Τι είναι το Ιταλικό Αυτοκινητόδρομο;

Ένα αυτοκινητόδρομο (αυτοκρατορικό πληθυντικό) είναι ένας ιταλικός δρόμος διοδίων, συνήθως ο ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε μεταξύ δύο πόλεων με το αυτοκίνητο. Η μέγιστη ταχύτητα στο αυτοκινητόδρομο είναι 130 χιλιόμετρα την ώρα, αν και σε περιοχές που έχουν δημιουργηθεί ή σε ζώνες εργασίας η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να μειωθεί.

Κάποιος οδηγεί στη δεξιά λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου και κινείται στην αριστερή λωρίδα ζωηρά και προσωρινά - και μόνο για να περάσει. Θα έρθεις στη θλίψη αν θέλεις να χαϊδεύεις στην αριστερή λωρίδα, πιστέψτε με.

Το κόλπο για τους ταξιδιώτες πρέπει να είναι στη σωστή γη για είσπραξη διοδίων. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις πινακίδες με έναν οδηγό ραβδιών που πληρώνει έναν υπάλληλο. Αυτά συνήθως σας κατευθύνουν προς τα δεξιά. Τα σημάδια με τα χρήματα συνήθως υποδηλώνουν ένα περίπτερο διοδίων για τη συλλογή κερμάτων. Αυτά είναι δύσκολα γιατί μερικές φορές δεν γνωρίζετε πόσα νομίσματα θα χρειαστείτε μέχρι να τραβήξετε μέχρι το περίπτερο.

Αν δεν σας αρέσει να πληρώνετε τα διόδια στο αυτοκινητόδρομο, συνήθως μπορείτε να βρείτε έναν δρόμο με τον τίτλο "ss" στον χάρτη σας, παράλληλα με το αυτοκινητόδρομο. Αυτά είναι "strade statali" ή κρατικοί δρόμοι. Το όριο ταχύτητας είναι 70-110 χλμ. / Ώρα όταν είναι σαφές για ένα τέντωμα και 30-50 κοντά σε πόλεις. Είναι πιο δυνατά και συνήθως πιο γραφικά, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά.

Οι αυτοκινητόδρομοι επισημαίνονται με πινακίδες με "Α" ακολουθούμενο από τον αριθμό αυτόματης στάθμευσης σε πράσινο φόντο, άλλοι δρόμοι σημειώνονται με αριθμούς δρόμων σε μπλε φόντο (όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία).

Η περιπλάνηση στην Ιταλία έχει έναν εξαιρετικό χάρτη αλληλεπιδραστικών αυτοκινητοδρόμων.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για οδήγηση στο Autostrada , συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να βρείτε τα διόδια και τι πρέπει να γνωρίζετε για την οδήγηση στην Ιταλία .