Πλατεία αγοράς του Χιούστον: Ο πλήρης οδηγός

Όταν οι αδελφοί Άλλεν ίδρυσαν το Χιούστον το 1836, χώρισαν μικρά οικόπεδα για να χρησιμεύσουν ως δημόσιοι χώροι της πόλης. Σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, η γη αυτή - η οποία τώρα αποκαλείται Park Square Park - συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοσή της να είναι τόπος συγκέντρωσης τόσο για τους Χιούστον όσο και για τους επισκέπτες. Ο χώρος καταλαμβάνει μόνο ένα τετράγωνο αστικό συγκρότημα, αλλά πακέτα σε τόνο διασκέδασης εκδηλώσεις, χρήσιμες εγκαταστάσεις και όμορφο πράσινο - εντάξει στο κέντρο της πόλης.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε κατά τον προγραμματισμό μιας επίσκεψης στο Market Square του Χιούστον.

Ιστορία

Τότε, ο John K. και ο Augustus C. Allen ίδρυσαν το Χιούστον με την ιδέα ότι η πόλη θα είναι η καρδιά της μεγάλης νέας Δημοκρατίας του Τέξας. Αφήνουν στην άκρη κάποια γη στην επιχειρηματική περιοχή του κεντρικού κέντρου του Χιούστον για να χτίσουν μια μεγάλη εθνική πρωτεύουσα - μόνο για να απογοητευθούν όταν το Ώστιν πήρε τη μόνιμη τιμή αντί μερικά χρόνια αργότερα. Αρχικά ονομάστηκε "Square Congress", ο χώρος έγινε ένα πολυσύχναστο κέντρο για το αναδυόμενο εμπόριο της πόλης και αργότερα μετονομάστηκε σε "πλατεία της αγοράς" όχι πολύ καιρό μετά την ίδρυσή του. Ένα μεγάλο κτίριο που αποτελούσε τόσο δημοτική αγορά όσο και δημαρχείο χτίστηκε στην περιοχή, και οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες συγκεντρώθηκαν εκεί για να αγοράσουν, να πουλήσουν και να εμπορευτούν όλα τα αγαθά, καθώς και να ασχολούνται με την πόλη.

Τρεις πυρκαγιές και πάνω από ένας αιώνας αργότερα, μια πυρκαγιά του 1960 ισοπεδώνει τη γη σε τίποτα παρά ένα χώρο στάθμευσης για δεκαετίες.

Έγινε μια ώθηση στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για να ανακαινιστεί ο χώρος σε μια βιτρίνα τοπικής καλλιτεχνίας, αλλά όταν έπεσε η τιμή του πετρελαίου, η παρτίδα - και μεγάλο μέρος της γύρω περιοχής - έπεσε ξανά σε αμηχανία.

Το σημερινό Market Square Park είναι προϊόν μιας προσπάθειας αναζωογόνησης που ανέλαβε το 2010 οι εταίροι της πόλης και της περιοχής.

Κοιτάζοντας την ιστορία με ένα νεύμα προς το παρόν, το νέο σχέδιο ενσωματώνει τα κομμάτια της ιστορίας της τοποθεσίας, μαζί με τις σύγχρονες λειτουργίες για να επιστρέψει το οικόπεδο σε έναν πολυσύχναστο χώρο συγκέντρωσης για άλλη μια φορά.

Εγκαταστάσεις

Εκτός από το πράσινο χώρο, τη χλωρίδα και τη διακοσμητική τέχνη, το μικρό πάρκο στεγάζει επίσης:

Τι να κάνω

Το Market Square Park προσφέρει ένα πλήρες ημερολόγιο εκδηλώσεων και προγραμμάτων κάθε μήνα, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα διασκέδασης που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες στο πάρκο κάθε μέρα, όλο το χρόνο, όπως:

Εκδηλώσεις

Το πάρκο φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις όλο το χρόνο, όπως συναυλίες, υπαίθριες ταινίες, BINGO και μαθήματα γυμναστικής. Είναι επίσης ένας κοινός τόπος συνάντησης για τις λέσχες περιοχής, όπως μερικοί ποδηλατικοί οργανισμοί. Το Market Square Park δεν είναι διαθέσιμο για ιδιωτικές κρατήσεις, αλλά κάθε φορά σε μια στιγμή, ο χώρος θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο γεγονός για τον εορτασμό ενός μεγάλου γεγονότος που συμβαίνει στην πόλη, όπως το Super Bowl.

Να πάρει εκεί

Παρόλο που δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης δίπλα στο πάρκο, οι γύρω δρόμοι προσφέρουν μετρημένο χώρο στάθμευσης, ο οποίος είναι δωρεάν μετά τις 18:00 και όλη την Κυριακή. Εάν προτιμάτε να μην αγωνιστείτε για να βρείτε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις εναλλακτικές επιλογές μεταφοράς κοντά, συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης ποδηλάτου.

Ένας σταθμός BCycle βρίσκεται ακριβώς έξω από τη λεωφόρο Congress στο βορειοανατολικό άκρο του πάρκου. Το Market Square Park βρίσκεται επίσης κοντά στο METRORail Red Line του Χιούστον και απέχει λίγα λεπτά από το σταθμό Preston, καθώς και από πολλές στάσεις του μετρό METRO, όπως το δωρεάν λεωφορείο GreenLink.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε κοντά

Όταν ολοκληρώσετε την εξερεύνηση του Market Square Park, φροντίστε να δείτε μερικά από τα άλλα μεγάλα αξιοθέατα γύρω από το ξενοδοχείο, όπως:

Περιοχή Θέατρο Χιούστον

Η θεατρική περιοχή του Χιούστον φιλοξενεί μερικά από τα πιο αγαπημένα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης, όπως η Συμφωνική του Χιούστον, το Μπαλέτο του Χιούστον, το Grand Opera του Χιούστον, το Alley Theatre και το Hobby Center. Μόνο μια χούφτα πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να καυχηθούν για μόνιμες επαγγελματικές εταιρείες για όλους τους σημαντικότερους τομείς της τέχνης - μπαλέτο, όπερα, μουσική και θέατρο - και το Χιούστον είναι ένα από αυτά. Επιπλέον, η Μεγάλη Όπερα του Χιούστον είναι η μοναδική εταιρεία όπερας που κερδίζει ποτέ δύο βραβεία Emmy, δύο βραβεία Grammy και έναν Tony.

Χιούστον Downtown Ενυδρείο

Λίγα τετράγωνα μακριά από τον κόλπο, το ενυδρείο του Χιούστον προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια ζωή, καρναβαλικά παιχνίδια και βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τη σήραγγα του καρχαρία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν ένα τρένο μέσα από ένα καθαρό γυάλινο ενυδρείο και να δουν διάφορα είδη καρχαριών από τρεις πλευρές. Η μεγάλη κλήρωση για το ενυδρείο, ωστόσο, δεν είναι καθόλου νερό με βάση το νερό, αλλά σπάνιες λευκές τίγρεις που βρίσκονται κοντά στο τέλος των μόνιμων εκθεμάτων.

Discovery Green

Αυτό το πάρκο των 12 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται επίσης στο κέντρο της πόλης, έχει έναν τόνο σπουδαίων δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια, όπως πάρκο σκύλων, παιδική χαρά, μικρή λίμνη, splash pad, αμφιθέατρο, αναγνωστήρια και πολλαπλές εγκαταστάσεις διαδραστικής τέχνης. Η πλούσια ποικιλία των ανέσεων, σε συνδυασμό με ένα γεμάτο μαρμελάδες ημερολόγιο εκδηλώσεων, το κάνουν εύκολα ένα από τα καλύτερα ελεύθερα μέρη για να πάει στο Χιούστον .

Bayou Place

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Market Square Park, βρίσκεται ένα πάρκο ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων 130.000 τετραγωνικών ποδιών, το οποίο είναι ένα δημοφιλές σημείο για νυχτερινή νύχτα, δείπνα πριν από το δείπνο ή μια οικογενειακή βραδιά στην πόλη. Ο χώρος διαθέτει κινηματογράφο, αίθουσα συναυλιών και πολλά εστιατόρια, καθώς και μια μεγάλη αίθουσα χορού που φιλοξενεί συχνά διαλέξεις επισκεπτών και ειδικές εκδηλώσεις.