ΦΠΑ: Πώς να ζητήσετε επιστροφή φόρου κατά την αγορά στο Λονδίνο

Κάντε σημαντικές αποταμιεύσεις κατά την αγορά στο Λονδίνο

Ο ΦΠΑ (φόρος προστιθέμενης αξίας) είναι ο φόρος που καταβάλλεται για όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ποσοστό είναι σήμερα 20% (από τον Ιανουάριο του 2010).

Με τα αγαθά που αγοράσατε στο κατάστημα, ο φόρος υπολογίζεται στη συνολική τιμή, οπότε δεν χρειάζεται να το προσθέσετε στην τιμή που εμφανίζεται όταν υπάρχει στην ταμειακή μηχανή. Αν ένα μπουκάλι νερό διατιμάται σε 75p τότε 75p είναι αυτό που θα πληρώσετε.

Για μεγαλύτερες και ακριβότερες αγορές μπορείτε να δείτε την κατανομή των τιμών των αγαθών / υπηρεσιών, τον ΦΠΑ και το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθείτε.

Είστε επιλέξιμοι για επιστροφή ΦΠΑ;

Τι μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή ΦΠΑ;

Μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή ΦΠΑ για οτιδήποτε αγοράζεται από τους συμμετέχοντες λιανοπωλητές (ο οποίος περιλαμβάνει ΦΠΑ στην τιμή).

Δεν μπορείτε να ζητήσετε ΦΠΑ για τα εξής:

Πώς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων στο αεροδρόμιο

  1. Όταν κάνετε μια αγορά, ζητήστε από τον έμπορο λιανικής πώλησης μια φόρμα επιστροφής ΦΠΑ
  1. Συμπληρώστε και υπογράψτε τη φόρμα επιστροφής ΦΠΑ
  2. Για να ζητήσετε επιστροφή ΦΠΑ για τα εμπορεύματα που πρόκειται να συσκευαστούν σε ελεγμένες αποσκευές, μεταβείτε στο Τελωνείο πριν από την Ασφάλεια στο αεροδρόμιο, όπου θα γίνει έλεγχος και σφράγιση του Έντυπου Επιστροφής ΦΠΑ.
  3. Για να εισπράξετε την επιστροφή σας, μεταβείτε σε γραφείο επιστροφής ΦΠΑ
  4. Ανάλογα με το έντυπο ΦΠΑ που σας έχει δοθεί, η επιστροφή θα εκδοθεί στην πιστωτική σας κάρτα, θα αποσταλεί ως επιταγή ή θα δοθεί ως μετρητά
  1. Εάν ζητάτε κοσμήματα ή ηλεκτρονικά προϊόντα αξίας άνω των £ 250 και θέλετε τα είδη που παραμένουν στις χειραποσκευές σας, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το Τελωνείο μετά την ασφάλεια

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία εδώ.