Τι ανοσοποιήσεις χρειάζεστε πριν ταξιδέψετε;

Ταξιδεύοντας; Αυτές είναι οι ανοσοποιήσεις που χρειάζεστε

Είτε χρειάζεστε ανοσοποίηση για ταξίδια εξαρτάται από το πού θα ταξιδέψετε. Όχι κάθε χώρα πρόκειται να απαιτήσει να έχετε ήδη πυροβολισμούς προτού ταξιδέψετε στη χώρα - η ανησυχία σας θα είναι περισσότερο αν θέλετε * εμβολιασμούς για ταξίδια. Οι κίνδυνοι είναι χαμηλοί για τους περισσότερους ταξιδιώτες, οπότε μιλήστε στο γιατρό σας και συμβουλευτείτε τις συμβουλές σας επίσης.

Εάν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για την Αφρική, όπου οι ανοσοποιήσεις είναι πιο πιθανό να απαιτηθούν, πηγαίνετε κατευθείαν στην Αφρική Travel Immunizations .

Ποιος συστήνει τις ανοσοποιήσεις που θέλω για ταξίδια;

Το γραφείο του γιατρού σας είναι ένα βασικό μέρος για να ρωτήσετε ποιες ανοσοποιήσεις συνιστώνται για το ταξίδι σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε την έρευνα μόνος σας κοιτάζοντας online. Αυτό το άρθρο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε!

Εάν θέλετε περισσότερες συμβουλές ειδικών, μπορείτε να αναζητήσετε μια ταξιδιωτική κλινική στην περιοχή σας. Μια ταξιδιωτική κλινική ειδικεύεται σε ταξιδιωτικά εμβόλια και πώς να παραμείνει ασφαλής και καλά στο εξωτερικό, ώστε να έχουν περισσότερες γνώσεις από τον γιατρό σας. Κάντε ένα ραντεβού σε ένα εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε πολλές χώρες και θέλετε να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τις πιο ακριβείς συμβουλές.

Πώς μπορώ να αποδείξω ότι είχα εμβολιασμούς για ταξίδια (και ποιος θέλει να ξέρει);

Μπορείτε να πάρετε ένα διεθνές πιστοποιητικό υγείας (είναι ένα μικρό κίτρινο φυλλάδιο) από το γιατρό σας, το οποίο δείχνει ποιες εμβολιασμοί είχατε και υπογράφεται από το γραφείο του γιατρού σας. Διεθνή υγειονομικά πιστοποιητικά είναι διαθέσιμα μέσω της κυβέρνησης, αλλά είναι συνήθως πιο εύκολο να πάρετε ένα από τον γιατρό σας.

Θα θελήσετε να φροντίσετε προσεκτικά αυτό το φυλλάδιο, καθώς θα πρέπει να το δείτε σε όλα τα ταξίδια σας και αν το χάσετε, ίσως χρειαστεί να πάρετε ένα δεύτερο εμβόλιο για να μπείτε σε μια χώρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό στην Αφρική, όπου θα χρειαστείτε το εμβόλιο κίτρινου πυρετού για να ταξιδέψετε σε πολλές από τις χώρες.

Οι υπάλληλοι μετανάστευσης σε ορισμένες χώρες ενδέχεται να σας ζητήσουν πιστοποίηση ανοσοποίησης αποδεικνύοντας ότι έχετε κάνει εμβολιασμούς κατά της χολέρας και του κίτρινου πυρετού και ίσως χρειαστεί να αποδείξετε ότι κάνατε παιδικές βόμβες (όπως η ανεμοβλογιά) σε ορισμένους εργοδότες στο εξωτερικό - χρειάζοντάς το, προετοιμάστε τώρα ζητώντας από το γραφείο του γιατρού παιδικής σας ηλικίας για ένα ρεκόρ. Το δημοτικό σχολείο σας μπορεί επίσης να έχει το αρχείο. Αλλά ειλικρινά, ποτέ δεν έχω ακούσει για κανέναν που χρειάζεται να το αποδείξει ή για να το ζητήσει ποτέ. Είναι εξαιρετικά απίθανο.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι η απόδειξη ότι έχετε εμβολιαστεί κατά του κίτρινου πυρετού κάθε φορά που φεύγετε από μια χώρα που έχει την ασθένεια. Όλοι οι υπάλληλοι μετανάστευσης θα ελέγξουν εάν έχετε εμβολιαστεί κατά την είσοδό σας από μια χώρα με κίτρινο πυρετό και δεν θα σας αφήσει αν δεν έχετε πάρει το κίτρινο βιβλίο σας. Κρατήστε τη δική σας μέσα στο διαβατήριό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνετε εσφαλμένο.

Ποιες ανοσοποιήσεις χρειάζομαι για ταξίδια;

Αυτό εξαρτάται από τις χώρες που θα επισκεφθείτε και πόσο καιρό θα μείνετε εκεί. Ελέγξτε αυτή τη λίστα από το Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC) - απλά επιλέξτε τον προορισμό σας και δείτε ποιοι ταξιδιωτικοί εμβολιασμοί συνιστώνται για το σημείο όπου πηγαίνετε. Εάν προετοιμαστείτε, θα ξέρετε ποιοι ταξιδιωτικοί εμβολιασμοί δεν έχετε * για να λάβετε αν δεν τους θέλετε, καθώς μπορεί να είναι ακριβό να φτάσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εναλλακτικά, όταν καλείτε τον γιατρό σας για να κλείσετε ραντεβού και όταν πάτε για εμβολιασμούς ταξιδιών, ετοιμάστε μια λίστα με τις χώρες στις οποίες θα ταξιδέψετε και το γραφείο του γιατρού θα κάνει συστάσεις για ανοσοποίηση. Γενικά, αν δεν ταξιδεύετε στην Αφρική ή τη Νότια Αμερική, είναι απίθανο να χρειαστείτε πολλά εμβόλια.

Τι για να τους πάρει στο εξωτερικό;

Είναι σίγουρα δυνατή και εύκολη η εύρεση ταξιδιωτικής κλινικής που μπορεί να σας δώσει και εσείς. Έχω πολλούς φίλους που περίμεναν μέχρι να φτάσουν στην Μπανγκόκ, για παράδειγμα, για να πάρουν τα εμβόλια τους και κατέληξαν να πληρώνουν ένα μικρό κλάσμα της τιμής που θα είχαν πληρώσει στο σπίτι.

Απλά κλέψτε την κλινική σωστά πριν πάτε. Ελέγξτε τις κριτικές στο διαδίκτυο για να βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσουν καθαρές βελόνες κ.λπ. και μην φοβάστε να ρωτήσετε τον γιατρό εάν αισθάνεστε άβολα ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχει εμβόλιο για την ελονοσία;

Δεν υπάρχει εμβολιασμός κατά της ελονοσίας - το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κρατήσετε τα κουνούπια που κουβαλάνε την ελονοσία μακριά από σας με ένα καλό εντομοαπωθητικό. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε χάπια ελονοσίας αν επισκέπτεστε την Αφρική. Ως επί το πλείστον, τα αντι-ελονοσιακά δισκία προκαλούν περισσότερη βλάβη από το καλό εάν τα παίρνετε για μήνες και εκτός Αφρικής, ο κίνδυνος ελονοσίας δεν είναι πολύ υψηλός.

Πραγματικά, θα πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο για το δάγκειο δάγκος, ειδικά αν πρόκειται να επισκεφθείτε τη Νοτιοανατολική Ασία. Όπως και με την ελονοσία, καλύπτοντας τη νύχτα, χρησιμοποιώντας ένα απωθητικό εντόμων και αποφεύγοντας να βρίσκεστε έξω κατά τη διάρκεια των ωρών κουνουπιού (αυγή και σούρουπο), θα σας βοηθήσει να μειώσετε δραστικά τον κίνδυνο να το πιάσετε.

Το DEET είναι μια μεγάλη προστασία από τα κουνούπια και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), το οποίο παρακολουθεί θέματα υγείας για Αμερικανούς πολίτες. Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό που περιέχει DEET με προσοχή - είναι ισχυρό υλικό, αλλά λειτουργεί επίσης καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Αν δεν σας αρέσει το βρωμιά του DEET, δοκιμάστε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό ή ένα που περιέχει πικαριδίνη - το 2006, το CDC έδωσε επίσης τη σφραγίδα έγκρισής του στο picaridin (pick-CARE-a-den) ως αποτελεσματικό αντι-κουνούπι μέσο. Τέλος, το λάδι ευκαλύπτου λεμονιού λειτουργεί καθώς και χαμηλές συγκεντρώσεις DEET, σύμφωνα με το CDC.

Εάν είστε νευρικοί για αυτό, το DEET είναι ο τρόπος να πάτε. Μπορεί να είναι δυσάρεστο, αλλά δεν είναι τόσο άσχημη όσο η εγκεφαλική ελονοσία.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.