Μετατροπείς χρημάτων και χρημάτων στο Μπαλί

Το τοπικό νόμισμα στο Μπαλί , όπως και με την υπόλοιπη Ινδονησία , είναι γνωστό ως rupiah (IDR, ή RP). Χάρη στον ιστορικό πληθωρισμό, το ινδονησιακό χρήμα έρχεται σε τεράστιες ονομαστικές αξίες, που κυμαίνονται από νομίσματα IDR 50 αλουμινίου μέχρι εντυπωσιακά 100.000 δολάρια IDR.

Τα χαρτονομίσματα προέρχονται από ονομασίες 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 και 100.000. Τα κέρματα έρχονται σε ονομαστικές αξίες 50, 100, 200, 500 και 1.000, αν και είναι λιγότερο κυκλοφορούν σε σύγκριση με τους λογαριασμούς χαρτιού.

Ελέγξτε αυτή τη σελίδα για να δείτε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-ρουπίας: Yahoo Finance - Δολάριο ΗΠΑ προς την ινδονησιακή ισοτιμία ρουπίας (offsite).

Οι τουριστικές επιχειρήσεις του Μπαλί έχουν γίνει πολύ ταλαντούχοι όταν αποσπούν τους επισκέπτες από τα χρήματά τους με δίκαιους τρόπους ή λάθη. Αυτό δεν είναι για να αποθαρρύνει τους πιο ειλικρινείς οδηγούς, σερβιτόρους, τραπεζίτες και ξεναγούς στο Μπαλί - αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην εξαπατηθούμε στο Μπαλί, καθώς υπάρχουν και πολλοί απατεώνες που περιμένουν την ευκαιρία να επωφεληθούν.

Για σχετικές πληροφορίες, ο Οδηγός της Ασίας (και ο πρώην συγγραφέας της Ταξιδιού της Νοτιοανατολικής Ασίας που ταξιδεύει στη Νοτιοανατολική Ασία) ο Γκρεγκ Ρότζερς ακούει με συμβουλές για το πώς να μεταφέρει χρήματα στην Ασία .

Για άλλα θέματα και δεν είναι στο Μπαλί , διαβάστε αυτά τα άρθρα σχετικά με Συμβουλές Εθιμοτυπίας στο Μπαλί , Συμβουλές Ασφάλειας στο Μπαλί , Συμβουλές Ασφάλειας Παραλίας στο Μπαλί και Συμβουλές Υγείας στο Μπαλί .

Μετατροπείς χρημάτων και ξένο νόμισμα στο Μπαλί

Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις ανταλλαγής σε όλες τις κύριες τουριστικές περιοχές του Μπαλί, οι περισσότερες από τις οποίες δέχονται νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ, το δολάριο Αυστραλίας και το βρετανικό νόμισμα.

Οι ειλικρινείς αντιπρόσωποι λειτουργούν παράλληλα με τους σκιερούς παίκτες, και είναι πολύ δύσκολο να το πεις από το άλλο.

Πριν ξεκινήσετε να αλλάζετε τους λογαριασμούς σας, ελέγξτε μια τοπική εφημερίδα για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αλλά μην πάρετε το επιτόκιο στην καρδιά: η προκύπτουσα ανταλλαγή μπορεί να καταλήξει χαμηλότερα λόγω των προμηθειών που χρεώνονται από τα καταστήματα αλλαγής χρημάτων.

Μπορείτε να αλλάξετε τα χρήματά σας στις ακόλουθες τοποθεσίες, ταξινομημένες κατά σειρά αξιοπιστίας:

Συνεργάτες Οι οδηγοί έχουν διερευνήσει τα βασικά του ξένου συναλλάγματος για τους ταξιδιώτες με ελάχιστες λεπτομέρειες. Ο Οδηγός μας για ταξιδιώτες ηλικιωμένων Nancy Parode παρέχει απαντήσεις στην ερώτηση Θα έπρεπε να πάρω μετρητά, ταξιδιωτικές επιταγές, χρεωστική κάρτα ή πιστωτική κάρτα στο ταξίδι μου; , ενώ ο οδηγός για τις γαμήλιες γιορτές Susan Breslow Sardone παρέχει συμβουλές για την αφύσικη ανταλλαγή νομισμάτων .

Τράπεζες του Μπαλί

Οι περισσότερες τράπεζες στο Μπαλί δέχονται ξένα νομίσματα για ανταλλαγή. Τις καθημερινές οι τράπεζες στο Μπαλί είναι ανοιχτές από τις 8πμ έως τις 3μμ.

Οι ακόλουθες ινδονησιακές τράπεζες λειτουργούν στο εσωτερικό του Μπαλί και παρέχουν υπηρεσίες ΑΤΜ και over-the-counter.

Κάντε κλικ στους συνδέσμους εκτός τοποθεσίας στην παρακάτω λίστα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους αγγλικής γλώσσας και να βρείτε υποκαταστήματα και ΑΤΜ στο Μπαλί.

Εκτός από την ανταλλαγή ξένων νομισμάτων σε αυτές τις τράπεζες, μπορείτε επίσης να πάρετε μια προκαταβολή μετρητών στην πιστωτική σας κάρτα (είτε εξωχρηματιστηριακά είτε από το μηχάνημα ΑΤΜ) ή να χρησιμοποιήσετε τα ΑΤΜ για να αποσύρετε από τη δική σας χρεωστική κάρτα ΑΤΜ . Χρησιμοποιήστε τους ακόλουθους εντοπιστές ΑΤΜ για να βρείτε μια τράπεζα στο Μπαλί που θα δέχεται αναλήψεις από τη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα ΑΤΜ:

Οι περισσότερες τράπεζες έχουν ένα ανώτερο όριο απόσυρσης ύψους 3 εκατομμυρίων IDR (περίπου $ 330), αν και μερικές μηχανές μπορούν να φτάσουν τα 1,25 εκατομμύρια IDR ή ακόμη και τα 5 εκατομμύρια IDR.

Η ευκολία που προσφέρουν τα ΑΤΜ στο Μπαλί μπορεί να αντισταθμιστεί από τα τέλη που χρεώνονται για τις αποσύρσεις στο εξωτερικό.

Κάντε διπλό έλεγχο με την τράπεζά σας ή την πιστωτική σας κάρτα προτού πραγματοποιήσετε ανάληψη σε ATM του Μπαλί. Ακολουθεί ανάλυση των τελών που χρεώνουν τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τις αναλήψεις και τις αγορές καρτών ATM: BankRate.com - Κόστος μετατροπής νομίσματος.

Ταξιδιωτικός Οδηγός Φοιτητών Η Kathleen Crislip κάνει μια υπόθεση για την ταπεινή χρεωστική κάρτα: στη χρεωστική κάρτα - Μην ταξιδεύετε χωρίς αυτήν .

Μπαλί Μετατροπείς χρημάτων

Τα ξένα νομίσματα, όπως το δολάριο ΗΠΑ, η βρετανική λίρα και το δολάριο Αυστραλίας, μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα σε έναν από τους πολλούς μεταπωλητές χρημάτων στο Μπαλί. Μετατροπείς χρημάτων πηγαίνουν εκεί που είναι οι τουρίστες - από τον αερολιμένα μέχρι τα μεγαλύτερα χωριά της χώρας. Δυστυχώς, οι μεταπωλητές χρημάτων του Μπαλί έχουν αποκτήσει μια άσχημη φήμη λόγω του εκτεταμένου ρεπερτόριό τους από βρώμικα κόλπα. Διαβάστε αυτό το άρθρο από την Travelfish.org - Απάτες που αλλάζουν χρήματα στο Μπαλί για καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το να υποστεί ζημιά από την εξαπάτηση των χρηματιστών χρημάτων, συνηγορεί μόνο σε εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές χρημάτων της Bank Indonesia. Αυτοί οι μεταπωλητές χρημάτων είναι διαπιστευμένοι από τις ινδονησιακές νομισματικές αρχές όπως η Pedagang Valuta Asing Berizin ή η PVA Berizin (ινδονησιακή για το "Authorised Money Changer"). Τα μέλη της PVA Berizin διαθέτουν ένα ολόγραμμα της Τράπεζας Ινδονησίας και ένα λογότυπο πράσινης ασπίδας PVA Berizin στο παράθυρο του καταστήματος.

Για κάθε αλλαγή χρημάτων που συναντάτε στο Μπαλί, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εξαπατηθείτε όταν ανταλλάσσετε ξένα νομίσματα.

Βήμα πρώτο: Υπολογίστε τον συντελεστή μόνοι σας. Ελέγξτε πρώτα τα διαφημιστικά ποσοστά του χρηματιστηρίου χρημάτων, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη δική σας αριθμομηχανή για να υπολογίσετε το αποτέλεσμα σε σχέση με το ποσό που θέλετε να ανταλλάξετε. Αυτό είναι σημαντικό: ορισμένοι δυσάρεστοι συντηρητές χρημάτων έχουν πράγματι παραπλανήσει τους υπολογιστές τους για να παρέχουν ένα μειονεκτικό ποσοστό.

Βήμα δεύτερο: Προσδιορίστε εάν ο μεταγωγέας χρημάτων που πλησιάζετε θα χρεώσει μια προμήθεια. Μετατροπείς χρημάτων με υψηλότερες από τις συνήθεις χρεώσεις συχνά χρεώνουν μια προμήθεια για να σπάσουν λίγο από την κορυφή του συνόλου. Μετατροπείς χρημάτων που δεν χρεώνουν προμήθεια συνήθως πωλούν με χαμηλότερα τέλη. Αυτοί οι μετασχηματιστές διαφημίζουν την έλλειψη προμήθειας προς τα εμπρός.

Βήμα τρίτο: Ενημερώστε τους για το ποσό που θέλετε να αλλάξετε. Ο μεταπωλητής χρήματος θα χρησιμοποιήσει τη δική του αριθμομηχανή για να υπολογίσει το ποσό της ρουπίας που θα ανταλλάσσεται. Το προκύπτον σχήμα θα σας δείξει. (Αυτό είναι όπου το Βήμα Ένα έρχεται σε πρακτικό.)

Βήμα Τέταρτον: Εξατομικεύστε τις δικές σας σημειώσεις, αλλά μην τις παραδώσετε ακόμα. Τοποθετήστε τα μπροστά σας, όπου μπορείτε να τα παρακολουθήσετε.

Βήμα πέντε: Πάρτε τη ρουπία από τον changer και μετρήστε τον εαυτό σας. Μην τους τσέπες ακόμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσετε την ρουπία πίσω στον παίκτη για την καταμέτρηση χρημάτων. Αν επιμένει, πηγαίνετε μακριά και πάρετε το δικό σας νόμισμα μαζί σας.

Βήμα έξι: Αν είστε ικανοποιημένοι με το ποσό που έχετε λάβει, τότε αφήστε το χρήμα να αλλάξει το ξένο νόμισμά σας και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Θα πρέπει να λάβετε μια απόδειξη για τη συναλλαγή. Εάν δεν έχετε ένα, ζητήστε ένα.

Συμβουλές για την αλλαγή των χρημάτων σας στο Μπαλί

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι αποκομίζετε το μέγιστο από κάθε συναλλαγή που αλλάζει χρήματα.