Τι πρέπει να ξέρετε για πιστωτικές κάρτες chip και PIN

Οι πιστωτικές κάρτες chip και PIN καθορίζονται και εξηγούνται

Οι πιστωτικές κάρτες chip και PIN δεν φαίνεται να διαφέρουν πολύ από τις κανονικές κάρτες. Ενδέχεται επίσης να μην δείτε το τσιπ υπολογιστή, το οποίο μερικές φορές είναι μέσα στην κάρτα. Αποθηκεύει έναν προσωπικό αριθμό αναγνώρισης (PIN). Αντί να σπρώχνει την κάρτα και να υπογράψει για μια αγορά, ο κάτοχος της κάρτας τρυπάει το PIN.

Οι κάρτες Chip και PIN (μερικές φορές αποκαλούμενες "έξυπνες κάρτες") έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν την απάτη με πιστωτικές κάρτες.

Οι κάρτες μαγνητικής ταινίας μπορούν να "κλωνοποιηθούν" χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται skimming. Οι επισκέπτες αντιμετώπισαν αυτή την κοινή απάτη ταξιδιού . Αλλά και οι κάτοικοι αυτών των χωρών ήταν επίσης στοχευμένοι. Αυτό είχε γίνει ένα τόσο ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στην Ευρώπη ότι η τεχνολογία chip και PIN ήταν ευχάριστα αποδεκτή.

Χώρες πιστωτικών καρτών τσιπ και PIN

Παρόλο που η τεχνολογία πήρε την πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τότε έχει γίνει αποδεκτή σε άλλα μέρη της Ευρώπης, καθώς και στην Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική. Ο Καναδάς κινείται προς ένα σύστημα chip και PIN για αρκετά χρόνια, όπως και οι τράπεζες στο Μεξικό. Περίπου 50 χώρες συνεργάζονται με την τεχνολογία.

Τα αποτελέσματα ποικίλλουν, αλλά η απάτη αποτρέπεται λόγω της νέας τεχνολογίας. Είναι αδύνατη η κλωνοποίηση καρτών με μάρκες, όπως είναι η σφυρηλάτηση ενός PIN.

Μεταπήδηση των ΗΠΑ σε εξέλιξη

Οι ΗΠΑ δεν έχουν βιώσει το επίπεδο της απάτης και της απάτης με πιστωτικές κάρτες που βρέθηκαν σε άλλες χώρες. Οι New York Times αναφέρουν μια στρατηγική Javelin και μια έρευνα εκτίμησης ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τη μετατροπή όλων των καρτών στις ΗΠΑ. Εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων θα προοριζόταν για νέα τερματικά πληρωμής.

Οι κάρτες της Τράπεζας της Αμερικής και οι κάρτες Reseller της Citi Hilton HHonors εκδίδονται με τεχνολογία chip και PIN. Τα κινήματα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για να συγκεντρώσουν τη δημόσια υποστήριξη για αλλαγές που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και θα βοηθήσουν τους Αμερικανούς να αποφύγουν προβλήματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Για όσους έχουν τις νέες κάρτες, βρίσκουν πολλά μέρη που δεν έχουν τους αναγνώστες τσιπ.

Για το λόγο αυτό, οι αμερικανικές κάρτες έχουν συχνά τη μαγνητική ταινία καθώς και το τσιπ.

Τσιπ και PIN: Επιπτώσεις στο ταξίδι προϋπολογισμού

Αμερικανοί ταξιδιώτες στο εξωτερικό που μένουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και ασχολούνται με ανθρώπους ταμίας στο σημείο πώλησης συνήθως βρίσκουν το τσιπ και το PIN να έχουν ελάχιστη επίδραση. Προβλήματα εμφανίζονται σε αυτοματοποιημένα σημεία πώλησης - οι θέσεις στους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού είναι συχνότερες.

Για παράδειγμα, η μαζική μεταφορά είναι συνήθως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μετακίνησης μεταξύ των αεροδρομίων και του κέντρου μιας πόλης . Αν πρόκειται να αγοράσετε εισιτήρια τρένων ή τοπικών μαζικών μεταφορών από ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα, είναι πιθανό η κάρτα σας να απορριφθεί. Ακόμη και μερικοί υπάλληλοι θα απλώς αρνούνται την κάρτα, πιστεύοντας ότι δεν θα λειτουργήσει.

Αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια.

Προτρέψτε έναν υπάλληλο να σπρώξει την κάρτα ούτως ή άλλως. Κάποιοι ταξιδιώτες εξηγούν απλώς ότι η κάρτα είναι "σύρετε και σηκώστε" αντί τσιπ και PIN. Οι δημοφιλείς τουριστικές περιοχές που βλέπουν Αμερικανούς επισκέπτες θα είναι λιγότερο πρόβλημα από τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες - και πάλι, τα είδη θέσεων που συχνά επισκέπτονται ανεξάρτητοι ταξιδιώτες.

Τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος τσιπ και PIN

  1. Μεταφορά επιπρόσθετων μετρητών: Αυτό δεν αποτελεί ιδανική λύση. Για λόγους ασφαλείας, δεν είναι καλή ιδέα να ταξιδέψετε με μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει ήδη να χρησιμοποιούν μια ζώνη χρήματος για να κρατούν τα μετρητά μακριά από τους κλέφτες κυνηγιού. Η στρατηγική αυτή είναι ακόμα πιο κρίσιμη για την προσωπική σας ασφάλεια, εάν μεταφέρετε επιπλέον μετρητά.
  1. Αποφύγετε τα αυτοματοποιημένα σημεία πώλησης: Είναι ευκολότερο να δηλωθεί παρά να γίνει, επειδή οι περισσότεροι ταξιδιώτες από τον προϋπολογισμό εξαρτώνται από ΑΤΜ και αυτοματοποιημένους πωλητές που λαμβάνουν πιστωτικές κάρτες. Προσπαθήστε να κάνετε αγορές για τα δελτία εισιτηρίων και άλλες τέτοιες συναλλαγές online ή τουλάχιστον εκ των προτέρων αν είναι δυνατόν.
  2. Ζητήστε έναν αριθμό PIN για την πιστωτική σας κάρτα: Αυτό δεν δημιουργεί ένα πραγματικό chip και κάρτα PIN, αλλά θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης της κάρτας σας σε σημείο πώλησης σε μια χώρα όπου χρησιμοποιείται συνήθως ένας κωδικός PIN. Μόλις έχετε τον κωδικό PIN, απλώς ζητήστε την επεξεργασία της κάρτας με μη αυτόματο τρόπο. Μερικοί θα διαμαρτυρηθούν, αλλά τεχνικά, είναι κάτι που μπορούν και πρέπει να κάνουν για εσάς - ειδικά εάν θέλουν να πληρώνονται.
  3. Μάθετε πόσο επικρατέστερο chip και PIN έχει γίνει στον προορισμό σας: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει τα περισσότερα με την τεχνολογία chip και PIN. Είναι ευρέως διαδεδομένη. Ο Καναδάς κάνει τη μετάβαση, αλλά οι κάρτες chip και PIN είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένες εκεί από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο Άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Κίνα και η Ινδία κινούνται στην κατεύθυνση των τσιπ και του PIN. Ανατρέξτε στις ενημερωμένες πληροφορίες για τον προορισμό σας.