Σύντομη εισαγωγή στη Γιουτλάνδη

Ιστορική και Λαϊκή Χερσόνησος της Δυτικής Δανίας

Η Γιουτλάνδη, μια χαμηλή χερσόνησος στη Δυτική Δανία, χωρίζει τις θάλασσες της Βόρειας και της Βαλτικής και συνορεύει με τη Γερμανία στο νότο. Το σπίτι σε περίπου 2,5 εκατομμύρια Δανοί στα 11.500 τετραγωνικά μίλια της γης, οι μεγαλύτερες πόλεις της Γιουτλάνδης είναι το Aarhus , το Aalborg, το Esbjerg, το Randers, το Kolding και το Ribe.

Ο Aarhus, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Γιουτλάνδης και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, ονομάστηκε "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017", η οποία προσφέρει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και εγκαταστάσεων για επίσκεψη. από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να περάσετε την ημέρα στην παλαιότερη πόλη της Δανίας, Ribe, η οποία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε λίγο ιστορία.

Οι ταξιδιώτες στη Jutland μπορούν επίσης να απολαύσουν πολλά πάρκα ψυχαγωγίας, όπως το αρχικό Legoland στο Billund, καθώς και μικρά και μεγάλα μουσεία, ετήσια γεγονότα, παρθένες παραλίες κατά μήκος της ακτής και διάφορα άλλα τοπικά παιχνίδια και παραδόσεις.

Πολλές από τις υπαίθριες δραστηριότητες του Γιούτλαντ επηρεάζονται από την επίπεδη, ομοιόμορφη τοπογραφία της χερσονήσου. Τα δημοφιλή αθλήματα και οι υπαίθριες περιπέτειες στο Γιουτλάνδη είναι windsurfing και ποδηλασία, επειδή το χαμηλό, ομαλό έδαφος είναι ιδανικό για ποδηλασία και οι ασταμάτητοι ροδοκόκκινοι άνεμοι της Δανίας που πνέουν στη χερσόνησο είναι εξαιρετικοί για windsurfing.

Τοπογραφία και μεγάλες πόλεις της Γιουτλάνδης

Η Δανία είναι μια χαμηλή χώρα - το μέσο υψόμετρο της Δανίας είναι περίπου 100 πόδια και το υψηλότερο σημείο της χώρας, ο Yding Skovhoj στη νοτιοανατολική Γιουτλάνδη, είναι μόνο 568 πόδια. Στην πραγματικότητα, το υψόμετρο κατά μήκος της νότιας ακτής του νησιού Lolland, και σε λίγες άλλες περιοχές, το Jutland προστατεύεται από τις πλημμύρες από τα κοίλα (αποκαλούμενα δίχτυα).

Όπως σχεδόν όλη η Δανία, αποτελείται από ένα παγετώδες κατάλοιπο πάνω από μια βάση κιμωλίας με επιφάνεια από μικρούς λόφους, ακρογιάλια, κορυφογραμμές, λοφώδη νησιά και ανυψωμένους πυθμένες της θάλασσας σε όλη την επικράτεια της χώρας και τα βυθίσματα και τα έλη στη δυτική ακτή.

Παρόλο που το Aarhus είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη του Jutland, ο Billund είναι ο χώρος του αρχικού Legoland και του βασικού αεροδρομίου ολόκληρης της περιοχής ενώ ο Herning είναι ένας σημαντικός κόμβος κυκλοφορίας για τη Δυτική Γιουτλάνδη και το Aalborg είναι πολιτιστικό κέντρο και πόλη λιμάνι στη Βόρεια Γιουτλάνδη.

Ιστορία της κατάκτησης στη Γιουτλάνδη

Οι Γιούτες - για τους οποίους ονομάστηκε Γιούτλαντ - ήταν ένας από τους τρεις ισχυρότερους Γερμανούς λαούς κατά την σκανδιναβική εποχή του σιδήρου τον έκτο και πέμπτο αιώνα π.Χ. Από το σπίτι τους στη Γιουτλάνδη, μαζί με τους γωνίες και τους σάξονες, οι Ιούτες μετανάστευσαν στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινώντας σε περίπου το 450 μ.Χ., προκαλώντας τον μακρύ δρόμο για τη δημιουργία του Μεγάλου Βρετανού και την έναρξη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

Οι Σάξοντες κατοικούσαν στο νοτιότερο τμήμα της χερσονήσου μέχρις ότου ο Καρλομάγνος υπέστη βίαια το 804, μετά από 30 χρόνια μάχης. Οι Δανοί - συμπεριλαμβανομένης της Γιουτλάνδης - ενωμένοι το 965 και ο Κώδικας της Γιουτλάνδης, ένας αστικός κώδικας που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Δανείου Valdemar II το 1241, δημιούργησε ένα ενιαίο σύνολο νόμων που διέπουν τη Γιουτλάνδη και άλλους οικισμούς στη Δανία.

Ένα άλλο ιστορικό συμβάν σημείωμα ήταν η μάχη της Γιουτλάνδης που διεξήχθη μεταξύ του Βρετανικού βασιλικού ναυτικού και του αυτοκρατορικού γερμανικού ναυτικού από τις 31 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 1916, στο ύψος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η μάχη τελείωσε σε ένα αδιέξοδο, Οι Βρετανοί χάνουν δύο φορές περισσότερα πλοία και άντρες, αλλά περιέχουν και το γερμανικό στόλο.