Πώς να αποφύγετε τσιμπήματα κουνουπιών όταν ταξιδεύετε

Κουνούπια πιπιλίζουν! Εδώ είναι πώς να αποτρέψετε τα δαγκώματα τους

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε ένα μέρος του κόσμου στο οποίο κυριαρχούν τα κουνούπια, πιθανότατα θα γνωρίζετε ήδη ότι μία από τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις σας θα προσπαθήσει να αποφύγει να δαγκώσουν.

Δυστυχώς, αν ψάχνετε για διακοπές χωρίς κουνούπια, οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο πέντε χώρες στον κόσμο που δεν φιλοξενούν ένα μόνο κουνούπι: την Ανταρκτική, τη Γαλλική Πολυνησία, την Ισλανδία, τη Νέα Καληδονία και τις Σεϋχέλλες.

Όχι μόνο τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι εξαιρετικά ενοχλητικά, τα τσιμπήματα τους μπορούν να μεταδώσουν μερικές πολύ τρομακτικές ασθένειες. Ο πυρετός του δάγκειου πυρετού , η ελονοσία , ο κίτρινος πυρετός, ο ιός του Δυτικού Νείλου - προλάβετε κάποιο από αυτά και θα έχετε ένα αξέχαστο ταξίδι, αλλά όχι για τους λόγους για τους οποίους αρχικά σκεφτήκατε.

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε τις κορυφαίες συμβουλές μας για την αποφυγή τσιμπήματα κουνουπιών:

Έρευνα Ποια κουνούπια υπάρχουν στην περιοχή

Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη κουνουπιών που ταξινομούνται ως επικίνδυνα και πρέπει να αποφεύγονται.

Κουνούπια Culex: Αυτά τα κουνούπια είναι φορείς του πυρετού του Δυτικού Νείλου, της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας και της λεμφικής φιλαρίασης. Τα κουνούπια είναι μικρά και ευαίσθητα και μάλλον σαφή. Υπάρχει σε όλες τις τροπικές περιοχές. Είναι το λιγότερο επικίνδυνο από τα κουνούπια που πρόκειται να συζητήσουμε, καθώς δεν είναι ένας φορέας για ορισμένες πραγματικά απειλητικές ασθένειες, όπως η ελονοσία ή ο δάγκειος πυρετός. Τα κουνούπια Culex δαγκώνουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Τα κουνούπια Anopheles: Αυτά τα κουνούπια είναι φορείς της ελονοσίας και αναγνωρίζονται εύκολα, χάρη στα μαύρα και άσπρα ριγέ φτερά τους.

Βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, με εξαίρεση τις χώρες που αναφέρονται παραπάνω, και δαγκώνουν ενεργά λίγο πριν την αυγή και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα.

Aedes κουνούπια: Αυτός ο τύπος κουνούπι είναι ο πιο επικίνδυνος που συναντάς. Είναι φορείς του πυρετού του δάγκου, του κίτρινου πυρετού, του πυρετού της κοιλάδας Rift και του Chikungunya.

Όπως και τα κουνούπια ανόφαιο, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα κουνουπιέρες: έχουν ένα ασπρόμαυρο ραβδωτό σώμα το οποίο είναι εύκολο να εντοπιστεί. Αν και λιγότερο διαδεδομένοι από τους άλλους τύπους κουνουπιών, οι διαμάχες τους επεκτείνονται ραγδαία, χάρη στην παγκοσμιοποίηση. Μπορούν να βρεθούν στη Νοτιοανατολική Ασία, την Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και ακόμη και την Ευρώπη. Τα κουνούπια Aedes προτιμούν να δαγκώνουν εσωτερικά και συνήθως θα στοχεύουν τους ανθρώπους. Επίσης, δαγκώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ερευνήστε ποια κουνούπια πρόκειται να διαδεδοθούν στις περιοχές στις οποίες πρόκειται να ταξιδέψετε, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε και σε ποιες ώρες της ημέρας πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Καλύψτε όσο μπορείτε

Όσο λιγότερο δέρμα προβάλλετε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ότι πρέπει να δαγκώσετε έτσι θα θελήσετε να σιγουρευτείτε ότι καλύπτεστε όσο το δυνατόν περισσότερο, με μακριά μανίκια και παντελόνια εάν πρόκειται να περάσετε χρόνο σε περιοχές με κουνουπιέρες.

Δεδομένου ότι τα κουνούπια ζουν σε μεγάλο βαθμό στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές του κόσμου, είναι κατανοητό ότι δεν θέλετε να περιπλανηθείτε σε ζεστές θερμοκρασίες και υγρασία 100% σε παντελόνι και πουλόβερ. Αντ 'αυτού, ψάξτε για επιπλωμένα μακριά πουκάμισα από βαμβάκι για να σας κρατήσουν δροσερά και μερικά φαρδιά παντελόνια για το κάτω μισό σας.

Σίγουρα δεν θέλετε να εξερευνήσετε τον μεσημεριανό ήλιο σε ένα ζευγάρι τζιν!

Αν είστε γυναίκα, τα σαρόνγκ είναι το τέλειο αξεσουάρ ταξιδιού για την κάλυψη του εκτεθειμένου δέρματος κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε το απωθητικό εντόμων και επανεφαρμόστε συχνά

Ο καλύτερος τρόπος για να απωθήσετε τα κουνούπια είναι να χρησιμοποιήσετε εντομοαπωθητικό και το μεγαλύτερο αποτέλεσμα αυτών είναι εκείνα που περιέχουν DEET. Σκοπός είναι να χρησιμοποιήσετε απωθητικά που έχουν συγκέντρωση 30% και άνω, αυξάνοντας το ποσοστό αν βρίσκεστε στις τροπικές περιοχές. Χρησιμοποιούμε συγκέντρωση 50% -75% όταν τα κουνούπια αποτελούν κίνδυνο.

Από την εμπειρία μας, φυσικά εντομοαπωθητικά (αυτά χωρίς χημικά ή DEET) δεν εκτελούν ιδιαίτερα καλά και δεν ταιριάζουν με τις χημικές φόρμουλες. Εάν αντιτίθεσαι στην ιδέα να χρησιμοποιήσεις το DEET, υπάρχουν μερικές συνδέσεις με φυσικά απωθητικά που άλλοι είχαν επιτυχία με:

Τα πηνία για τα κουνούπια είναι μια καλή επιλογή Back-Up

Τα πηνία των κουνουπιών είναι μια μικρή σπείρα που αποτελείται από σκόνη πυρεθρού. Φωτίζετε την εξωτερική άκρη της σπείρας και καίει σιγά-σιγά προς τα μέσα, δημιουργώντας έναν καπνό που απορροφά τα κουνουπιέρια καθώς το κάνει. Παρόλο που δεν είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, είναι καλό ένα αντίγραφο ασφαλείας εάν δεν έχετε απωθητικό.

Είναι μικρά και ελαφριά, γι 'αυτό συνιστούμε να μεταφέρετε μια μικρή συσκευασία και να τα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Κάθε πηνίο διαρκεί από έξι έως οκτώ ώρες και δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε όλα με ένα πάτημα, γι 'αυτό είναι μεγάλη αξία για τα χρήματα.

Έχω βρει ότι είναι καλό για τη χρήση σε ξενώνες πριν να το κεφάλι για ύπνο για να βεβαιωθείτε ότι τα κουνούπια είναι όλα έξω από το δωμάτιο πριν κλείσετε τα φώτα. Είναι επίσης καλό για χρήση εάν κάθονται έξω σε μπαλκόνι.

Τα περισσότερα εστιατόρια σε χώρες που διαθέτουν κουνούπια συνήθως έχουν ρόλους που μπορείτε να ανάψετε κάτω από το τραπέζι σας, ώστε να μην χρειάζεται να τα μεταφέρετε μαζί σας έξω από το δωμάτιό σας. .

Κουνουπιέρες δεν αξίζει να ταξιδεύετε, αλλά να τα χρησιμοποιήσετε αν τα έχετε!

Εκτιμήσαμε ότι το 80% των ξενώνων που έχουμε μείνει σε περιοχές που έχουν πολλά κουνούπια μας έχουν παράσχει ένα κουνουπιέρα - και αυτά που συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με τα κουνούπια.

Αν επιλέξετε να παραμείνετε σε ένα καλά σφραγισμένο δωμάτιο σε αντίθεση με ένα τρεχούμενο μπανγκαλόου σε μια παραλία τότε τα κουνούπια θα είναι πολύ λιγότερο ένα πρόβλημα. Ωστόσο, για την ειρήνη του μυαλού, θα μπορούσατε να μεταφέρετε ένα μικρό δίχτυ κουνουπιών σε περίπτωση που καταλήξετε κάπου χωρίς ένα. Τα δίχτυα συσκευάζονται εξαιρετικά μικρά και είναι πολύ ελαφριά, έτσι δεν θα είναι μια αξιοπρόσεκτη προσθήκη στο πακέτο σας. Πολλά από τα κουνουπιέρες που θα συναντήσετε στους ξενώνες θα έχουν μικρές τρύπες και θα είναι βρώμικα, καθώς θα έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια, γι 'αυτό βοηθά σίγουρα να γεμίσει το δικό σας έτσι ώστε να είστε 100% σίγουροι για την ποιότητα .

Τα κουκούτσια για τα κουνούπια λειτουργούν

Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με τα μπαλώματα κουνούπι που χρησιμοποιήσαμε σε όλο τον κόσμο και τα βρήκαμε αποτελεσματικά ως ένα back-up αν είμαστε ποτέ απωθημένοι από τα έντομα. Απλά κολλήστε τα μπαλώματα στα ρούχα σας αν είστε έξω και δεν θέλετε να καλύψετε, ή μπορείτε είτε να κοιμηθείτε με ένα κολλημένο στο κρεβάτι σας για να κρατήσει τα κουνούπια μακριά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εκκεντρώστε όπου τα κουνούπια δεν το κάνουν

Τα κουνουπιέρες είναι αδύναμα, έτσι ώστε να κατευθύνονται οπουδήποτε, ακόμη και όσο ένα ελαφρύ αεράκι θα τους βοηθήσει να τους κρατήσουν μακριά, καθώς θα χρησιμοποιήσουν τον ανεμιστήρα στο δωμάτιό σας. Αν δεν έχετε ένα κουνουπιέρα, μπορείτε να στοχεύσετε έναν ανεμιστήρα στο σώμα σας για να τους κρατήσει μακριά.

Τα κουνούπια μισούν επίσης τον καπνό, ο οποίος είναι μέρος του λόγου για τον οποίο τα κουνούπια είναι αποτελεσματικά. Οι φωτιές είναι επομένως εξαιρετικά μέρη για να αποφύγετε να δαγκώσετε.

Έχω χρησιμοποιήσει όλες τις συμβουλές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ταξιδεύω και σπάνια τσιρίζω. Μπορεί να είναι ένας πόνος να μεταφέρετε όλα αυτά τα αντικείμενα στο σακίδιο σας έτσι ώστε ένα ελάχιστο προτείνω να χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικό με υψηλή συγκέντρωση DEET και να καλύπτετε τις φορές που τα κουνούπια είναι πιο πιθανό να δαγκώνουν.