Κατανόηση πολιτιστικών κενών για τους ταξιδιώτες επιχειρηματίες

Το να γνωρίζετε περισσότερα για άλλους πολιτισμούς και έθιμα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο ταξίδι σας

Μερικές φορές είναι εύκολο να ξέρεις πώς να κάνεις το σωστό, όπως να κρατάς την πόρτα ανοιχτή για το άτομο πίσω σου. Αλλά μπορεί να γίνει πολύ πιο δύσκολο όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό ή σε διαφορετικό πολιτισμό. Κουνάτε τα χέρια όταν συναντά κάποιον; Λέτε αυτό το μεγάλο αστείο που μόλις ακούσατε; Προφέρεστε; Αν δεν είστε ειδικός σε ξένες σχέσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε σε μια διαφορετική χώρα.

Και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό (ή και δαπανηρό) για επαγγελματίες ταξιδιώτες να κάνουν πολιτιστικό λάθος.

Για να βοηθήσετε στην κατανόηση των επιπτώσεων των πολιτιστικών κενών, ενώ ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους, David A. Kelly συνέντευξη Gayle Cotton, συγγραφέας του βιβλίου bestselling, Πες τίποτα σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε: 5 κλειδιά για την επιτυχή διαπολιτισμική επικοινωνία. Η κ. Cotton είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη αρχή για τη διαπολιτισμική επικοινωνία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.GayleCotton.com. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η κ. Cotton παρείχε μια σειρά από συναρπαστικές ιδέες για πολιτιστικά κενά και θέματα που είναι ιδανικά για επαγγελματίες ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σε διαφορετικό πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και μερικές συγκεκριμένες συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση αυτών των τύπων πολιτιστικών κενών, συμβουλευτείτε το δεύτερο μέρος της επιχειρηματικής ταξάνισης του travelplanet.com , το οποίο συνεχίζει τη συνέντευξη με την κα.

Cotton και παρέχει μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Γιατί είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν τα πολιτιστικά κενά;

Πρέπει να είστε ενεργός ή πιθανόν να είστε αντιδραστικοί. Πολύ συχνά οι επαγγελματίες ταξιδιώτες υποθέτουν ότι οι επιχειρηματίες από άλλους πολιτισμούς επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο με τους ίδιους και ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με παρόμοιο τρόπο.

Αυτό δεν συμβαίνει. Υπάρχουν πολιτιστικά κενά σε ό, τι θεωρείται σεβαστό ή όχι, τα πολιτιστικά κενά στην προτίμηση των ενδυμάτων, τα πολιτιστικά κενά στον τρόπο με τον οποίο είναι άμεσοι ή έμμεσοι, τα πολιτιστικά κενά στις χαιρετισμούς, τις διατυπώσεις, τη γλώσσα και τις χρονικές διαφορές για να αναφέρουμε μερικές. Εάν δεν ξέρετε τι είναι τα κενά - μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πέσετε σε τουλάχιστον ένα από αυτά!

Ποια συνηθισμένα λάθη μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες όταν πρόκειται για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο;

Ένα από τα πρώτα και πιο αξιοσημείωτα λάθη είναι απλά πώς χαιρετάμε τους ανθρώπους. Οι Δυτικοί διδάσκονται να χρησιμοποιούν μια σταθερή, δυναμική χειραψία, να δουν κάποιον απευθείας στο μάτι, να προσφέρουν μια επαγγελματική κάρτα με το ένα χέρι και με ελάχιστη κοινωνική ανταλλαγή να φτάνουν απευθείας στην επιχείρηση. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε πολλούς πολιτισμούς, ωστόσο, δεν θα λειτουργήσει στις καλλιέργειες Ασίας / Ειρηνικού, όπου οι χειραψίες είναι μάλλον απαλές, η επαφή με τα μάτια είναι λιγότερο άμεση, οι επαγγελματικές κάρτες ανταλλάσσονται με δύο χέρια και οι σχέσεις αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου, .

Ποιος είναι ο αντίκτυπος ενός λάθους;

Εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι το λάθος. Μικρές παραβιάσεις, για παράδειγμα χαιρετισμό διαφορές, είναι συνήθως chalked μέχρι την άγνοια και συγχωρούνται. Μείζονες παραβιάσεις, για παράδειγμα προκαλώντας "απώλεια προσώπου" στις ασιατικές / ειρηνικές καλλιέργειες, θα προκαλέσουν μόνιμες βλάβες που σπάνια μπορεί να ανατραπούν.

Εμείς ομοιογενοποιούμε ως μια παγκόσμια κουλτούρα, έτσι υπάρχει γενικότερη ευαισθητοποίηση. Ως εκ τούτου, προσαρμόζουμε ως πολιτισμούς για να συναντήσουμε κάπου στη μέση.

Πώς μπορούν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες να αναγνωρίσουν την προκατάληψη ή τις προϋπάρχουσες πολιτισμικές αντιλήψεις;

Η ευαισθητοποίηση είναι το πρώτο βήμα! Μάθετε σχετικά με την πολιτιστική επιχειρηματικότητα και το κοινωνικό πρωτόκολλο για τις χώρες στις οποίες ταξιδεύετε και συνεργάζεστε. Ο καθένας έχει προϋπάρχουσες αντιλήψεις για διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Είναι εγγενές στην ανατροφή μας και μέρος του ποιοι είμαστε. Στη δεκαετία του 90, όταν άρχισα να διδάσκω διαπολιτισμική επικοινωνία στην Ευρώπη, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι είχα τρεις απεργίες εναντίον μου. Απεργία ένα - Ήμουν "Αμερικανός" και τι γνωρίζουν οι Αμερικανοί για τον πολιτισμό; Απεργία δύο - Ήμουν γυναίκα και εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κοινό για τις επιχειρήσεις να έχουν γυναίκες εκπαιδευτές σε επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου.

Απεργία τρία - είμαι ξανθιά και ανακάλυψα ότι τα χαζή ξανθά αστεία είναι παγκόσμια! Αν ήμουν περισσότερο ενήμερος για τις προϋπάρχουσες αντιλήψεις, θα άλλαζα την προσέγγισή μου με ντυμένη συντηρητικά, με μεγαλύτερη σοβαρότητα στο επιχειρηματικό μου ύφος και με τράβηγμα ξανθών μαλλιών πίσω σε γαλλική συστροφή.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες σχετικά με τη γλώσσα του σώματος σε διαφορετικούς πολιτισμούς;

Η γλώσσα του σώματος είναι πιθανό να είναι αρκετά διαφορετική και θα μπορούσε να σημαίνει εντελώς διαφορετικά πράγματα από τον έναν πολιτισμό στον άλλο. Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που θα σας ξεκινήσει άμεσα με λάθος πόδι είναι μια χειρονομία «faux pas». Είναι πολύ εύκολο να προσβάλλετε κάποιον με μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χειρονομία που μπορεί να είναι άσεμνη σε μια άλλη κουλτούρα. Ακόμη και οι σημαντικότεροι ηγέτες μας έχουν κάνει αυτό το λάθος! Ο πρόεδρος George HW Bush έκανε πρωτοσέλιδα στην Καμπέρα της Αυστραλίας το 1992, όταν έδωσε μια παλάμη προς τα μέσα για νίκη ή ειρήνη. Στην ουσία, χαιρέτησε τους Αυστραλούς αναβοσβήνοντας την έκδοση του συμβόλου για το "Up yours!" - το αυστραλιανό ισοδύναμο του μεσαίου δακτύλου των ΗΠΑ επάνω. Αργότερα εξέδωσε επίσημη συγγνώμη, η οποία ήταν χιουμοριστική, δεδομένου ότι ήταν μόλις μια ημέρα πριν, όταν δήλωσε ότι «είμαι ένας άνθρωπος που ξέρει κάθε χειρονομία που έχετε δει ποτέ και δεν έχω μάθει ένα νέο από τότε Έχω πάει εδώ! "

Πώς μπορούν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους ενώ ασχολούνται με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς (αυτοπροσώπως, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου);

Ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος είναι να μοντελοποιήσετε το στυλ κάποιου προσωπικά, στο τηλέφωνο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας λένε πώς τους αρέσει να επικοινωνούν, ώστε να δώσουν προσοχή. Προσωπικά, είναι εύκολο να παρατηρήσετε τη γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις και το επιχειρηματικό στυλ κάποιου. Προσαρμόζονται στο στυλ τους και είναι περισσότερο ή λιγότερο επιδεικτικά και εκφραστικά ανάλογα. Στο τηλέφωνο, εάν κάποιος είναι άμεσος και στο σημείο - μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Αν είναι πιο κοινωνικά με ένα βαθμό "μικρής ομιλίας" - είναι ο ίδιος τρόπος με αυτούς. Σε e-mail - μοντέλο του αποστολέα. Εάν ο αποστολέας ξεκινά με "Αγαπητέ", ξεκινήστε το email σας με "Αγαπητέ". Εάν χρησιμοποιούν επώνυμα, χρησιμοποιήστε και επώνυμα. Αν έχουν ένα στυλ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναντι ενός άμεσου στυλ, το μοντέλο αυτό. Εάν η γραμμή υπογραφών τους είναι "Λυπούμαστε", "Καλώς ήλθατε" ή "Ζεστό", χρησιμοποιήστε το ίδιο για να τους απαντήσετε. Υπάρχουν πολλά επίπεδα "θέσεων" που υπαγορεύουν το διαμέτρημα της σχέσης για ορισμένους πολιτισμούς.