Στο Gallopin, το Classic French Fare ανταποκρίνεται στη σύγχρονη φλόγα

Νωπά, απλά πιάτα και παλιά ατμόσφαιρα του Παρισιού

Μια παριζιάνικη μπρασερί που δίνει την παράδοση σε ένα καλό όνομα, το Gallopin διαθέτει πρόσφατα παρασκευασμένη, κλασική γαλλική κουζίνα σε ένα εκπληκτικό σκηνικό "Belle Epoque" του 20ου αιώνα. Οι τιμές είναι μέτριες. Αυτό το γαλλικό εστιατόριο μεσαίας γκάμας είναι μια καλή επιλογή όταν θέλετε να ασκήσετε τους γκουρμέ μύες σας και να επεκτείνετε τον ουρανίσκο σας χωρίς να σπάσετε τα πορτοφόλια σας.

Η χαμηλή πτώση:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Βασικές πληροφορίες:

Πρώτες εντυπώσεις:

Ένας Γάλλος φίλος συνέστησε την Gallopin αφού της είπα ότι αναζητούσα μια εξαιρετική γαλλική κουζίνα σε λογικές τιμές. Ήταν μια ψηλή τάξη. Και σίγουρα δεν περιμέναμε οποιεσδήποτε φτέρνες, δεδομένης της υπόσχεσής της ότι δεν θα ήταν πολύ δύσκολο για τον προϋπολογισμό μου.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου όταν μπήκα στο Gallopin από την αληθινά γκρι Place de la Bourse , την αγαπημένη στέγη επενδυτικών τραπεζιτών, και βρέθηκα μεταφέρθηκε σε ένα μαγευτικό Παρίσι γύρω στο 1900.

Διαβάστε σχετικές: Εξερευνήστε τη γειτονιά των κοντινών Grands Boulevards

Η μπρασερί άνοιξε για πρώτη φορά το 1876 και αργότερα ανακαινίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1900, η ​​οποία συγκέντρωσε χιλιάδες διεθνείς επισκέπτες στην πόλη.

Το Gallopin διαθέτει ένα μεγάλο μπαρ με μαόνι, πολυελαίους και κιγκλιδώματα από ορείχαλκο και, κατά κύριο λόγο, μερικές από τις πιο αξιόλογες ζωγραφιές από βιτρό που έχω κοιτάξει. Με τις απαλές ροζ και κίτρινες αποχρώσεις τους, οι τοιχογραφίες ρίχνουν ένα ζεστό, ονειρικό φως πάνω από την τραπεζαρία και ανοίγουν σε έναν φυλλώδη κήπο. Καθρέπτες που βρίσκονται γύρω από την μεγαλοπρεπή τραπεζαρία ενισχύουν το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το ατμοσφαιρικό δείπνο στο καλύτερό του.

Διαβάστε Σχετικά: Τα περισσότερα ρομαντικά εστιατόρια στο Παρίσι

Το μενού

Οι απολαύσεις θα μπορούσαν να έχουν σταματήσει εκεί, αλλά δεν το έκαναν. Οι ιδιοκτήτες Marie-Laure και Georges Alexandre και ο σεφ Didier Piatek προσφέρουν πρόσφατα παρασκευασμένα συστατικά της αγοράς σε κομψά παραδοσιακά πιάτα, προσθέτοντας απλώς μια ζέστη από τα εκλεκτικά και μοντέρνα μέχρι τα παλιά αγαπημένα.

Μερικά παραδείγματα:

Τα επιδόρπια, όπως το Belle Hélène (ένα αχλάδι στη σοκολάτα) και η γαλλική φρυγανιά με τη σάλτσα καραμέλας και το παγωτό βανίλιας.

Επειδή τα εποχιακά συστατικά προτιμώνται από την κουζίνα, το μενού αλλάζει συχνά. Μπορείτε να παραγγείλετε a la carte, αλλά συνιστώ το σταθερό μενού για μια πρώτη επίσκεψη.

Στα 33,50 ευρώ (περίπου 43 δολάρια), το πλήρες μενού περιλαμβάνει ορεκτικό, κύριο πιάτο, επιδόρπιο και μισό μπουκάλι Mouton Cadet (κόκκινο ή λευκό).

Οι ελαφρύτερες ορέξεις μπορούν να επιλέξουν ένα ορεκτικό και ένα κύριο πιάτο ή ένα κύριο πιάτο και επιδόρπιο, και για τα 23 ευρώ (περίπου 30 δολάρια).

Η πλήρης κριτική μου:

Αφού προβλήθηκε στο τραπέζι μας από τον απαλά ειρωνικό αλλά πολύ φιλικό μας εξυπηρετητή, ξεκινήσαμε το γεύμα μας με κίρ : ένα κλασικό απεριτίφ (ποτό πριν το δείπνο) με λευκό κρασί και σιρόπι μαύρης σταφίδας.

Διαβάστε σχετικές: Το Paris Restaurant Vocab θα χρειαστείτε

Όντας λάτρης των θαλασσινών, επέλεξα το terrine σολομού (κοντά σε ένα πατέ) με τα αυγά Mimosa ως την πρώτη μου πορεία. Ο σολομός είναι εξαιρετικά καρυκευμένος και λιώνει στον ουρανίσκο.

Το κύριο πιάτο, το κόκκινο κοχύλι με λαζάνια λαχανικών και το ροζ από την Προβηγκία, ήταν εξίσου νόστιμο. Το μουστάκι, το οποίο είναι κοντά στο κόκκινο snapper, έχει μια πιο βουτυρώδη και λεπτή υφή, και ήταν πολύ φρέσκο.

Η λαζάνια, αν και δεν ήταν εξαιρετική, ήταν αρκετά γευστική.

Οι δυο μου σύντροφοι, ένθερμοι σαρκοφάγοι, και οι δύο αποκαλύφθηκαν στο παραδοσιακό φουά γκρα και στο βερνικωμένο χοιρινό φιλέτο μουγκόν με γλυκοπατάτα.

Ένα γλυκό τέλος

Για επιδόρπιο, έχω κολλήσει στην παράδοση και διέταξε τη βανίλια crème brulée. Δεν ήμουν απογοητευμένος. Το crème brulée έζησε μέχρι την ιδανική του μορφή: μισοκράμβη, μισόχρωμη κρέμα κάτω από μια τέλεια καραμελοποιημένη κρούστα ζάχαρης που σπάει σαν λεπτό γυαλί κάτω από το κουτάλι.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Καλύτερα Ζαχαροπλαστεία (Ζαχαροπλαστεία) στο Παρίσι

Εν ολίγοις, σίγουρα θα έλεγα ότι το Gallopin αξίζει να κλείσετε μια βραδιά (και μια πλούσια όρεξη) για.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

Παρακαλώ σημειώστε: Ενώ είναι ακριβείς κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, οι τιμές και άλλες λεπτομέρειες για αυτό το εστιατόριο μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.