Πώς να μείνετε ασφαλής όταν ταξιδεύετε στο Μπαλί της Ινδονησίας

Πώς να μένετε ασφαλείς ενώ περπατάτε, οδηγείτε και κολυμπάτε γύρω από το Μπαλί

Η διαμονή σας σε ασφαλές μέρος όταν επισκέπτεστε το Μπαλί παίρνει ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων από αυτό που προέρχεται από τη Δύση. Πάρτε τον μέσο δρόμο των Μπαλινέζων: δεν υπάρχουν κανόνες για την αντιμετώπιση των πεζών (όσον αφορά τους μοτοσικλετιστές), έτσι πρέπει να κοιτάξετε και τους δύο τρόπους και να κινηθείτε γρήγορα όταν περάσετε το δρόμο.

Η ασφάλεια είναι λιγότερο μια σίγουρη συμφωνία συνολικά γύρω από αυτό το άλλο ιδανικό νησί: η αφαίμαξη-κλοπή, τα τροχαία ατυχήματα και τα κάτω είναι πολύ πραγματικές δυνατότητες στο Μπαλί, τα πράγματα που συνήθως δεν σας λέει ο ταξιδιωτικός πράκτορας.

Κρατώντας ασφαλείς τις περιουσίες σας

Η κλοπή είναι σχετικά χαμηλού κινδύνου στο Μπαλί, αλλά η αφαίμαξη-κλοπή και η κλοπή από τα δωμάτια του ξενοδοχείου δεν είναι άγνωστες. Μια γνωριμία αυτού του συγγραφέα ήταν κάποτε θύμα της θραύσης των κλεφτών και της εισόδου στο δωμάτιο του θερέτρου τους (η γνωριμία και η αδελφή της είχαν την τύχη να ξεφύγουν σχετικά αβλαβή, αν και ληστεύονταν από τα υπάρχοντά τους). Έτσι το Μπαλί δεν είναι 100% ασφαλές. επομένως πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες προφυλάξεις:

Διαβάστε αυτή τη συλλογή συμβουλών ασφαλείας δωματίων για ξενοδοχεία για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή φύλαξη του εαυτού σας και των αντικειμένων σας κατά τον έλεγχο ενός ξενοδοχείου.

Ασφάλεια στην οδό στο Μπαλί

Η περίφημη χαοτική κατάσταση της κυκλοφορίας του Μπαλί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν δεν είστε προετοιμασμένοι γι 'αυτό. Είτε είστε πεζοί ή επιζητούμενοι οδηγοί, οι ακόλουθοι κανόνες μπορούν να εξηγήσουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια διασκεδαστική διακοπές Bali και μια εβδομάδα σε έλξη ή χειρότερα.

Στο δρόμο: σταματήστε, κοιτάξτε, ακούστε. Δεν υπάρχουν κανόνες κυκλοφορίας στο Μπαλί, μόνο προτάσεις. Έτσι, οι διασταυρώσεις (όταν τις βρείτε) δεν παίρνουν πολύ σεβασμό, ούτε οι πεζοί περνούν πάνω τους.

Μην υποθέτετε ότι τα οχήματα θα σταματήσουν καθώς θα διασχίζετε τις μοτοσικλέτες σας χωρίς να σταματήσετε. Ας υποθέσουμε ότι το όχημα έχει το δικαίωμα διέλευσης, πάντα, και θα μείνετε ασφαλείς.

Μην οδηγείτε μόνοι σας - πάρτε ένα αυτοκίνητο με οδηγό αντί. Αν σχεδιάζετε να φτάσετε στο νησί μόνος σας, ίσως να μπείτε στον πειρασμό να νοικιάσετε ένα αυτοκινούμενο αυτοκίνητο στο Μπαλί (ειδικά αν ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις). Αλλά αν εκτιμάτε τη ζωή σας, μην οδηγείτε το δικό σας τρόπο.

Ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό αντί? οι τιμές δεν είναι τόσο ακριβότερες και μπορείτε να χαλαρώσετε ενώ ο οδηγός χρησιμοποιεί τις οικείες γνώσεις του για να σας φέρει γύρω σας.

Πείτε όχι να οδηγείτε μια μοτοσικλέτα με αυτο-κίνηση. Σίγουρα επιτρέπεται να νοικιάσετε μια μοτοσικλέτα με αυτοτροφοδότηση, αλλά αν είναι μια σοφή απόφαση είναι κάτι άλλο εξ ολοκλήρου.

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις τουριστών που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν σκούτερ ιππασίας στο Μπαλί, οπότε αν ήταν από εμάς, σας προτείνουμε να αποφύγετε τη μίσθωση μοτοσυκλέτας με αυτοκατοχή, εάν θέλετε να βγείτε από το Μπαλί με ένα κομμάτι.

Μάθετε περισσότερα στην περίληψή μας σχετικά με την κατάσταση των μεταφορών στο Μπαλί .

Διαμονή στη δεξιά πλευρά του νόμου στο Μπαλί

Οι περισσότεροι τουρίστες στο Μπαλί δεν σκέφτονται πάρα πολύ για το νόμο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε αν θέλετε να απομακρυνθείτε από τις αρχές του Μπαλί.

Μην αγοράζετε φάρμακα στο Μπαλί. Οι νόμοι περί ναρκωτικών στο Μπαλί και στην υπόλοιπη Ινδονησία ακολουθούν ένα πρότυπο που καθορίζεται από τους νόμους περί ναρκωτικών στην υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία - είναι αυστηροί και έτοιμοι να κάνουν ένα παράδειγμα οποιουδήποτε τουριστικού ανόητου για να πιάσουν τα επιτρεπόμενα παράνομα ναρκωτικά ενώ νησί.

Παρά τους δρακόντειους νόμους κατά των ναρκωτικών, οι τουρίστες συχνά παίρνουν κρυφές προσφορές ναρκωτικών ενώ περπατούν στους δρόμους, με μεταμφιεσμένους αντιπροσώπους ναρκωτικών ψιθυρίζοντας ψεύτικες προσφορές φθηνών μαριχουάνας ή μανιταριών σε πιθανώς ταξιδιώτες.

Αν συμβεί αυτό, περάστε μακριά . Είναι πιθανό να βρεθείτε παγιδευμένοι σε ένα τσίμπημα φαρμάκων.

Μην καπνίζετε σε κοινόχρηστους χώρους. Από τις 28 Νοεμβρίου 2011, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα "απαλλαγμένο από καπνό" νόμος σε όλο το Μπαλί, απαγορεύοντας το κάπνισμα στους περισσότερους δημόσιους χώρους. Περιοχές εκτός των ορίων του καπνίσματος περιλαμβάνουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, ναούς, τουριστικά αξιοθέατα, νοσοκομεία και σχολεία. Οι καπνιστές που αλιεύονται κατά παράβαση του νόμου ενδέχεται να φυλακιστούν για διάστημα έως έξι μηνών ή / και να επιβληθούν πρόστιμα ύψους US $ 5.500 (IDR 50 εκατ. Ευρώ). (πηγή)

Ασφάλεια στην παραλία στο Μπαλί

Οι παραλίες του Μπαλί εντάσσονται στα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού, αλλά εξακολουθούν να μην είναι 100% ασφαλείς για τους τουρίστες. Οι ρυτίδες, ο ήλιος και ακόμη και τα τσουνάμι παρουσιάζουν συγκεκριμένους κινδύνους για τους κολυμβητές στο Μπαλί, αλλά μετά από μερικές απλές προφυλάξεις μπορεί να τεθούν οι αμφιβολίες σας για τις παραλίες του Μπαλί για να ξεκουραστούν .

Λάβετε υπόψη τις κόκκινες σημαίες. Οι παραλίες στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μπαλί είναι γνωστό ότι έχουν επικίνδυνες παλίρροιες και υποκλίσεις. Οι επικίνδυνες παραλίες χαρακτηρίζονται από κόκκινες σημαίες. Μην προσπαθήσετε να κολυμπήσετε στις παραλίες με κόκκινες σημαίες, καθώς αυτές οι ακτές έχουν ισχυρά ρεύματα που μπορούν να σας σαρώνουν στη θάλασσα.

Διαβάστε τις πληροφορίες για το τσουνάμι στο ξενοδοχείο σας. Τα απρόβλεπτα και καταστροφικά τσουνάμι έχουν μέχρι στιγμής αποφύγει την επίσκεψη στο Μπαλί, αλλά η εγγύτητα των περιοχών υποτονίας που προκαλούν το τσουνάμι της Ινδονησίας καθιστά μια τέτοια καταστροφή μια πιθανότητα. Ρωτήστε το ξενοδοχείο σας σχετικά με τις διαδικασίες εκκένωσης του τσουνάμι. διαφορετικά, βρείτε καταλύματα σε απόσταση τουλάχιστον 150 ποδιών πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και 2 μιλίων εσωτερικά. Περισσότερα για το θέμα εδώ: Τσουνάμι στο Μπαλί της Ινδονησίας .

Φορέστε πολύ sunblock. Εφαρμόστε αντιηλιακό υψηλού SPF για να αποτρέψετε την αγωνία του δέρματος που έχει καεί από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ο SPF (συντελεστής ηλιακής προστασίας) όχι μικρότερος από 40 θα έπρεπε να είναι επαρκής για διακοπές στο Μπαλί.

Προσοχή στους πιθήκους του Μπαλί

Οι μαϊμούδες μακάκοι είναι κοινός τόπος γύρω από το Μπαλί, αλλά μην ξεγελιέστε από τη χαριτωμένη εμφάνισή τους. Οι μαϊμούδες που είναι ιθαγενείς στο Μπαλί δεν θα αποφεύγουν να κλέβουν λαμπερά αντικείμενα και φαγητό από ανυποψίαστους τουρίστες. Πολλοί τουρίστες έχασαν γυαλιά, κοσμήματα και συσκευές αναπαραγωγής MP3 σε αυτά τα shifty beasts. και να ξεχάσουμε να τρώμε οτιδήποτε μέσα σε καθαρό βλέμμα των πρωτευόντων, είναι επίσης κλέφτες ειδικών τροφίμων.

Οι περισσότερες στενές συναντήσεις με μακάκες συμβαίνουν γύρω από το Pura Luhur Uluwatu και το δάσος των μαϊμούδων του Ubud στο κεντρικό Μπαλί. Η άγνοια των σχέσεων συμπεριφοράς των πιθήκων προκαλεί συχνά επιθέσεις μαϊμού. οι τουρίστες που χαμογελούν στους πιθήκους διακινδυνεύουν μια άμεση επίθεση, καθώς οι μακάκες ερμηνεύουν τα οδοντωτά δόντια ως επιθετικότητα.

Για μια πλήρη κατάρρευση του τι να μην κάνετε όταν βρίσκεστε γύρω από τους μακάκες του Μπαλί, διαβάστε για τα δαγκώματα μαϊμού και τις επιθέσεις στη Νοτιοανατολική Ασία .