Τα καλύτερα χρώματα αυτοκινήτων για ζεστά κλίματα

Οι άνθρωποι που μετακινούνται σε θερμότερα κλίματα έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα αυτοκίνητά τους. Θα πρέπει να πουλάτε το σκούρο μπλε αυτοκίνητο σας επειδή θα είναι σαν φούρνος στο Φοίνιξ; Πρέπει να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο με δερμάτινο εσωτερικό; Μήπως όλοι στο Φοίνιξ οδηγούν ένα λευκό αυτοκίνητο με ένα καφέ εσωτερικό;

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες και γνωμοδοτήσεις από εμπειρογνώμονες αυτοκινήτων και μπορείτε να βρείτε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν όποια πλευρά προτιμάτε.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα σκούρα εξωτερικά αυτοκίνητα είναι σίγουρα πιο καυτά, και κάποια δείχνουν ότι δεν είναι πραγματικά. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι οι σκοτεινές εξωτερικές επιφάνειες των αυτοκινήτων είναι εκείνες που κάνουν ή σπάει τη θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν έχει σημασία αφού έχουν όλα τιμόνια, πίνακες ελέγχου και άλλους αγωγούς θερμότητας.

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία μιας επισκόπησης 20 άρθρων:

  1. Ένα αυτοκίνητο με σκοτεινότερο εξωτερικό χρώμα θα ζεσταθεί στο εσωτερικό κάπως πιο γρήγορα από ένα ανοιχτόχρωμο όχημα που στέκεται στον καλοκαιρινό ήλιο του Phoenix. Μετά από λίγο, και οι δύο προσεγγίζουν την ίδια θερμοκρασία: ζεστό.
  2. Ένα όχημα με πιο σκοτεινό εσωτερικό χρώμα μπορεί να ζεσταθεί στο εσωτερικό κάπως ταχύτερα από ένα όχημα με εσωτερικό φωτεινό χρώμα.
  3. Ένα όχημα με δερμάτινο εσωτερικό που κάθεται στον καλοκαιρινό ήλιο του Phoenix θα καίει τους μηρούς σας (ακόμα και μέσα από το παντελόνι!) Κάθε φορά, ανεξάρτητα από το χρώμα των δερμάτινων καθισμάτων.
  1. Το σκάσιμο των παραθύρων πιθανότατα δεν κάνει τίποτα για να αποφευχθεί η αύξηση των θερμοκρασιών στο αυτοκίνητο, αλλά πολλοί το κάνουν. Αυτό, και αφήνοντας τα ανοίγματα σας ανοικτά, παρέχει τουλάχιστον λίγο περισσότερο αερισμό. Πέρα από την άκρη, μπορεί να ακούσετε μερικούς ανθρώπους να σχολιάζουν τη ρωγμή των παραθύρων έτσι ώστε το παρμπρίζ να μην σβήσει.

Έτσι το έχετε. Αλλά τι κάνεις με το σκούρο μπλε αυτοκίνητό σου με δερμάτινο εσωτερικό; Πρέπει να το πουλήσετε αμέσως επειδή μετακομίζετε στην έρημο; Όχι μόνο αν θέλετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις της θερινής θερμότητας στη θερμοκρασία του αυτοκινήτου σας. Ειλικρινά, εάν πρέπει να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας έξω τον ήλιο όλη την ημέρα, ενώ εργάζεστε, η εσωτερική θερμοκρασία του αυτοκινήτου σας, ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει, θα σας πάρει ζεστό. Συνιστάται να πάρετε το αυτοκίνητο που σας αρέσει. Εάν πάντα θέλατε ένα σκοτεινό κεράσι Cadillac, πηγαίνετε για αυτό.

Ας το παραδεχτούμε - όταν βρισκόμαστε 115 ° έξω από το Φοίνιξ , το αυτοκίνητό σας θα πάρει αφόρητα ζεστό εάν παραμείνει στον ήλιο. Ανεξάρτητα από το χρώμα του εξωτερικού ή του εσωτερικού του οχήματός σας, εδώ είναι μερικές συμβουλές που σας βοηθούν να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις της θερμότητας το καλοκαίρι .

Γνωρίζατε ότι σε μια ώρα, η θερμοκρασία μέσα σε ένα όχημα στον καλοκαιρινό ήλιο στην περιοχή Phoenix μπορεί να αυξηθεί περισσότερο από 50ºF; Πάρα πολλά παιδιά (και κατοικίδια ζώα) πεθαίνουν ή μόνιμα εγκεφαλικά επλήγησαν από τις συνέπειες της θερμοκρασίας του σώματος τους αυξάνοντας γρήγορα. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να αυξηθεί η θερμοκρασία μέσα σε ένα αυτοκίνητο ώστε να σκοτώσει το παιδί σας ή το κατοικίδιο σας. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα μέσα στο αυτοκίνητό σας στη ζέστη - ούτε και με τα παράθυρα να ραγίζονται.