Συμβουλές ασφάλειας κατά την επίσκεψη στις παραλίες στο Μπαλί της Ινδονησίας

Πώς να μείνετε ασφαλής ενώ κολυμπάτε ή σερφάρετε στις παραλίες του Μπαλί

Οι παραλίες του Μπαλί είναι διάσημες για το σέρφινγκ και την ομορφιά τους. Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες χτύπησαν το Μπαλί ειδικά για να κολυμπήσουν, bodyboard ή surf σε αυτές τις ακτές. Ωστόσο, παρά την τεράστια ζήτηση για αυτόν τον προορισμό, οι τουρίστες εξακολουθούν να μην απολαμβάνουν το 100% της ασφάλειας: οι επισκέπτες είναι ευάλωτοι σε ηλιακά εγκαύματα, ύπουλος υπόγειο ρεύμα και ακόμη και ο ελάχιστος (αλλά πολύ πραγματικός) κίνδυνος τσουνάμι.

Οι επισκέπτες πρέπει να ακολουθήσουν μερικές απλές προφυλάξεις για να απολαύσουν τη σκηνή της παραλίας του Μπαλί αντί να πέσουν θύματα της σκοτεινής πλευράς του.

(Για άλλα θέματα και δεν υπάρχουν στο Μπαλί , διαβάστε τα άρθρα μας σχετικά με Συμβουλές Εθιμοτυπίας στο Μπαλί , Συμβουλές Ασφάλειας στο Μπαλί και Συμβουλές Υγείας στο Μπαλί .)

Μην κολυμπάτε στις παραλίες όπου πετούν κόκκινες σημαίες. Τμήματα της ακτής του Μπαλί - κυρίως το νοτιοδυτικό τμήμα που εκτείνεται από την Κούτα μέχρι το Κανγκού - έχουν επικίνδυνες παλίρροιες και υποκλίσεις. Σε ορισμένες ώρες της ημέρας και του έτους, οι κόκκινες σημαίες ανεγέρθηκαν στις επικίνδυνες παραλίες. Εάν δείτε μια κόκκινη σημαία στην παραλία, μην επιχειρήσετε να κολυμπήσετε εκεί - τα ρεύματα μπορούν να σας σαρώνουν στη θάλασσα και κάτω από πριν κάποιος στην ακτή μπορεί να επιχειρήσει διάσωση.

Οι ναυαγοσώστες είναι, δυστυχώς, αρκετά σπάνιες στο Μπαλί. Ορισμένες παραλίες διαθέτουν ναυαγοσώστες και σημαίες με κίτρινα και κόκκινα σημάδια που υποδηλώνουν την παρουσία ναυαγοσώστη. Αυτές οι παραλίες είναι ασφαλείς να κολυμπήσουν μέσα, όπως και οι παραλίες που δεν έχουν σημαίες.

Διαβάστε τις πληροφορίες για το τσουνάμι στο ξενοδοχείο σας. Τα Τσουνάμι είναι τόσο θανατηφόρα και απρόβλεπτα. αυτά τα τεράστια κύματα προκαλούνται από υποθαλάσσιους σεισμούς και μπορούν να φτάσουν στην ακτή σε λίγα μόνο λεπτά, χωρίς να αφήσουν χρόνο για τις αρχές να ακούσουν τον συναγερμό.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Μπαλί, όπου οι ζώνες υποπίεσης που είναι επιρρεπείς σε σεισμό βρίσκονται πολύ κοντά στην ακτή.

Οι κύριες τουριστικές περιοχές στο Μπαλί - τον κόλπο Jimbaran, το Legian, το Kuta, το Sanur και η Nusa Dua, μεταξύ άλλων - τοποθετούνται σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου που μπορεί εύκολα να κατακλυσθούν σε περίπτωση που συμβεί ένα τσουνάμι. Για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε καταστροφή, ένα σύστημα Tsunami Ready είναι σε ισχύ στο Μπαλί, με αρκετά ξενοδοχεία που είναι συμβατά με το τσουνάμι, ακολουθώντας αυστηρούς κανονισμούς συναγερμού και εκκένωσης.

Για να ελαχιστοποιήσετε την ευαισθησία σας σε πιθανό τσουνάμι, αναζητήστε διαμονή τουλάχιστον 150 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και 2 μίλια εσωτερικά. Εάν αισθάνεστε ότι ένα τσουνάμι είναι επικείμενο, μετακινηθείτε στην ενδοχώρα ή φτάστε στην κορυφή της ψηλότερης δομής που μπορείτε να βρείτε.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν (πότε;) ένα τσουνάμι χτυπά το Μπαλί .

Φορέστε άφθονο αντηλιακό. Η ηλιακά εγκαύματα μπορεί εύκολα να καταστρέψει τις διακοπές σας στο Μπαλί. Η απλή εφαρμογή αντηλιακού υψηλής SPF μπορεί να αποτρέψει την αγωνία του δέρματος που έχει καεί από υπεριώδη ακτινοβολία.

Το αντηλιακό είναι σημαντικό, ιδιαίτερα για ένα νησί όσο πιο κοντά στον ισημερινό όπως το Μπαλί: το ηλιακό φως ταξιδεύει μέσα από την λιγότερο ατμόσφαιρα στις τροπικές περιοχές σε σύγκριση με εύκρατες περιοχές όπως η Ευρώπη και οι περισσότερες από τις ΗΠΑ, έτσι ώστε περισσότερο καίγοντας υπεριώδες φτάνει το δέρμα σας σε μικρότερο χρόνο. Υπάρχει επίσης λιγότερες διακυμάνσεις στην ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε θα πρέπει να τοποθετήσετε αυτό το αντηλιακό, ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους που αποφασίζετε να επισκεφθείτε το Μπαλί. Αποκτήστε αντιηλιακό με SPF (συντελεστής ηλιοπροστασίας) όχι μικρότερο από 40.

Μπορείτε επίσης να φοράτε ρούχα που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να είναι ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Πακέτο ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία για το νοτιοανατολικό ταξίδι στην Ασία .

Αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση αντηλιακών ή αν έχετε ξεφύγει από τα πράγματα, απλώς ελαχιστοποιήστε τον χρόνο που περνάτε στον ήλιο. Αναζητήστε τη σκιά όταν ο ήλιος φτάσει στο υψηλότερο σημείο στον ουρανό μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μείνει εκεί που ο ήλιος δεν ανακλάται από την άμμο ή το νερό - η υπεριώδης ακτινοβολία αντανακλάται επίσης από αυτές τις επιφάνειες.