλαρώστε και απολαύστε την πολιτιστική ανταλλαγή!

Παραγγελία τροφίμων στην Ταϊλάνδη

Όλα τα γεύματα της ομάδας στην Ταϊλάνδη είναι κοινά. μην σχεδιάζετε να παραγγείλετε το δικό σας φαγητό. Κατά παραγγελία, οι ανώτερες κυρίες στο τραπέζι θα επιλέξουν και θα επιλέξουν πιάτα για να χωρέσουν στην ομάδα. Διάφοροι τύποι κρέατος και ψαριών μπορούν να εκπροσωπούνται μαζί με μερικά διαφορετικά λαχανικά. Ως επισκέπτης, πιθανότατα θα πρέπει να δοκιμάσετε μερικές τοπικές σπεσιαλιτέ.

Εάν έχετε ειδικούς διατροφικούς περιορισμούς, δεν χρειάζεται να τους ακούσετε κατά την παραγγελία. Απλά μην φτάσετε για τα πιάτα που νομίζετε ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, και ευγενικά παρακμή εάν κάποιος σας ζητήσει να δοκιμάσετε κάτι που δεν ταιριάζει στη διατροφή σας.

Η ρύθμιση

Θα σας δοθεί ένα πιάτο άσπρου ρυζιού και, ενδεχομένως, ένα μπολ εάν πρόκειται να σερβιριστούν οι σούπες. Όταν φτάσει το φαγητό, βάλτε μόνο μικρές ποσότητες - όχι περισσότερο από δύο κουταλιές - από κάθε πιάτο πάνω στο ρύζι σας. Μπορείτε να ξαναγεμίσετε την πινακίδα σας όσες φορές θέλετε, υποθέτοντας ότι όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάθε πιάτο.

Λαμβάνοντας πάρα πολλά από ένα στοιχείο - και ενδεχομένως εμποδίζοντας άλλους να το δοκιμάσουν - είναι αγενής.

Ένας άλλος καλός λόγος να μην ξεχνάμε από την αρχή: τα τρόφιμα πιθανότατα δεν θα φτάσουν όλα με τη μία! Τα πιάτα θα βγαίνουν συνεχώς στο τραπέζι καθώς είναι έτοιμα.

Συμβουλή: Εάν κάθισε σε μπαμπού χαλάκια στο έδαφος, τοποθετήστε τον εαυτό σας με έναν τρόπο που μπορείτε να αποφύγετε την εμφάνιση των ποδιών σας σε κανέναν ενώ τρώνε.

Τα μαγειρικά σκεύη

Στην Ταϊλάνδη, τα ξυλάκια χρησιμοποιούνται πραγματικά μόνο για αυτόνομα πιατάκια. Ακόμα κι αν προτιμάτε τα chopsticks και γνωρίζετε τους κανόνες για την ευγενική χρήση τους , μην τα χρησιμοποιείτε για πιάτα με ρύζι. Οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης τρώνε με ένα κουτάλι στο δεξί χέρι και ένα πιρούνι στα αριστερά. Το κουτάλι είναι το κύριο σκεύος. το πιρούνι χρησιμοποιείται μόνο για να χειρίζεται τα τρόφιμα. Μόνο τα αντικείμενα που δεν τρώγονται με ρύζι (π.χ. κομμάτια φρούτων) είναι εντάξει για να φάτε με ένα πιρούνι.

Δεν θα υπάρχουν μαχαίρια στο τραπέζι, ή οπουδήποτε έξω από την κουζίνα για το θέμα αυτό? τα τρόφιμα πρέπει ήδη να κοπούν σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος. Αν χρειαστεί να μειώσετε τα τρόφιμα μικρότερα, χρησιμοποιήστε το πιρούνι και το κουτάλι για να το αποκόψετε.

Τα γεύματα από τις βόρειες επαρχίες όπως το Isaan μπορεί να περιλαμβάνουν γλουτινό "κολλώδες" ρύζι σε μικρά καλάθια. Φάτε το κολλώδες ρύζι συμπιέζοντας με τα δάχτυλά σας και χρησιμοποιώντας το για να πάρει τα τρόφιμα και τις σάλτσες.

Χρησιμοποιώντας Καρυκεύματα

Οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης αγαπούν την εποχή και τα μπαχαρικά. Σε αντίθεση με τα πολυτελή εστιατόρια του Δυτικού ή τα ωραία καταστήματα σούσι , δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προσθήκη επιπλέον σάλτσες και καρυκεύματα στο φαγητό σας.

Δοκιμάστε πρώτα ένα πιάτο - κάποια αυθεντικά τρόφιμα της Ταϊλάνδης μπορεί να είναι ιδιαίτερα πικάντικα!

Σεβαστείτε την αρχαιότητα στο τραπέζι

Όπως και στις περισσότερες ασιατικές κουλτούρες, η ηλικία και η κοινωνική θέση δίδονται στην πρώτη προτεραιότητα. Οι κανόνες εξοικονόμησης προσώπου ισχύουν ανά πάσα στιγμή . Πριν ξεκινήσετε να φτυαρίζετε σε μπουκάλια φαγητού, περιμένετε τον ανώτερο ή πιο ανώτερο άνθρωπο στο τραπέζι για να σηματοδοτήσει ότι είναι ώρα να φάτε. Εάν δεν λένε τίποτα, απλά περιμένετε να ξεκινήσουν το γεύμα τους.

Μην χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι

Σε όλο τον κόσμο, το αριστερό χέρι θεωρείται το "βρώμικο" χέρι. Αποφύγετε να χειρίζεστε τα μαγειρικά σκεύη και τα σκεύη σερβιρίσματος με το αριστερό χέρι.

Ο κανόνας αποφυγής της αριστεράς χρήσης ισχύει ιδιαίτερα για την απόλαυση αντικειμένων όπως το κολλώδες ρύζι που τρώγεται με τα χέρια.

Ώρα να πληρώσω

Στο τέλος του γεύματος, μην φτάσετε αμέσως στο λογαριασμό για να ελέγξετε τη ζημιά.

Και σίγουρα δεν διαφωνείτε για το ποιος θα πληρώσει. Σύμφωνα με το έθιμο, ο πιο ηλικιωμένος - ή αντιληπτός πλουσιότερος - άνθρωπος στο τραπέζι αναμένεται να πληρώσει. Εάν είστε ο μόνος μαχητής (αλλοδαπός) στο τραπέζι, παρά το γεγονός ότι είστε φιλοξενούμενος, ίσως αναμένεται να καλύψετε το γεύμα. Ευτυχώς, τα τρόφιμα στην Ταϊλάνδη είναι συνήθως πολύ προσιτά .

Σε αντίθεση με τη Δύση, δεν υπάρχει λόγος να δείξουμε καλές προθέσεις για την κάλυψη του γεύματος. Εάν δεν είστε αυτός που πληρώνει, μην προσφέρετε να τσιπς ή να βοηθήσετε στην κάλυψη των δαπανών - το κάνει αυτό υπονοεί ότι το άτομο που πληρώνει δεν μπορεί να αντέξει το ποσό.

Η απόρριψη στην Ταϊλάνδη δεν είναι συνηθισμένη σε αυθεντικά εστιατόρια, ωστόσο, μπορείτε να επιτρέψετε στο προσωπικό να κρατήσει την αλλαγή εάν θέλετε. Μια χρέωση εξυπηρέτησης έχει ήδη προστεθεί ήδη στο λογαριασμό σε όμορφα εστιατόρια.

Μην κάνετε πινακίδες στη Ταϊλάνδη