Στην κριτική: Chartier Restaurant, το πιο πολυπόθητο Brasserie Budget του Παρισιού

Μη-Frills Γαλλική Κουζίνα σε μια εκπληκτική ρύθμιση Belle Εποχή

Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1896 ως "Le Bouillon Chartier", ένα καντίνι για τις εργατικές τάξεις που εξυπηρετούν απλά ζεστά πιάτα που αποτελούνται από κρέας και λαχανικά. Ο Chartier είναι πλέον μια πολυπόθητη διεύθυνση για φθηνό γαλλικό ναύλο σε πανέμορφο περιβάλλον. Το εστιατόριο, που βρίσκεται κοντά στην πολυσύχναστη γειτονιά Grands Boulevards , στεγάζεται σε μια επιβλητική αίθουσα σπιτιών από το τέλος του αιώνα, που είναι διακοσμημένη από όλες τις πλευρές με μεγάλους καθρέφτες, ξύλινη επένδυση και επίπεδο πατάρι που επιτρέπει μια σαφή προοπτική ολόκληρης της τραπεζαρίας .

Το Chartier είναι εξίσου διάσημο για τα φθηνά, βασικά πιάτα του, καθώς είναι για τους συμπαθητικούς του, πειρατές διακομιστές που φορούν παραδοσιακά μαύρα γιλέκα και λευκές ποδιές, που σκαρφαλώνουν τις διαταγές σας με τρελό τρόπο στα τραπεζομάντιλα λευκού χαρτιού μπροστά στα μάτια σας.

Θεωρούμενοι από πολλούς ότι είναι ένα από τα καλύτερα γαλλικά εστιατόρια του Παρισιού , άλλοι είναι πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις: ορισμένοι επιστήμονες που έχουν γίνει σεβαστοί τρόφιμοι πρόσφατα κατηγόρησαν τον Chartier για συμβιβασμό στην ποιότητα για την ατμόσφαιρα ή ακόμα και για την άσκηση λιγότερο από τη βέλτιστη υγιεινή. Αφού βρισκόμουν εδώ και αρκετές φορές στο φαγητό μου στο Παρίσι, τελικά αποφάσισα να σταθώ στον εαυτό μου για το αν ο Chartier αξίζει το καθεστώς που εξακολουθεί να απολαμβάνει ως θεσμός σε γαλλικό εστιατόριο.

Διαβάστε σχετικές: Το Παρίσι σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό είναι πιο ρεαλιστικό από ό, τι νομίζετε

Τα πλεονεκτήματα :

Τα Μειονεκτήματα:

Πρακτικές πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: 7 rue du faubourg Μονμάρτρη, 9ο διαμέρισμα
Τηλ .: +33 (0) 1 47 70 86 29
Μετρό: Grands Boulevards, Bonne Nouvelle (γραμμές 3, 9)
Ώρες: Ανοιχτό καθημερινά με υπηρεσία nonstop από τις 11:30 έως τις 10:30 μ.μ.

Ρύθμιση και ατμόσφαιρα
Την πρώτη φορά που περπατάτε μέσα από τις μεγάλες πόρτες από ξύλο και γυαλί και κάτω από το κόκκινο vintage σημάδι "Bouillon Chartier", είναι πιθανό να αισθανθείτε ότι μεταφέρετε σε άλλο Παρίσι.

Η τεράστια στροφή της αίθουσας του εικοστού αιώνα έχει μια μεγάλη και κομψή αίσθηση που λειτουργεί σε μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με την άβολη ατμόσφαιρα, την άψογη εξυπηρέτηση και το απλό, απίστευτα φθηνό φαγητό. Μην περιμένετε ήσυχη και οικεία στο Chartier - τα δύο επίπεδα του εστιατορίου είναι πάντα γεμάτα στο χείλος - και εγώ και οι φιλοξενούμενοί μου μοιράστηκαν ένα τραπέζι μερικές φορές με ξένους (συμπεριλαμβανομένου ενός θλιμμένου πολιούχου που έπιναν ένα ολόκληρο μπουκάλι κόκκινο κρασί στο μεσημεριανό γεύμα). Είναι θορυβώδες, φτηνό και χαρούμενο σε όλη τη διαδρομή. Ένας δείκτης: αποφύγετε να τραβήξετε ένα τραπέζι δίπλα στις πόρτες της κουζίνας, όπου ο ατμός και ο θόρυβος και η φασαρία μπορούν να κάνουν την τραπεζαρία εμπειρία λίγο πολύ αγχωτική. Αντίθεση: Αν σας αρέσει να κοιτάτε πίσω από μια σκηνή σε μια πολυσύχναστη κουζίνα της παριζιάνικης μπρασερί, αυτό είναι ένα πρωτεύον μέρος.

Διαβάστε σχετικές: Όλα για το 9ο διαμέρισμα του Παρισιού

Η Εμπειρία Δείπνο: Υπηρεσία

Έχω ακούσει μικτές αναφορές για την υπηρεσία στο Chartier, αλλά πάντα βρήκα τους διακομιστές εκεί για να είμαι χαρούμενος και φιλικός, αν είναι λίγο αστείο, "στην παρισινή παράδοση" που απαιτεί τουλάχιστον λίγη πειράγματα. Είναι πάντα διασκεδαστικό να προσέχεις καθώς σκίζουν τις παραγγελίες με εκπληκτική ταχύτητα στα τραπεζομάντιλα του χαρτιού και τους βρήκα ακόμη και για να εξυπηρετούν τους χορτοφάγους φίλους που ζητούν ειδικές παραγγελίες. Δεν είναι μια εμπειρία Michelin-star, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές στα στοιχεία του μενού, η εξυπηρέτηση εδώ είναι εντάξει.

Σχετικές: Φτηνές, Delicious Street Food στο Παρίσι

Νομίζω όμως ότι το εστιατόριο θα μπορούσε να βελτιώσει την παρουσίαση και ίσως ακόμη και την υγιεινή. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής μου εκεί, τα γυαλιά και τα ασημικά ήταν λίγο λιγότερο από απόλυτα καθαρά και το ψωμί φαινόταν σαν να ήταν λίγο λιγότερο από το φρέσκο. Δεν έχω συναντήσεις χειρότερα από αυτό, αλλά άλλοι συγγραφείς τροφίμων που σέβομαι έχουν παραπονεθεί για την υγιεινή και την παρουσίαση εκεί. Ας ελπίσουμε ότι θα καταβληθούν κάποιες προσπάθειες για την αποκατάσταση αυτού στο εγγύς μέλλον.

Ο ναύλος

Τα απλά, κλασικά συστατικά και η προετοιμασία είναι το nom du jour στο Chartier - δεν θα βρείτε πιάτα "σύντηξης" εμπνευσμένα από την Ασία, φανταχτερούς συνδυασμούς καρυκευμάτων ή περίτεχνα παρουσιάσεις. Σε γενικές γραμμές, βρήκα το φαγητό να είναι καλό για την τιμή που πληρώνετε. Το τελευταίο μου γεύμα αποτελούταν από ολόκληρο φραγκόσυκο ψημένο με μάραθο και συνοδευόμενο από πράσινα φασόλια και πατάτες "αγγλικού στιλ". Ήταν απολύτως αξιοπρεπής, αν ήταν λίγο υποβαθμισμένο και υπερψημένο για το γούστο μου. Τον ακολούθησα με ένα αγαπημένο κλασικό επιδόρπιο: mousse au chocolat. Δεν ήταν αξιοσημείωτο, αλλά έκανε το τέχνασμα όπου έζησε η επιθυμία μου για σοκολάτα.

Σχετικά: Τα καλύτερα καταστήματα σοκολάτας στο Παρίσι

Η κατώτατη γραμμή μου;

Μεταξύ των ενθουσιωδών και των αρνητών, τείνω να παίρνω ένα μεσαίο έδαφος για τον Chartier. Νομίζω ότι αποτελεί μια καλή επιλογή για το γαλλικό τραπεζικό προϋπολογισμό, και αξίζει να δοκιμάσετε μόνο για να ζήσετε την πανέμορφη τραπεζαρία. Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί με την παρουσίαση και την ποιότητα και δεν θα υποστήριζε τον ισχυρισμό ότι τείνει να στηριχτεί στις δάφνες της - τελικά, εγγυάται μια συνεχή ροή τουριστών. Συνολικά, όμως, το προτείνω για μια φτηνή και διασκεδαστική βραδιά στο κέντρο του Παρισιού.