Εθνικό Πάρκο Mammoth Cave, Κεντάκι

Ο Λαβύρινθος του ασβεστόλιθου

Ταξιδέψτε στις λοφώδεις δασικές εκτάσεις του Κεντάκυ και ίσως αρχίσετε να αναρωτιέστε πού ξεκινά το εθνικό πάρκο. Αλλά πρέπει να κοιτάξετε κάτω από το λαβύρινθο ασβεστόλιθου που περιλαμβάνει το εθνικό πάρκο Mammoth Cave.

Με περισσότερα από 365 μίλια από ένα σύστημα σπηλαίων πέντε επιπέδων που έχει ήδη χαρτογραφηθεί, φαίνεται απίστευτο ότι τα νέα σπήλαια συνεχίζουν να ανακαλύπτονται και να διερευνηθούν. Ως το μεγαλύτερο σύστημα σπηλαίων του κόσμου, αυτό το πάρκο έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του.

Οι εκδρομές είναι στην πραγματικότητα πεζοπορίες μέσα στη γη, επιδεικνύοντας διαβρώνοντας ασβεστόλιθο που βρίσκεται 200 ​​έως 300 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό σε μερικούς να περιβάλλεται από το σκοτάδι, μερικές φορές πιέζοντας σε στενά σημεία μέσα σε σπηλιές. Ωστόσο, η εξερεύνηση σπηλαίου, ή το "spelunking" στο Εθνικό Πάρκο Mammoth Cave προσελκύει περισσότερους από 500.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά ετησίως. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό εθνικό πάρκο που παρουσιάζει ακριβώς τι αποτελείται ο πλανήτης μας.

Ιστορία

Η περιέργεια οδήγησε τους πρώτους ανθρώπους, την ιθαγενή Αμερική, στο σπήλαιο Mammoth περίπου πριν από 4.000 χρόνια. Έχουν βρεθεί κατάλοιπα αρχαίων φακών, ρούχων και σανδαλιών, δίνοντας ενδείξεις στο παρελθόν. Οι Ευρωπαίοι ήρθαν στο σπήλαιο στα τέλη της δεκαετίας του '90, και οι οδηγοί έχουν οδηγήσει τους τουρίστες μέσω του από τότε.

Το Mammoth Cave δημιουργήθηκε ως εθνικό πάρκο την 1η Ιουλίου 1941. Αναγνωρίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτισμό (UNESCO) ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 27 Οκτωβρίου 1981 και ορίστηκε ως Διεθνές Αποθεματικό Βιόσφαιρας τον Σεπτέμβριο 26, 1990.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα αξιοθέατα είναι υπόγεια, οι επισκέπτες μπορούν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε μήνα. Τα καλοκαίρια τείνουν να φέρνουν τα περισσότερα πλήθη και επομένως έχουν τις περισσότερες εκδρομές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Να πάρει εκεί

Τα πιο βολικά αεροδρόμια βρίσκονται στο Nashville, TN και στο Louisville, KY. Και το σπήλαιο Mammoth είναι σχεδόν εξίσου διαφορετικό μεταξύ των δύο πόλεων.

Αν ταξιδεύετε από το νότο, πάρτε την έξοδο στο Park City και ταξιδεύετε βορειοδυτικά στο Ky 255. Από το βορρά, πάρτε την έξοδο στο Cave City και κατευθυνθείτε βορειοδυτικά στο Ky 70 στο πάρκο.

Τέλη / Άδειες

Δεν υπάρχει τέλος εισόδου για το εθνικό πάρκο Mammoth Cave. Εντούτοις, απαιτούνται αμοιβές για ορισμένες εκδρομές και για κάμπινγκ. Οι εκδρομές γενικά κοστίζουν περίπου 15 δολάρια ανά άτομο, ενώ η κάμπινγκ είναι περίπου 20 δολάρια ανά τοποθεσία. Οι τιμές για συγκεκριμένες εκδρομές και κατασκηνώσεις μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα και στις ιστοσελίδες κρατήσεων Mammoth Cave.

Σημαντικά αξιοθέατα

Υπάρχουν πολλές περιηγήσεις για να διαλέξετε και οι κρατήσεις απαιτούνται εκ των προτέρων. Ελέγξτε τι εκδρομές λειτουργούν με τους χρονικούς περιορισμούς σας και θυμηθείτε τι μπορείτε να χειριστείτε φυσικά. Δύο εκδρομές επισημαίνονται εδώ για εσάς και προβάλλετε μερικά από τα γνωστά πράγματα που μπορείτε να δείτε.

Ιστορική περιήγηση

Θα ξεκινήσετε αυτή την περιήγηση στην πραγματικότητα με τα πόδια στην Ιστορική Είσοδο που ανακαλύφθηκε αρχικά από τους πρωτοπόρους στη δεκαετία του 1790 και από τους Ινδούς χιλιάδες χρόνια πριν.

Ταξιδέψτε κατά μήκος του Broadway , μια υπόγεια λεωφόρος που οδηγεί σε ένα σημείο που ονομάζεται Εκκλησία Μεθοδιστών , όπου οι υπηρεσίες μπορεί να έχουν διεξαχθεί στη δεκαετία του 1800. Μακρύτερα, θα έρθετε στο Amphitheatre του Booth, το οποίο θυμάται την επίσκεψη του ηθοποιού Edwin Booth.

Ελέγξτε το Pit Bottomless, το οποίο πέφτει 105 πόδια βαθιά. Κατά την επιστροφή σας στην είσοδο, θα περάσετε από τη δυστυχία του Fat Man , ένα πέρασμα που έχει εξομαλυνθεί και γυαλιστεί από γενιές spelunkers. Στο παρελθόν, θα έρθετε στο Great Relief Hall, το οποίο είναι ένας μεγάλος θάλαμος που πραγματικά μπορείτε να σηκωθείτε. Συνεχίστε να βλέπετε το Mammoth Dome, το οποίο εκτείνεται 192 πόδια από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο και χαράχτηκε από το νερό που στάζει μέσα από μια καταβόθρα. Τέλος, ελέγξτε τα ερείπια του Καρνάκ - μια συστάδα ασβεστολιθικών πυλώνων.

Grand Avenue Tour

Αυτή η περιοδεία είναι πολύ γεμάτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και διαρκεί 4,5 ώρες. Ξεκινάει με μια βόλτα με το λεωφορείο προς το Carmichael Entrance, ένα τσιμεντένιο καζάνι / σκάλα που οδηγεί τους επισκέπτες στη λεωφόρο Cleaveland - ένα μακρύ θάλαμο που οδεύει από ένα ποτάμι. Οι τοίχοι σπινθήρων με γύψο, φαινομενικά απίστευτο καθώς χρειάζονται χίλια χρόνια για να σχηματιστεί μία κυβική ίντσα.

Περίπου ένα μίλι μπροστά βρίσκεται το Snowball Room , όπου η περιήγηση θα σταματήσει για μεσημεριανό γεύμα.

Ένα άλλο φαράγγι ποταμών, Boone Avenue , παίρνει τους επισκέπτες 300 πόδια πιο κάτω σε περάσματα που μερικές φορές είναι τόσο στενά, μπορείτε να αγγίξετε τους δύο τοίχους ταυτόχρονα. Η περιήγηση τελειώνει στο Frozen Niagara , ένα τεράστιο καταρράκτη ροής, που περιλαμβάνει λαμπερούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Για περισσότερες επιλογές περιήγησης, ελέγξτε την επίσημη ιστοσελίδα Mammoth Cave tours.

Πάνω από το έδαφος

Αν το υπόγειο δεν είναι η σκηνή σας, το Εθνικό Πάρκο Mammoth Cave προσφέρει επίσης κάποια αξιοθέατα πάνω από το έδαφος. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τα πράγματα που μπορείτε να δείτε:

Το Big Woods: Uncut δάσος του Παλαιού Κεντάκι

Green River Bluffs Overlook: Καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Πράσινου Ποταμού

Η λίμνη Crossing Sloan: Δείτε τα θορυβώδη βατράχια σε αυτή την κατάθλιψη στον ψαμμίτη

Ποταμός Styx Spring: Τα νερά του σπηλαίου Mammoth αναδύονται και εισρέουν στον πράσινο ποταμό

Εκκλησία Good Springs: Ιδρύθηκε το 1842 κοντά στο campground Spring Camp Group

Διαμονή

Υπάρχουν τρία campgrounds που βρίσκονται μέσα στο πάρκο, όλα με όριο 14 ημερών. Η έδρα είναι ανοικτή από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο και περιλαμβάνει χώρους σκηνών και RV. Το Maple Spring Camp Groups είναι επίσης ανοιχτό από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο και προσφέρει μόνο χώρους σκηνών. Το Houchins Ferry είναι ανοιχτό όλο το χρόνο με βάση την αρχή της πρώτης επίσκεψης.

Επίσης, βρίσκεται μέσα στο πάρκο είναι το Mammoth Cave Hotel που προσφέρει 92 μονάδες και εξοχικές κατοικίες.

Πληροφορίες επαφής

PO Box 7, Mammoth Cave, ΚΥ, 42259

Τηλέφωνο: 270-758-2180