Νέο Κουστώ στο Μέτωπο Οικοτουρισμού

Ποιο είναι να είναι ένας εμπειρογνώμονας οικολογικής πολυτέλειας και ένας ανταποκριτής στο αεροδρόμιο που ταξιδεύει στον κόσμο που αναζητά ιστορίες για να μοιραστεί;

Αυτό σχεδόν περιγράφει τη ζωή του Ashlan Gorse Cousteau.

Ένας πετυχημένος δημοσιογράφος, τυχοδιώκτης και συνήγορος, ο Cousteau περιπλανάει τον κόσμο αναζητώντας ιστορίες για να εμπνεύσει και να διασκεδάσει. Έχει βυθιστεί με μεγάλους λευκούς καρχαρίες από τις ακτές του Μεξικού. Έχει πάει σε ένα κυνήγι τίγρη στις ζούγκλες του Νεπάλ και τρέχει με το caribou στην Αρκτική.

Έχει αποτολμήσει να τα νησιά Μάρσαλ με το σύζυγό της Philippe, εγγονός του θρυλικού Jacques Cousteau. Ο Philippe είναι ένας τηλεοπτικός υπολογιστής που έχει οριστεί ως Emmy, συγγραφέας, ομιλητής και κοινωνικός επιχειρηματίας, ο οποίος είναι τώρα ένα θερμό στοιχείο στο περιβαλλοντικό κίνημα.

Ο Ashlan και ο Philippe συναντήθηκαν σε ένα οικολογικό συνέδριο, απολάμβαναν ένα γοητευμένο ρομαντισμό και το 2014 ένα παραμύθι γάμου σε ένα εντυπωσιακό γαλλικό κάστρο. Έγινε παντρεμένη σε μια δυναστεία που άρχισε να κάνει το σημάδι της με τις πρωτοποριακές έρευνες του Jacques Cousteau και τις υποβρύχιες τηλεοπτικές προσφορές.

"Είναι μια τέτοια τιμή να συμμετέχετε στην οικογένεια Cousteau. Ο παππούς του Phillip εφευρέθηκε καταδύσεις. Έκανε υποβρύχιες κάμερες και κατάλαβα πώς να βάλει τις κάμερες αυτές κάτω από το νερό. Ο καθένας απολαμβάνει τις κλασικές ταινίες Cousteau στην τηλεόραση. Ήταν οικογενειακή προβολή ", λέει ο Ashlan.

Ο σύζυγός της συνέβαλε επίσης στην οικογενειακή κληρονομιά με τη δουλειά του.

Ως εκτελεστικός παραγωγός και φιλοξενούμενος της τηλεοπτικής σειράς "Awesome Planet" που συνενώθηκε σε Fox και Hulu, ο Philippe διορίστηκε για το Emmy το 2015 ως "Best Host". Ο Philippe είναι επίσης ο αγκυροβόλος της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς "The Aquatic World του Philippe Cousteau" στο GreatBigStory.com.

Η σειρά έφθασε το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων απόψεων στην πρώτη σεζόν. Η δεύτερη σεζόν κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2016. Εξυπηρετώντας ως ειδικός ανταποκριτής του CNN, φιλοξένησε επίσης πολλές βραβευμένες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων των "Going Green" και "Expedat Sumatra".

Ο Philippe είναι επίσης επιτυχημένος συγγραφέας. Το βιβλίο του "Ακολουθήστε το σπίτι του φεγγαριού" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016.

Έχει επίσης συν-γράψει δύο βραβευμένα βιβλία, "Going Blue" και "Make a Splash". Και οι δύο είναι πολλαπλές βραβευμένες, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Εκπαιδευτικών για το Οικογένεια του 2011 Magazine, το Βραβείο Gold Nautilus και το Βραβείο Χρυσού Βραβείου του 2010 για το βιβλίο ForeWord.

Οι προσπάθειες διατήρησης του Philippe επικεντρώνονται στην επίλυση παγκόσμιων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Το 2004 ίδρυσε το EarthEcho International, έναν κορυφαίο οργανισμό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αφιερωμένο στην εμπνευσμένη νεολαία να ενεργήσει τώρα για έναν βιώσιμο πλανήτη. Με πάνω από δέκα χρόνια λειτουργίας, η EarthEcho έχει καθιερωθεί ως ηγετική οργάνωση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης νέων.

Η Ashlan ενώνει τώρα τις προσπάθειες του συζύγου της και χαράζει μια ξεχωριστή θέση για τον εαυτό της.

Ήταν μέρος μιας εκστρατείας που κινηματογραφούσε, επισημάναμε και μελέτησε τους γκρίζους καρχαρίες του ύφαλου που κατάφεραν να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς δοκιμών στον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ «Πυρηνικοί καρχαρίες» που προέκυψε για την εβδομάδα καρχαρίες του Discovery Channel, έκανε την πρεμιέρα του ως το καλύτερο πρόγραμμα καλωδίων.

Το 2015 μαζί με τον Philippe οδήγησαν μια σειρά αποστολών τριών μερών με το Takepart.com που ονομάζεται "Θησαυροί του Terai". Η εκπομπή τεκμηριώνει την αναζήτηση απειλούμενων ινδικών τίγρεων και ρινόκερων με ένα κέρατα στο Νεπάλ.

Ο Philippe και ο Ashlan συνδιοργάνωσαν επίσης τον ωκεανό τον Ιούνιο του 2016 για την τηλεόραση Pivot.

Ο Ashlan έχει επίσης ενταχθεί στον Philippe ως μέλος της ομάδας του EarthEcho International's Into the Dead Zone, μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί να φέρει την επιστήμη ζωντανή για τους μαθητές του 21ου αιώνα.

Οι προσπάθειες της Ashlan την έχουν ήδη προσγειωθεί στην αρένα της δημόσιας υπηρεσίας. Ο πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ την αξιοποίησε για την ανοιχτή θέση αγκυροβόλησης για τη διεθνή ζωντανή μετάδοσή της σχετικά με την Κλιματική Πραγματικότητα, 24. Έχει μιλήσει σε μια σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων το ετήσιο συνέδριο Soceity of Environmental Journalists, τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα μεταναστευτικά είδη στο Κίτο του Ισημερινού. Είναι άπληστος υποστηρικτής της ευημερίας των ζώων και των υιοθεσιών των κατοικίδιων ζώων. Και φιλοξένησε επίσης πολλές εκδηλώσεις για το Ίδρυμα Starlight για παιδιά. Susan G.

Komen; την Humane Society και τα Βραβεία Έμπνευσης. Επιπλέον, Ashlan κάθεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιβαλλοντικών Μέσων.

Είναι ενδιαφέρον ότι ήρθε στην περιβαλλοντική αρένα από ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας. Για πάνω από μια δεκαετία, ο Ashlan εργάστηκε για τις κορυφαίες επίδειξεις ψυχαγωγίας. στο Entertainment Tonight ως ειδικός ανταποκριτής και για επτά χρόνια ως ανταποκριτής και συμπληρώστε την άγκυρα για το E! Νέα. Ήταν επίσης η μόνη αγκυροβόλα στην E! News Now, φτάνοντας σε εκατομμύρια ψηφιακούς θεατές καθημερινά. Με τις ανταποκριτικές της ικανότητες, κάλυψε τα πάντα, από τις σπάνιες ειδήσεις και τις αποκλειστικές διασημοτήτων για να απονείμει βραβεία και κινηματογραφικές πρεμιέρες.

Η Ashlan εξυπηρετεί έναν πολυετή πρέσβειρα για το .Luxury, ένα νέο και επεκτεινόμενο δίκτυο σε απευθείας σύνδεση εκατοντάδων ιστοτόπων με πολυτελή προσανατολισμό, το καθένα από τα οποία φέρει διεύθυνση υπογραφής τομέα που τελειώνει σε "πολυτέλεια". Η κοινότητα .luxury έχει σχεδιαστεί για να συνδέει μάρκες και καταναλωτές που ενδιαφέρονται πολυτελή προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο. Οι περιβαλλοντικές ιστορίες του Ashlan και τα παγκόσμια ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμα στο blog και την ιστοσελίδα discover.luxury.

Είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς η Ashlan δημιουργεί μια μοναδική θέση για τον εαυτό της στον κόσμο του περιβάλλοντος. Και η σύνδεση με την κληρονομιά του Cousteau δεν είναι τίποτα, αν δεν προκαλεί δέος.

"Αυτό που νιώθω ότι μπορώ να φέρω στην κληρονομιά του Cousteau είναι να κάνει τα πράγματα λίγο πιο διασκεδαστικό, να τα φέρει στον κόσμο της ποπ κουλτούρας και να τα καταστήσει δροσερά", είπε.

Ένα άλλο μεγάλο κίνητρο είναι να προσφέρει έμπνευση για νεαρά κορίτσια.

"Η ειδική« Πυρηνικά καρχαρίες »στην εβδομάδα των καρχαριών ήταν ένα σκάφος 17 ατόμων. Μόνο εγώ ο ίδιος και ο παραγωγός ήταν γυναίκες. Έτσι είχαμε αυτούς τους αλμυρούς ναυτικούς και αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον. Αλλά ήταν μόνο για να βεβαιωθώ ότι ήμουν σε θέση να ενδυναμώσω τον εαυτό μου. Έχω επισημάνει τους καρχαρίες. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι βρισκόμουν σε επιστημονικό χώρο όπου δεν βλέπουμε κανονικά γυναίκες ή μειονότητες. Και ήθελα επίσης να το κάνω διασκεδαστικό και διασκεδαστικό ", δήλωσε ο Cousteau.

"Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γιαγιά του Philippe ήταν η βοσκός της διάσημης βάρκας του Cousteau, της Calypso," σημειώνει. "Θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι υπάρχουν υγιή, έξυπνα και ενδιαφέροντα πρότυπα για τις νέες γυναίκες.

Ο Ashlan συμμετέχει στη σειρά Philippe για το GreatBigStory.com για την παράξενη και θαυμάσια ζωή που βρήκε στους ωκεανούς του κόσμου. Είναι ένα φόρο τιμής στο The Aquatic Life και ως εκ τούτου στη δική του κληρονομιά. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδικά διασκεδαστική ανάληψη της πραγματικής επιστήμης.

"Αυτό που αποτελεί παράδειγμα της Μεγάλης Μεγάλης Ιστορίας είναι η ιδέα ότι μπορούμε να κάνουμε τη διάσωση του πλανήτη δροσερό και να κάνουμε ενδιαφέρουσες τις σοβαρές ιστορίες επιστήμης. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε όλα τα έργα ", δήλωσε ο Ashlan.

"Όλες οι επιστήμες και όλες οι πληροφορίες που παρέχουμε στα βίντεο των τριών λεπτών είναι ακριβείς. Το παρουσιάζουμε με αστείο τρόπο ", πρόσθεσε.

Ο λόγος για τον οποίο επέλεξαν την αλαζονική μορφή είναι απλή.

"Μερικοί άνθρωποι θα παρακολουθήσουν ένα σοβαρό διήμερο ντοκιμαντέρ. Αλλά πολλά από αυτά δεν θα ", δήλωσε ο Ashlan.

Οι περισσότεροι θεατές του GreatBigStory είναι χιλιετίες. Είναι μια κατηγορία στην οποία ανήκει ο Cousteau. Γεννήθηκε το 1980.

"Ο θεατής τρέχει πραγματικά το φάσμα. Είναι προσανατολισμένη για όλους. Οι γονείς μου το παρακολουθούν. Είναι καλό για κάθε θεατή ηλικίας, αρσενικό ή θηλυκό », πρόσθεσε.

Η Cousteaus ξεκίνησε επίσης μια νέα σειρά σε συνεργασία με την Takepart.com. Βυθίζεται στην παγκόσμια κρίση λαθροθηρίας. Επισημαίνει τη θλιβερή πραγματικότητα σήμερα της τεράστιας ζήτησης μαύρης αγοράς για εξωτικά ζωικά τρόπαια.

Η αγάπη της περιπέτειας ξεκίνησε από μικρή ηλικία.

"Η οικογένειά μου πήρε πάντα μια μεγάλη διακοπές κάθε χρόνο. Πάντα βγήκαμε από τη χώρα. Το ταξίδι είναι τόσο σημαντικό. Ωστόσο, ζούμε σε μια εποχή που το μισό από μας δεν έχει καν διαβατήριο », είπε.

Ένα άλλο πλεονέκτημα: μεγάλωσε ως αυτοπεποίθηση "μωρό νερό" στη Βόρεια Καρολίνα.

"Ήμουν συνεχώς στο νερό, και αυτό με βοηθά έξω στην τρέχουσα ζωή μου. Όταν κινηθούσαμε στα νησιά Μάρσαλ, όλοι οι άλλοι είχαν αρκετά θαλάσσιο περιβάλλον. Έπρεπε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε κουκέτες μας », είπε.

Με όλα τα ταξίδια που κάνει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Ashlan να έχει το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η έννοια του οικολογικού ταξιδιού για τις επιχειρήσεις. Ενώ υπάρχουν εκτεταμένες λίστες πολυτελών οικολογιών και ξενοδοχείων, δεν έχουν ακόμη περάσει στην επιχειρηματική σκηνή ακόμα.

Έχει συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται να αφήσουν λιγότερα αποτυπώματα άνθρακα όταν ταξιδεύουν.

"Αν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους και δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ζητήστε καμία υπηρεσία καθαριότητας ή κρατήστε το σήμα «Μην ενοχλείτε». Δεν χρειάζεστε τα φύλλα που αλλάζουν καθημερινά. Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τις πετσέτες σας. Όταν οι υπηρέτριες έρχονται, θυμηθείτε ότι πολλές εταιρείες δεν έχουν αλλάξει σε μη τοξικές λύσεις καθαρισμού. Ένα άλλο μικρό πράγμα. Η πλαστική ρύπανση είναι ένα τέτοιο ζήτημα. Όταν ταξιδεύετε, φυλάξτε μια επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη στην τσάντα ταξιδιού σας. Στο αεροδρόμιο, γεμίστε το με νερό αφού έχετε καθαρίσει την ασφάλεια. Και είναι πάντα μια καλή ιδέα να πακετάρετε όσο πιο ελαφρύς μπορείτε », είπε ο Ashlan.

Για όσους ενδιαφέρονται για μια εμπειρία πολυτελών οικολογικών καταλυμάτων, το Cousteau έχει μερικές συστάσεις.

"Το Brando στην Ταϊτή είναι το θέμα της οικολογικής συνείδησης και της βιωσιμότητας. Το Kenoa Resort στη Βραζιλία είναι ένα ολόκληρο ξενοδοχείο χτισμένο από λάσπη. Κατασκευάστηκε με τοπικούς ανθρώπους και τεχνίτες. Το έκαναν τόσο οικολογικά που ακόμη και έχτισαν νεροχύτες από παλιούς αποκομμένους δένδρους. Και όλο το φαγητό είναι τοπικά και φρέσκο. Μια άλλη υπέροχη επιλογή είναι το Coppola Turtle Inn στην Μπελίζ ", δήλωσε ο Ashlan.

Όμως, ο καθένας δεν έχει την πολυτέλεια να πετάξει στα πιο εξωτικά οικολογικά καταλύματα του κόσμου. Τα κύρια brands ξενοδοχείων κάνουν το δικό τους ρόλο για το περιβάλλον, το οποίο είναι επίσης αξιέπαινο.

"Η μάρκα Element της Starwood έχει σχεδιαστεί για να είναι οικολογικά συνειδητή από το έδαφος. Αυτή είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή όταν ταξιδεύετε. Το Starwood εν γένει στο πλάι κάνει κάποια σπουδαία πράγματα. Έχουν μια επιλογή Go Green, όπου μπορείτε να αποκτήσετε πόντους εμπιστοσύνης, εάν αποχωρήσετε από την υπηρεσία καθαριότητας. Και το Hilton κοιτάζει το γκρίζο νερό, πώς να το χρησιμοποιήσει για να χορτοτάπησε το νερό. Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε το ρόλο μας με πολύ λίγη προσπάθεια ", δήλωσε ο Ashlan.