Οδηγός Γειτονιάς Grands Boulevards

Κομψή Μητροπολιτική Γοητεία

Η συνοικία "Grands Boulevards" του Παρισιού είναι θρυλική για το παλιό της στυλ και τον κοσμοπολιτισμό. Αρχικά περιλαμβάνει το ευρύ δίκτυο των οδών που εκτείνονται από την εκκλησία Madeleine στο 9ο διαμέρισμα στη Βαστίλη στο 11ο διαμέρισμα , το άνοιγμα του σταθμού Grands Boulevards του μετρό το 1998 σημαίνει ότι η περιοχή συνδέθηκε κυρίως με τον τεράστιο δρόμο που εκτείνεται ανάμεσα στο Μετρό σταθμούς Bonne Nouvelle και Richelieu Drouot.

Στεγασμένα με αμέτρητα θέατρα, κλαμπ και καφετέριες, τα φαρδιά πεζοδρόμια των λεωφόρων είναι ιδανικά για άτομα που παρακολουθούν, περιπλανιούνται και χαλαρώνουν τις νοστιμιές καφετέριες στις θερμαινόμενες βεράντες. Η περιήγηση στις γειτονικές «στοές» του 19ου αιώνα, ή τα καλυμμένα περάσματα, είναι απαραίτητη για τους αγοραστές που αναζητούν αυτό το αυθεντικό και κομψό παριζιάνικο δώρο . Η περιοχή, φαινομενικά ατελείωτη, εξακολουθεί να παραμένει απίστευτα πλούσια στην αστρική γοητεία του τέλους του αιώνα που την έκανε γνωστή στην πρώτη θέση.

Προσανατολισμός και Μεταφορά

Κύριοι δρόμοι : Επίσημα οκτώ λεωφόρους (Madeleine, Capucines, Italiens, Μονμάρτρη, Poissoniere, Bonne Nouvelle, St Denis, St Martin)

Μετάβαση: Μετρό : Richelieu Drouot, Grands Boulevards, Bonne Nouvelle (γραμμή 8, 9)

Ιστορικό γειτονιάς

Από δομικής άποψης, το Παρίσι παρέμεινε μια μεσαιωνική πόλη μέχρι το 1852, όταν ο μετασχηματισμός της πρωτεύουσας διατάχθηκε από τον τότε αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ '. Για να πραγματοποιήσει το τεράστιο έργο, ο Ναπολέοντας Γ 'όρισε τον Γιώργο Haussmann, τον καθιστώντας "νομάρχη του Σηκουάνα".

Ο Hausmann αναδιάρθρωσε τις λεωφόρους, δίνοντάς τους τη χαρακτηριστική τους μορφή: μακρά και ευθεία με φαρδύ πεζοδρόμιο που ήταν άνευ προηγουμένου μέχρι την έλευση της νεωτερικότητας. Η νέα δομή των λεωφόρων τους έκανε ένα κέντρο θεάτρου και καφετέριας στο Belle-Epoque του Παρισιού.

Ψυχαγωγία και θέατρα

Le Grand Rex
1 λεωφόρος poissoniere
Με μια σειρά από επευφημίες κάτω από τη ζώνη του (το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στην Ευρώπη, το παλαιότερο κινηματογραφικό θέατρο στο Παρίσι), το Grand Rex γνωρίζει καλά το θρυλικό του status.

Το πλούσιο εσωτερικό του Rex και οι μεγάλες οθόνες κάνουν για μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία (αν και οι περισσότερες ταινίες μεταγλωττίζονται στα γαλλικά). Αυτό είναι επίσης ένας από τους πιο πολυπόθητους συναυλιακούς χώρους της πόλης.

Διαβάστε τα σχετικά: Τα καλύτερα κινηματογραφικά θέατρα και κινηματογράφοι στο Παρίσι

Folies Bergere
32 rue Richer
Τηλ.: 0892 68 16 50 Η αίθουσα μουσικής που ιδρύθηκε πριν 150 χρόνια ήταν σύμβολο της ζωής των Παρισίων και σήμερα διαθέτει εκλεκτικό πρόγραμμα μουσικής και χορού.
Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του Les Folies Bergère

Διαβάστε τις σχετικές: Καλύτερες παραδοσιακές καμπαρέδες και εκδόσεις στο Παρίσι

Δραστηριότητες με παιδιά στην γειτονιά

Μουσείο Γκρέβιν (Μουσείο Κεριών Παρισιού)
10 λεωφόρος Μονμάρτρη
Τηλ .: +33 (0) 147 70 85 05

Το ισοδύναμο του Παρισιού με το Madame Tussaud είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία κέρινων στην Ευρώπη, με 300 διασκεδαστικά έργα που απεικονίζουν διάφορες διασημότητες. Η σημερινή συλλογή περιλαμβάνει ζωντανές αποτυπώσεις κεριών από τον Ναπολέοντα στον πρώην Γάλλο πρόεδρο Νικόλα Σαρκοζί, ενώ σύγχρονοι διεθνείς διασημότητες, όπως ο Μπόνο και ο Μιχαήλ Τζάκσον, επίσης φιλοξενούν το μουσείο, το οποίο τα παιδιά θα βρουν ενδιαφέρουσες.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Κορυφαία περίεργα και περίεργα μουσεία του Παρισιού

Φαγητό και ψώνια

Chartier

Αν χρειαστεί να τεντώσετε τα ευρώ σας λίγο περισσότερο, ελέγξτε έξω αυτό το παριζιάνικο ίδρυμα για φθηνό ναύλο σε ένα όμορφο και τεράστιο περιβάλλον του 19ου αιώνα.

Δεν θα πάρετε υψηλή κουζίνα στο Chartier, αλλά σε 2 ευρώ ένα entrée, ο οποίος διαμαρτύρεται; Ο πλούσιος συνδυασμός τουριστών, ντόπιων και φοιτητών κάνει την ατμόσφαιρα ευχάριστη.

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση του Chartier εδώ

Το Corcoran
23 boulevard poissoniere
Τηλ .: +33 (0) 1 40 39 01 54

Αυτή η αλυσίδα ιρλανδικών παμπ στο Παρίσι έχει δημιουργήσει μια σταθερή φήμη λόγω της ζεστής ατμόσφαιρας, των πλούσιων γευμάτων και της ατμόσφαιρας του πάρτι. Η θερμαινόμενη βεράντα στο Corcoran είναι επίσης μια μεγάλη κάρτα ισοπαλίας. Αν είχατε γεμίσει πλούσια γαλλική κουζίνα, τα απλά αλλά νόστιμα κύρια μαθήματα του Corcoran είναι το τέλειο αντίδοτο, με συρραπτικά όπως σπιτικά μπιφτέκια, ιρλανδέζικο στιφάδο και ζαχαρωτά. Τα κοκτέιλ ευχάριστης ώρας είναι γενναιόδωρα και μια συμφωνία σε περίπου 5 ευρώ.

Le Café Zephyr
12 λεωφόρο Μονμάρτρη
Τηλ .: +33 (0) 1 47 70 80 14

Οι λάτρεις του καφέ θα εκτιμήσουν αυτό το καλαίσθητο ύφος belle époque και σχετικά σχετικά με την τουριστική υποδοχή.

Είτε καθισμένοι σε εσωτερικούς χώρους είτε στη βεράντα, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη ζωή και σπεσιαλιτέ βαριά λάχανο από την περιοχή της Auvergne της Γαλλίας εξυπηρετούνται γρήγορα.

Ψώνια

Βαρεθήκατε με ψώνια σε αλυσίδες; Ή απλά πρέπει να βγούμε από τη βροχή; Όποια και αν είναι η περίπτωση, φροντίστε να περιηγηθείτε στις υπέροχες στοές του δέκατου ένατου αιώνα κατά μήκος των λεωφόρων. Με γυάλινες στέγες και δάπεδα με πλακάκια, περίεργα καταστήματα και εστιατόρια, είναι σαν ένα χρονικό στρέβλωμα. Και εκτός από την περίεργη διακριτική ομάδα περιοδεία, το ταξίδι αγορών σας είναι εγγυημένο για να είναι ειρηνικό.

Πέρασμα Jouffroy

Στα δεξιά σας, αν έρχεστε από το μετρό Grands Boulevards, αυτός ο ελκυστικός τρόπος διέλευσης φιλοξενεί παλιές αίθουσες τσαγιού, παλιά βιβλιοπωλεία και την έξοδο προς το Musée Grevin. Το ιδανικό μέρος για αγορές με είδη δώρων και εύρεση αναμνηστικών βιβλίων belle-époque στο Παρίσι.

Passage des Panoramas

Ακριβώς απέναντι είναι το Passage des Panoramas, του οποίου η διακοσμητική είσοδος οδηγεί σε μια σειρά από σοκάκια, γνωστά για την επιλογή των καταστημάτων συλλογής γραμματοσήμων του 19ου αιώνα.

La Galerie Vivienne

Πάρτε ένα αριστερό πιο κάτω για να rue Vivienne και να ανακαλύψετε τι είναι ίσως το πιο κομψό και καλά διατηρημένο από τις θρυλικές στοές. Αξίζει την παράκαμψη, η La Galerie Vivienne είναι ένα θέαμα που βλέπει με τα περίτεχνα ψηφιδωτά δάπεδα και τα πολυτελή καταστήματα. Η απόλυτη ομορφιά του τόπου κάνει τα καταστήματα τέχνης και χειροτεχνίας να φαίνονται εκφοβιστικά, αλλά το προσωπικό είναι εκπληκτικά φιλικό και εξυπηρετικό. Δοκιμάστε το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο σας στη γειτονική παραδοσιακή μπρασερί, το Le Grand Colbert : η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι μοίρες πιο συναρπαστική από το (στερεό) φαγητό, αλλά θα σας βυθίσει στο Παρίσι μιας εντελώς διαφορετικής εποχής.