Μεγάλη ανατολική περιήγηση στο ξενοδοχείο

Ανοικτό σπίτι Λονδίνο

Ανακατασκευάστηκε το 2008 ως Andaz Liverpool Street London Hotel

Λίβερπουλ Street
London EC2M 7QN

Το πρώην Great Eastern Hotel χτίστηκε το 1884-87 από τον Charles Barry, τον εγγονό του Charles Barry που σχεδίασε τα σπίτια του Κοινοβουλίου . Το γνωρίζω όλη μου τη ζωή, όπως ταξίδευα στο Λονδίνο από το Essex και έβλεπα το σήμα του Great Eastern Hotel στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λίβερπουλ, καθώς έφτασα. Ήταν ένα ζοφερό μέρος όπου τα δωμάτια μπορούσαν να ενοικιαστούν από την ώρα, αλλά πάντα ήξερα κάτω από εκεί υπήρχε ένα ωραίο κτίριο που ήθελε να λάμψει.

Το ξενοδοχείο Andaz Liverpool Street του Λονδίνου (πρώην Great Eastern Hotel) στο σιδηροδρομικό σταθμό Liverpool Street είναι ένα διατηρητέο ​​κτίριο κατηγορίας ΙΙ. Είναι ένα βικτοριανό σιδηροδρομικό ξενοδοχείο το οποίο ανακαινίστηκε από την Conran & Partners για να έχει ένα σύγχρονο εσωτερικό με σεβασμό στην ακεραιότητα του μεγάλου κτιρίου.

Το Open House London μας επιτρέπει να εισέλθουμε σε κτίρια που είναι συνήθως κλειστά για το κοινό ή για να δούμε ιδιωτικούς χώρους ενδιαφέροντων κτιρίων. Το Great Eastern Hotel συνειδητοποίησε πόσο δημοφιλείς θα ήταν (η ουρά πήγε γύρισε στο Bishopsgate μία ώρα πριν ξεκινήσει η περιοδεία) και κανόνισαν μεγαλύτερες ομάδες και περιηγήσεις από ό, τι διαφημίζονται. Οι περιηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από μέλη του προσωπικού που είχαν λάβει ειδική εκπαίδευση για την ιστορία του κτιρίου και ήταν πραγματικά ενθουσιώδεις για το τι έπρεπε να μας πουν.

Οι διοργανωτές είχαν επίσης διοργανώσει δύο μέλη της ομάδας αρχιτέκτονα της Manser Practice για να εξηγήσουν τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσουν τα κτίρια.

Είχαν ένα μοντέλο κλίμακας έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρέσουν τμήματα του παλαιού κτιρίου και να προσθέσουν νέα εξαρτήματα, ακριβώς όπως έπρεπε να έχουν να κάνουν με το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο έκλεισε το Σεπτέμβριο του 1997 για να αρχίσει η ανακαίνιση και μέχρι τον Νοέμβριο του 2000 ήταν ανοιχτό για τους επισκέπτες. Για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου δαπανήθηκαν 70 εκατομμύρια λίρες.

Υδραυλικά Προβλήματα & Υπνοδωμάτια

Το Great Eastern Hotel είχε αρχικά 160 υπνοδωμάτια, αλλά μόνο 12 είχαν λουτρά και αμαξοστοιχίες έφερναν αλατισμένο νερό από το Harwich στην ακτή Essex για τα λουτρά του ξενοδοχείου.

Μέχρι το 2006, το ξενοδοχείο είχε 267 δωμάτια και προφανώς, όλα είναι en suite.

Δεν θα μπορούσε να γίνει εκσκαφή κάτω από το ξενοδοχείο λόγω των γραμμών σωλήνων που τρέχουν ακριβώς κάτω από αυτό, αντί να έχουν αποχετεύσεις λυμάτων για τις τουαλέτες χρησιμοποιούν αποχέτευση κενού. Όταν ξεπλύνετε την τουαλέτα στο Great Eastern Hotel, τα απορρίμματα αναρροφώνται προς τα πάνω, όχι κάτω, και περνούν από την οροφή για να φύγουν από το κτίριο!

Επισκεφτήκαμε δύο σουίτες φιλοξενουμένων. Το πρώτο κόστος κοστίζει £ 630 + ΦΠΑ . Υπήρχε ένα τεράστιο τετράγωνο κρεβάτι 2 μέτρων, αλλά πρέπει να πω ότι η περιοχή του υπνοδωματίου δεν ήταν τεράστια, αλλά αυτό είναι προφανώς από τους περιορισμούς ενός βικτοριανού κτιρίου. Ωστόσο, υπήρχε μια πρόσθετη αίθουσα γραφείου με χώρο εργασίας καθώς και καναπέ και τραπέζι για χώρο υποδοχής / συσκέψεων. Η διακόσμηση του τοίχου ήταν ένα τεράστιο σύγχρονο φωτογραφικό έργο τέχνης μιας γυναίκας και μιας τίγρης. Δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά θα κοιμηθώ με αυτό στο δωμάτιο ...

Το επόμενο δωμάτιο ήταν μόνο £ 455 + ΦΠΑ και δεν ήταν τόσο διαφορετικό. Το βρήκα περίεργο ότι υπήρχαν βήματα για να μπείτε στα δωμάτια από το διάδρομο, αλλά αυτό οφείλεται επίσης στην αρχική διάταξη του κτηρίου.

Τεκτονικός ναός

Ξαφνικά, μέσα σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, υπάρχει ένας ελληνικός μασονικός ναός με μάρμαρο και μαόνι. Υπάρχουν 12 τύποι μαρμάρου στο ναό, όλοι από την Ιταλία, και οι μεγαλοπρεπείς καρέκλες σαν θρόνο είναι βαρύ μαόνι.

Ο ναός χτίστηκε το 1912 και κοστίζει £ 50.000 την εποχή εκείνη που ισοδυναμεί με £ 4 εκατομμύρια σήμερα.

Όταν το ξενοδοχείο πωλήθηκε για ανακαίνιση ήταν τόσο χαλαρή, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν είχαν ποτέ ανακαλύψει τον ναό καθώς επιβιβάστηκε πίσω από ένα ψεύτικο τείχος! Πολλοί πιστεύουν ότι ο Jack The Ripper ήταν Mason και εάν έτσι θα είχε παρακολουθήσει αυτόν τον ναό, καθώς είναι πιο κοντά στο έδαφος κυνηγιού του. Παρόλο που ο ναός βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου δεν έχουν δικαιώματα για τη χρήση του ναού. Αυτή η τιμή ανήκει στους Ελευθεροτέκτονες, αλλά ο ναός χρησιμοποιήθηκε σύντομα ως κυλικείο του προσωπικού κατά τη διάρκεια της οικοδομικής εργασίας!

Κατά την έξοδό μας από το ξενοδοχείο, περπατήσαμε κάτω από μια μεγάλη μαρμάρινη σκάλα που μας είπαν ότι κάποτε ήταν τόσο βρώμικο ότι όλοι πίστευαν ότι ήταν κατασκευασμένο από ξύλο!

Η τελευταία στάση στην περιήγηση ήταν η παμπ George που είναι διακοσμημένη με το στυλ ενός σπιτιού λεωφορείων Ελισάβετ-Ιακώβ.

Εάν σταματήσετε να πιείτε ένα ποτό, ρίξτε μια ματιά στο ζωγραφικό έργο πίσω από το μπαρ από το 1620 που έχει τώρα δύο τρύπες όπου μια σκάλα στηρίχθηκε σε αυτό!