Θα Πιστωτική Κάρτα μου εργασία στο εξωτερικό;

Τι είναι μια πιστωτική κάρτα chip και PIN;

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας της δυτικής Ευρώπης, της Ιαπωνίας, του Μεξικού και της Βραζιλίας, έχουν υιοθετήσει τεχνολογία πιστωτικών καρτών chip και pin , η οποία λέγεται ότι είναι πιο ασφαλής από την παραδοσιακή τεχνολογία μαγνητικών λωρίδων. Μια πιστωτική κάρτα chip και PIN, αποκαλούμενη μερικές φορές μια "έξυπνη" πιστωτική κάρτα, διαθέτει ενσωματωμένο μικροτσίπ που απαιτεί έναν προσωπικό αριθμό αναγνώρισης ή PIN για χρήση αντί για υπογραφή.

Οι πιστωτικές κάρτες chip και PIN διαθέτουν επίσης μαγνητική ταινία για χρήση στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες που δεν έχουν μετατρέψει τους επεξεργαστές πιστωτικών καρτών τους και τα ΑΤΜ για να δεχτούν εισροή των PIN των πελατών.

Θα λειτουργήσει η πιστωτική μου κάρτα με μαγνητική ταινία σε μια χώρα τσιπ και PIN;

Η Visa και η MasterCard απαιτούν από τους εμπόρους σε χώρες με τσιπ και PIN να δέχονται και πληρωμές με πιστωτικές κάρτες με μαγνητική ταινία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα χρησιμοποιώντας μια μαγνητική ταινία ή μια τσιπ και μια υπογραφική πιστωτική κάρτα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν όταν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες μαγνητικής ταινίας ή τσιπ και υπογραφών σε τοποθεσίες πληρωμών χωρίς παρακολούθηση, όπως περίπτερα εισιτηρίων τρένων, χώροι στάθμευσης, σταθμοί ενοικίασης ποδηλάτων και λεωφορεία. Χωρίς κάποιον που βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου για να επεξεργαστεί την πληρωμή με πιστωτική κάρτα μαγνητικής ταινίας, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου την πιστωτική σας κάρτα.

Κάνουν οποιαδήποτε τράπεζες των ΗΠΑ προσφέρουν πιστωτικές κάρτες chip και PIN;

Το 2015, οι εκδότες πιστωτικών καρτών άρχισαν να παρέχουν κάρτες chip και PIN στους αμερικανούς πελάτες τους.

Πριν από αυτό το διάστημα, ορισμένες αμερικανικές πιστωτικές ενώσεις και τράπεζες άρχισαν να δοκιμάζουν τη χρήση πιστωτικών καρτών με τσιπ και PIN με επιλεγμένες ομάδες πελατών. Ωστόσο, από αυτό το γράψιμο, οι περισσότερες κάρτες chip και PIN των ΗΠΑ δεν εκδίδονται με ένα PIN. πρέπει να το ζητήσετε από την τράπεζά σας ή την εταιρεία πιστωτικών καρτών. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι κάρτες chip και PIN χρησιμοποιούνται ως κάρτες chip και signature.



Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκτός των ΗΠΑ, επικοινωνήστε με τον εκδότη της πιστωτικής σας κάρτας και ζητήστε ένα τετραψήφιο PIN. Αν αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μέσω του εκδότη της πιστωτικής σας κάρτας, θα σας παρέχει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από την απάτη.

Τι γίνεται με τις κάρτες chip και υπογραφής;

Οι πιστωτικές κάρτες τσιπ και υπογραφών προστατεύονται από την τεχνολογία μικροτσίπ, αλλά εξακολουθούν να απαιτούν υπογραφή πελάτη. Οι ανεκδοτικές αναφορές υποδεικνύουν ότι οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα στην προσπάθειά τους να πληρώσουν με κάρτες chip και υπογραφή σε τοποθεσίες πληρωμών χωρίς παρακολούθηση στην Ευρώπη. Στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, οι κάρτες chip και υπογραφών γίνονται εύκολα αποδεκτές.

Είναι ασφαλέστερες οι πιστωτικές κάρτες chip και PIN από τις κάρτες μαγνητικών ταινιών;

Το μεγάλο σημείο πώλησης για την τεχνολογία chip και PIN είναι η αυξημένη προστασία από την απάτη που παρέχεται από το μικροτσίπ της κάρτας. Το Φεβρουάριο του 2010, οι ερευνητές του Cambridge Ross Anderson, Steven Murdoch, Saar Drimer και Mike Bond ανακοίνωσαν ότι οι πιστωτικές κάρτες chip και PIN έχουν ελαττώματα ασφαλείας που επιτρέπουν σε έναν καταλαβαίνοντα εγκληματία να ξεγελάσει τον αναγνώστη καρτών για να σκεφτεί ότι έχει παρασχεθεί έγκυρο PIN Πράγματι, δεν έχει.

Εάν ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας χρησιμοποιείται χωρίς την άδειά σας, οι νόμοι προστασίας της χώρας σας μπορούν να περιορίσουν την ευθύνη σας. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, ο Κανονισμός Ε προστατεύει τους καταναλωτές από την ευθύνη για ηλεκτρονική κλοπή από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, περιορίζοντας την ευθύνη τους σε $ 50 εάν η κλοπή αναφερθεί εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τράπεζες πρέπει να αποζημιώσουν τους πελάτες τους για δόλιες συναλλαγές, αλλά ένα κενό στο νόμο που επιτρέπει στις τράπεζες να αποφύγουν την επιστροφή χρημάτων εάν μπορεί να αποδειχθεί «βαρεία αμέλεια» συχνά χρησιμοποιείται προς όφελος των τραπεζών.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τις πιστωτικές κάρτες chip και PIN;

Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα με τσιπ και PIN και δεν έχετε πιστωτική κάρτα chip και PIN, μπορείτε ακόμα να αγοράσετε αγαθά και υπηρεσίες. Θα χρειαστεί να σχεδιάσετε μπροστά και να είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις μεθόδους πληρωμής:

Μετρητά, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από μια αυτόματη ταμειακή μηχανή χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σας κάρτα.

Προπληρωμένες κάρτες νομίσματος, όπως το διαβατήριο μετρητών πολλών νομισμάτων Travelex.

Κάρτες American Express, οι οποίες είναι γνωστό ότι εργάζονται σε κιόσκια ενοικίασης ποδηλάτων και σε άλλους σταθμούς πληρωμών χωρίς επίβλεψη στην Ευρώπη.

Προ-παραγγελθέντα εισιτήρια τρένων, μετρό, εισιτήρια μουσείων και κάρτες διοδίων. Μπορείτε να παραγγείλετε πολλά από αυτά τα αντικείμενα από το σπίτι πριν φύγετε στο ταξίδι σας.

Θα λειτουργήσει η πιστωτική μου κάρτα chip και PIN σε μαγνητική χώρα;

Θα πρέπει, αν και μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε αντλίες βενζινάδικων σταθμών και σε άλλες μη επιτηρούμενες τοποθεσίες που απαιτούν να εισάγετε έναν ταχυδρομικό κώδικα ΗΠΑ για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας. Σε ορισμένες τοποθεσίες, μπορείτε να εισαγάγετε "99999" αντί για πραγματικό ταχυδρομικό κώδικα και η συναλλαγή σας θα περάσει. Σε άλλους, θα πρέπει να ζητήσετε από έναν υπάλληλο να επεξεργαστεί την πληρωμή σας.