Το εστιατόριο Le Grand Colbert: Ένα κομψό Throwback στο Παρίσι το 1900

Βρίσκεται στη γωνία ενός από τα κομψά παλιά καλυμμένα περάσματα ( γκαλερί ) του Παρισιού, το Le Grand Colbert είναι μια παραδοσιακή γαλλική μπρασερί που χρονολογείται στο 1900 - αλλά η ιστορία της εκτείνεται πολύ πιο πίσω από αυτό.

Οι τουρίστες και οι ντόπιοι επιχειρηματίες έρχονται για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο όχι μόνο για τη σταθερή, λογική τιμή της κουζίνας, αλλά επίσης - αν όχι περισσότερο - για την πολυτελή τραπεζαρία. Με τα κάτοπτρα από το τοίχο μέχρι την οροφή, τα περίτεχνα τοιχογραφίες, τα πράσινα φυτά και το μπαρ ψευδαργύρου, το εστιατόριο φαίνεται να έχει πιαστεί σε ένα μακρύ παρελθόν Belle-Epoque του Παρισιού και αυτή είναι ακριβώς η γοητεία του.

Υπάρχει ακόμη και μια επιβλητική, χυμώδη πομπώδη προτομή του ανθρώπου που ονομάζεται το εστιατόριο - ο Jean-Baptiste Colbert, υπουργός του βασιλιά Λουδοβίκου XIV - που βγαίνει από έναν από τους δερμάτινους θαλάμους.

Τα εντυπωσιακά δάπεδα με ψηφιδωτά κεραμιδιών που κοσμούν τις εγκαταστάσεις είναι όμοια με εκείνα που βρέθηκαν στη γειτονική Gallery Vivienne και για βάσιμους λόγους: πριν γίνει το εστιατόριο στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Colbert ήταν ο ίδιος καλυμμένος διάδρομος , που χτίστηκε το 1825 και αντίπαλος της Vivienne. Αυτή η μακρά κληρονομιά της έχει κερδίσει την τιμή να ονομάζεται παριζιάνικη κληρονομιά τα τελευταία χρόνια.

Το Le Grand Colbert είναι μια καλή επιλογή για τους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν ένα γεύμα σε εικονική παριζιάνικη ατμόσφαιρα. Δεν είναι ένα αστέρι Michelin, αλλά αυτό έρχεται με ένα σαφές πλεονέκτημα: το εστιατόριο είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες με μέσο προϋπολογισμό.

Μοιράζεται αυτές τις ιδιότητες με άλλες κλασσικές παριζιάνικες μπρασερί όπως το κοντινό Gallopin (δείτε την πλήρη ανασκόπηση εδώ) . Όταν ψάχνετε για λίγη πολυτέλεια και παράδοση, αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά πάρα πολλή όρεξη και περίσταση, αυτά τα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης είναι ένα πολύ καλό στοίχημα.

Η ατμόσφαιρα

Φτάνοντας στο Colbert, το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θα παρατηρήσετε είναι πόσο ευρύχωρο είναι - ένα χαρακτηριστικό που ενισχύεται από τους προαναφερθέντες καθρέφτες.

Υψηλά ταβάνια, μαλακό ροζέ φως, διακοσμητικά διακοσμητικά τοίχου και βαθιά δερμάτινα περίπτερα σας βυθίζουν αμέσως σε μια μακρά χαμένη εποχή. το Παρίσι των λεωφόρων και των θησαυρών των θεάτρων. Από το Folies Bergère έως το Theatre de la Renaissance , αυτά ήταν τα θέατρα και τα καμπαρέ κατά κύριο λόγο τροφοδοτούν ακροατήρια της εργατικής τάξης. συμβόλιζαν μια τολμηρή νέα περίοδο της νεωτερικότητας στην πρωτεύουσα. Υπάρχει κάτι ασυνήθιστα ρομαντικό για να καταλάβετε μια ματιά αυτής της παρελθούσας περιόδου, είτε περνάτε από τις πολυάριθμες καλυμμένες γκαλερί της περιοχής και παρακολουθείτε τα καταστήματα της, είτε, ενδεχομένως, εδώ, δείπνο σε ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της.

Η Colbert είναι μεγάλη για τους τουρίστες εν μέρει επειδή η ατμόσφαιρα εδώ είναι κομψή, αλλά όχι υπερβολικά χοντροκομμένη. Ένα ημι-casual γεύμα είναι εξίσου δυνατό καθώς γιορτάζει μια ιδιαίτερη περίσταση για δείπνο, ντυμένος έξυπνα για μια παράσταση σε κοντινό θέατρο πριν ή μετά.

Οι εξυπηρετητές είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί, πρόθυμοι να ικανοποιήσουν αιτήματα που μπορεί να αντιμετωπιστούν σε άλλο σημείο του Παρισιού με ένα ελαφρώς ερεθιστικό φρύδι (προσαρμογή ενός πιάτου στις διατροφικές σας ανάγκες ή τοποθέτηση καροτσιού για μικρά παιδιά δίπλα στο τραπέζι). Αυτό το καθιστά διπλό ελκυστικό για τους επισκέπτες που μπορεί να αισθάνονται εκφοβισμένοι από ιδρύματα που δεν είναι τόσο κατανοητή των αναγκών και αιτημάτων των προστάτη τους.

Το μενού και ο ναύλος

Ο σημερινός ιδιοκτήτης Joël Fleury και ο σεφ του προσφέρουν ένα ευχάριστα προσιτό - αν όχι ιδιαίτερα εφευρετικό - μενού με γαλλικά κλασικά, από blanquette de veau (ένα τυπικό γαλλικό πιάτο μοσχαριού) σε μπριζόλες με γλάστρες σε γαλλικό στιλ που σερβίρονται με τηγανητές πατάτες.

Οι επιλογές A la carte περιλαμβάνουν το Sole Meuniere με πατάτες στον ατμό, το confiti με πάπια με πατάτες από γαρύκλες και σαλάτα, το χορτοφαγικό "gratin" και το βόειο κρέας. Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες πιατέλες οστρακοειδών μπορούν να περιλαμβάνουν στρείδια, αστακούς, γαρίδες, μύδια, καβούρια ή όλα τα παραπάνω και απολαμβάνουν καλύτερα ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, όπως το Pouilly-Fuissé ή το Chardonnay.

Αλλά τα μενού σταθερής τιμής, που προσφέρονται στην ίδια τιμή, είτε για μεσημεριανό γεύμα είτε για δείπνο, μπορεί να είναι το καλύτερο σας στοίχημα, ειδικά με μέτριο προϋπολογισμό. Δοκιμάστε το "Μενού Grand Colbert", το οποίο περιλαμβάνει δύο πιάτα (μπουκάλι εκκίνησης και κύριο πιάτο ή κύριο πιάτο και επιδόρπιο) για 30 ευρώ ή τρία πιάτα για 40 ευρώ.

Το κρασί και τα ποτά δεν συμπεριλαμβάνονται. ( Παρακαλώ σημειώστε: αυτές και άλλες τιμές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο ήταν ακριβείς κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, αλλά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή).

Οι επιλογές για εκκινητές περιλαμβάνουν ζεστό κατσικίσιο τυρί σε σαλάτα mesclun (χορτοφαγική επιλογή), κρεμμύδι, έξι στρείδια ή σαλάτα φακές με φιλέτο από στήθος πάπιας και αυγά ορτυκιών.

Κύρια πιάτα για να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν μια λεπτή καυτερή σολομό και φακές επιλογή, η οποία είναι ελαφρώς πικάντικο και ευχάριστα κρεμώδες, με νότες φρέσκου κοραλλιογενούς. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το βόειο κρέας που μαγειρεύεται για επτά ώρες και σερβίρεται με πολτοποιημένη πατάτα. φιλέτο στήθος πάπιας σερβιρισμένο με σοταρισμένες πατάτες και σαλάτα και ακτίνες (ψάρια) με κάπαρη και πατάτες στον ατμό. Καμία επιλογή για χορτοφάγους δεν περιλαμβάνεται στο μενού, αλλά αξίζει να ζητήσετε μία.

Υπάρχει επίσης ένα παιδικό μενού (λιγότερο από 20 ευρώ) που περιλαμβάνει μπριζόλα ή σολομό με πατάτες πουρέ, νερό με αρωματισμένο σιρόπι και παγωτό για επιδόρπιο.

Επιδόρπιο

Για επιδόρπιο, συνιστάται ιδιαίτερα η "καφετέρια": πρόκειται για μια παραδοσιακή συλλογή γαλλικών επιδορπίων σε μινιατούρα μορφή, από μακαρόνια έως ζαχαροπλαστική Paris-Brest γεμισμένη με κρέμα φουντουκιού, με μίνι κρέμα-brulees, όλα σερβίρονται με ένα ισχυρό εσπρέσο. Όλα τα κέικ και τα γλυκά που περιλαμβάνονται σε αυτό το προτιμώμενο επιδόρπιο των αναποφάσιστων γευμάτων είναι νόστιμα.

Άλλες επιλογές για το επιδόρπιο περιλαμβάνουν το Baba au rhum, ένα κέικ ζύμης εμποτισμένο με ρούμι και γεμάτο με κρέμα. (φρέσκο ​​τυρί με φρέσκα φρούτα) και, από την πλευρά a la carte, μια ποικιλία από γαλλικά τυριά.

Αναψυκτικά

Το πλήρες μενού ποτών του εστιατορίου περιλαμβάνει γαλλικά και διεθνή κρασιά από λευκό σε κόκκινο, σαμπάνια, κοκτέιλ, απεριτίφ και χωνευτικά (ποτά μετά το δείπνο). Η ζεστή σοκολάτα και το τσάι επίσης φημολογείται ότι είναι καλό και σερβίρεται κυρίως το απόγευμα.

Το Le Grand Colbert δεν είναι το μέρος για να δοκιμάσετε την πιο πρωτοποριακή κουζίνα του Παρισιού - αλλά για ένα ευχάριστο, ιστορικό σκηνικό που αισθάνεται λίγο σαν το ταξίδι στο Belle Epoque, είναι μια καλή επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Το ναύλο είναι αρκετά αξιοπρεπές και είναι ιδιαίτερα προσπελάσιμο εάν παραγγείλετε ένα μενού σταθερής τιμής. Τα επιδόρπια είναι ιδιαίτερα καλά και η εξυπηρέτηση φιλοξενεί. Αυτό το εστιατόριο πρέπει να βρίσκεται στο ραντάρ σας αν θέλετε να κάνετε μια μέρα εξερευνώντας τις παλιές καλυμμένες γκαλερί Grands Boulevards, ψωνίζοντας και τραβώντας φωτογραφίες από τα φωτογενή καλυμμένα περάσματα.

Το εστιατόριο με μια ματιά

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα μας:

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας: