Μάθετε τον καλύτερο τρόπο να δείτε την Αυστραλία τον Μάιο

Τι να περιμένετε σε ένα ταξίδι κάτω κάτω στο φθινόπωρο

Τι πιστεύεις όταν ακούς τον μήνα Μάιο; Ανοιξιάτικα λουλούδια, ζεστός, ζεστός αέρας και αναζωογόνηση μετά από μια χειμερινή ψύχρα, σωστά; Λοιπόν, στην αντίθετη πλευρά του πλανήτη στην Αυστραλία, ο Μάιος είναι ο τελευταίος μήνας πτώσης και λαμβάνει χώρα λίγο πριν από το χειμώνα, που συμβαίνει στα μέσα της χρονιάς στην Αυστραλία .

Συνολικά, ο Μάιος είναι μια ωραία στιγμή για να επισκεφθείτε την Αυστραλία, καθώς το κλίμα είναι ήπιο, τα πλήθη είναι περιορισμένα και δεν υπάρχουν ταραχές σχολικές διακοπές για να σχεδιάσετε.

Το μόνο που πρέπει να θυμάστε αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε κάτω κάτω είναι να βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε μια περιπέτεια φθινοπώρου αντί για ένα ελαφρύ διάλειμμα.

Αυτός ο καιρός της Αυστραλίας

Δεδομένου ότι πολλά μέρη της χώρας δεν βιώνουν ακόμα το πικρό κρύο του χειμώνα και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αφόρητη ξηρασία του καλοκαιριού για αρκετούς μήνες, ο Μάιος είναι μια από τις τέλειες περιόδους για να ταξιδέψετε στην Αυστραλία . Εκτός από τον ευχάριστο καιρό που πολλοί ταξιδιώτες μπορούν συνήθως να περιμένουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε σε όλη τη χώρα, τα οποία δεν πραγματοποιούνται σε κανένα άλλο μήνα.

Είναι αυτονόητο ότι λόγω του μεγέθους της Αυστραλίας, είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί ολόκληρη η ήπειρος μαζί, ειδικά όταν πρόκειται για τον καιρό. Ωστόσο, παρόλο που θα αντιμετωπίσετε τουλάχιστον ορισμένες παραλλαγές των καιρικών συνθηκών, υπάρχουν γενικά μοτίβα που μπορούν να βοηθήσουν κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας και κατά τη διάρκεια της συσκευασίας.

Σημαντικές ημερομηνίες και πληροφορίες για το Φεστιβάλ

Στο Queensland , η Ημέρα Εργασίας είναι αργία που γενικά πραγματοποιείται την 1η Μαΐου. Στη Βόρεια Επικράτεια, οι εορταστικές εκδηλώσεις γιορτάζονται την ίδια μέρα, αλλά είναι γνωστές ως ημέρα Μαΐου. Και οι δύο προορίζονται για να γιορτάσουν την απόφαση μιας διαχειρίσιμης οκτάωρης εργάσιμης ημέρας (δεν υπήρχε κανένας κανονισμός πριν από αυτόν τον νόμο) για όλους τους πολίτες της Αυστραλίας. Δεδομένου ότι πρόκειται για δημόσιες αργίες, μπορείτε να βρείτε ορισμένες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή προσφέρουν μειωμένες ώρες για αυτό το μακρύ Σαββατοκύριακο. Οι τιμές πτήσης στη χώρα μπορεί επίσης να είναι λίγο ακριβότερες ή θα μπορούσαν να ξεπουληθούν νωρίτερα, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε την κράτηση ταξιδιού της τελευταίας στιγμής.

Ανάλογα με το πού ταξιδεύετε στην Αυστραλία , υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φεστιβάλ για να δείτε, όπως το Φεστιβάλ Captain Cook 1770 , το οποίο λαμβάνει χώρα στην παράξενη πόλη του 1770 στο Κουίνσλαντ. Το φεστιβάλ μνημονεύει την προσγείωση του Leutitanent James Cook, ενός Βρετανού εξερευνητή, πλοηγού, χαρτογράφου και καπετάνιου στο Βασιλικό Ναυτικό, στις 24 Μαΐου στο Bustard Bay. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μια περίτεχνη επανεξέταση της προσγείωσης του καπετάνιου, μαζί με ζωντανή μουσική, πυροτεχνήματα και παρέλαση δρόμου.

Στη Δυτική Αυστραλία, η επιστροφή των καρχαριών φαλαινών στον Ningaloo Reef πραγματοποιείται συνήθως τον Απρίλιο ή τον Μάιο και γιορτάζεται με το Φεστιβάλ Whaleshark στο Exmouth.

Το φεστιβάλ διαθέτει τέσσερις ημέρες δραστηριοτήτων, όπως μια παράσταση θαλάσσιου κινηματογράφου, έκθεση ταλέντων, διασκέδαση, τοπικοί καλλιτέχνες, τεχνίτες και εστιατόρια που πωλούν τα προϊόντα τους στους πάγκους της αγοράς.

Άλλα πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ακόμη και αν δεν υπάρχει φεστιβάλ στο τμήμα της χώρας που επισκέπτεστε, είναι μια εξαιρετική ώρα για να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες όπως η Τασμανία, ο Μεγάλος Barrier Reef ή η πύλη. Μπορείτε επίσης να πακετάρετε μερικά καλά παπούτσια και να πετάξετε το πεζοδρόμιο σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, να κάνετε μια αυθεντική αυθεντική εμπειρία ή να λάβετε μέρος σε μία από τις αμέτρητες υπαίθριες δραστηριότητες που έχει να προσφέρει η Αυστραλία.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε τη δραστηριότητα που είναι κατάλληλη για εσάς. Η Αυστραλία είναι γνωστή για καταδύσεις και σέρφινγκ, αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άγρια ​​καγκουρό, να εξερευνήσετε ένα αρχαίο δάσος, να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας με το άλμα bungee ή ακόμα και να περάσετε λίγες ώρες χαλαρώνοντας σε μία από τις απίστευτες παραλίες.