Όλα για την πισίνα του Barton Springs

Μια παρθένα πισίνα άνοιξη-Fed στην καρδιά του Ώστιν

Όταν οι περισσότεροι ντόπιοι καλούνται να ονομάσουν τα αγαπημένα τους πράγματα για το Austin, το Barton Springs Pool είναι συχνά στην κορυφή της λίστας. Η απέραντη πισίνα τριών στρεμμάτων τροφοδοτείται από υπόγειες πηγές που παραμένουν περίπου 68 βαθμούς Κελσίου το χρόνο.

Η πισίνα βρίσκεται στο πάρκο Zilker στο 2101 Barton Springs Road. Προσελκύει όλους τους τύπους, συμπεριλαμβανομένων των γονέων με μικρά παιδιά, ζευγάρια καναλιών και αδίστακτους φοιτητές.

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό για όλους, ειδικά για παιδιά. Πολλοί άνθρωποι φέρνουν πλωτήρες και σχεδίες, ενώ άλλοι κολυμπούν ή περιπλέκονται στις ρηχές περιοχές. Από τις δύο πλευρές της πισίνας είναι κυλιόμενες γκαζόν, τόσοι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο γρασίδι και υπνάκο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Υπάρχουν πολλές σκιερές και ηλιόλουστες περιοχές, αλλά η πλαγιά του λόφου είναι πολύ απότομη σε ορισμένες περιοχές για άνετη ξαπλώστρα.

Τα δροσερά νερά είναι εξαιρετικά ψυχρά κατά την είσοδό τους, αλλά παρέχουν μια αίσθηση ολικής αναζωογόνησης και το χαλαρό περιβάλλον του πάρκου κάνει αυτό ένα εξαιρετικό σημείο για τους λάτρεις του ύπαιου. Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε, δείτε αυτό το βίντεο από την εκπομπή PBS The Daytripper.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι μια μεγάλη ποσότητα άλγης συσσωρεύεται στους διαδρόμους γύρω από την πισίνα και στον πυθμένα της πισίνας, έτσι ώστε να μπορεί να πάρει εξαιρετικά ολισθηρό. Ενώ δεν είναι ιδιαίτερα μοντέρνα, τα παπούτσια με νερό ή τα σανδάλια με νερό δεν είναι κακή ιδέα. Τα άλγη καλύπτουν μερικές φορές την επιφάνεια του νερού.

Είναι λίγο ick αλλά αλλιώς ακίνδυνο.

Η πισίνα επιβαρύνεται με εισιτήριο και παρακολουθείται από ναυαγοσώστες και υπάρχουν αποδυτήρια και αποχωρητήρια εκτός από ένα μικρό υπαίθριο χώρο φαγητού. Στο χώρο της πισίνας δεν επιτρέπονται γυάλινες φιάλες και αλκοόλ. Η πισίνα τελειώνει σε ένα μικρό φράγμα, αλλά ακριβώς στην άλλη πλευρά του φράχτη, μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν τη φυσική πλευρά των πηγών.

Αυτή η περιοχή έχει άφθονο ρηχό νερό και βράχια για να καθίσει και είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές μέρος για τους ανθρώπους να φέρουν τα σκυλιά τους για να γυρίζουν γύρω (δεν επιτρέπονται σκύλοι στον κεντρικό χώρο της πισίνας). Αν νιώθετε σαν να μουλιάζετε σε δροσερό νερό αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε το τέλος, θα απολαύσετε αυτή την ελεύθερη και πιο φυσική εκδοχή των πηγών, και θα το κουτάβι σας.

Δικαστικά έξοδα

Αν παρκάρετε στο Zilker Park, θα χρεωθείτε με $ 6 τα σαββατοκύριακα. Για να αποφύγετε αυτή την αμοιβή, σταθμεύστε στο χώρο στάθμευσης με χαλίκια δίπλα στο πεδίο του μπέιζμπολ στο 1078 Robert E. Lee Road, κοντά στη διασταύρωση στο Barton Springs. Εδώ είναι τα τέλη για την είσοδο στην πισίνα:
Παιδιά κάτω των 11 ετών: $ 1
Junior (ηλικία 12-17 ετών): $ 2
Ενήλικες: $ 3
Ανώτερο: $ 1

Εάν επισκέπτεστε συχνά, μπορείτε επίσης να αγοράσετε καλοκαιρινά περάσματα. Η πισίνα είναι περιστασιακά κλειστή για καθαρισμό και οι ώρες μπιλιάρδου μπορεί να αλλάξουν λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε φροντίστε να αναζητήσετε το πρόγραμμα πριν ξεκινήσετε. Σημειώστε ότι το καλοκαίρι μπορεί να γίνει πολύ γεμάτο από τα Σαββατοκύριακα, οπότε ίσως να θέλετε να αποφύγετε την μέση της ημέρας εάν δεν θέλετε να ανταγωνιστείτε τα πλήθη για χώρους στάθμευσης ή τα καλύτερα σημεία στο γκαζόν.

2017 Έργο βελτίωσης της ελάτης Eliza

Μία από τις πιο αδύναμες πτυχές της διαχείρισης του Barton Springs είναι η διατήρησή του ανοιχτή για τους κολυμβητές ενώ παράλληλα προστατεύει τους απειλούμενους σαλαμάνδρα Barton Springs που ζουν μέσα και γύρω από την πισίνα.

Από τη δεκαετία του 1920 έως το καλοκαίρι του 2017, μια από τις πηγές που τροφοδοτούσαν την πισίνα, το Eliza Spring, περιβλήθηκε σε ένα σωλήνα. Ενώ αυτό προστατεύει τη ροή του νερού, δημιούργησε ένα λιγότερο από ιδανικό περιβάλλον για τους σαλαμάντες. Το 2017, οι εργαζόμενοι απαλλάχθηκαν από το σωλήνα και γύρισαν το ελατήριο πίσω σε ένα ρεύμα ελεύθερης ροής ανοιχτό στον αέρα. Αυτό επιτρέπει στους σαλαμάντες να κινούνται ελεύθερα από την Ελίζα Άνοιξη στην πισίνα και πίσω χωρίς να χρειάζεται να κολυμπήσουν μέσα από ένα σκοτεινό σωλήνα. Για τους επισκέπτες, το ρεύμα είναι επίσης πολύ πιο οπτικά ελκυστικό. Και αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να δείτε μόνο ένα σαλαμάνδρο για την πρωινή μετακίνηση του.

Προστασία των πηγών

Η διατήρηση των πηγών από την ανάπτυξη στην περιοχή είναι ένας συνεχής αγώνας. Η ομάδα Save Our Springs Alliance έχει πολλές εθελοντικές προσπάθειες και πολιτικές πρωτοβουλίες με στόχο τη διατήρηση αυτού του φυσικού θησαυρού για τις μελλοντικές γενιές.

Επεξεργασμένο από τον Robert Macias