Αποφυγή του καρκίνου του δέρματος

Συμβουλές προστασίας από τον ήλιο για τη ζωή στην έρημο

Η Αριζόνα προσελκύει ανθρώπους επειδή υπάρχουν πάνω από 300 ημέρες κάθε χρόνο με γαλάζιο ουρανό και ηλιοφάνεια. Ενώ είναι θαυμάσιο να μπορούμε να απολαύσουμε το ύπαιθρο και να κάνουμε κάποια άσκηση (ελπίζουμε!) Στη διαδικασία, πρέπει επίσης να έχουμε επίγνωση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του ήλιου. Εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε για την προστασία από τον ήλιο για να αποφύγετε να είστε ένας από τους 500.000 ανθρώπους στη χώρα κάθε χρόνο που διαγιγνώσκεται με καρκίνο του δέρματος.

Απόλαυσε τον ήλιο

Όταν βγαίνετε έξω, χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία SPF του αντηλιακού, τόσο περισσότερο μπορείτε να παραμείνετε έξω πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το αντηλιακό.

Τι είναι το SPF;

Το SPF είναι ένα αρκτικόλεξο για τον παράγοντα προστασίας από τον ήλιο. Πάρτε το χρόνο που θα χρειαστεί για να καψετε χωρίς αντηλιακό (UV Index) και πολλαπλασιάστε το από τον παράγοντα προστασίας από τον ήλιο της Sunscreen για να υπολογίσετε πόσο καιρό μπορείτε να είστε έξω με αντηλιακό. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε 15 λεπτά για να καψετε σήμερα χωρίς αντηλιακό και χρησιμοποιείτε ένα προϊόν SPF 8, μπορείτε να πείτε εκτός 2 ωρών χωρίς καύση (8 x 15 = 120 λεπτά ή 2 ώρες).

Είναι τόσο απλό;

Όχι, φυσικά, δεν είναι! Οι αριθμοί προστασίας από τον ήλιο χρησιμεύουν ως κατευθυντήρια γραμμή. Πώς τα αντιηλιακά αποτελέσματα και σας προστατεύουν που εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, τη δύναμη του ηλιακού φωτός, τον τύπο αντιηλιακού που χρησιμοποιείτε (gel, κρέμα, λοσιόν ή λάδι) και το ποσό που εφαρμόζετε. Σε γενικές γραμμές, μην είστε μικροσκοπικά όταν εφαρμόζετε το αντηλιακό σας, και εφαρμόστε ξανά μετά από εφίδρωση ή κολύμπι.

Τι εάν έχω μπλε μάτια;

Τα άτομα που εγκαύματα εύκολα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος. Αν έχετε μπλε μάτια, ξανθά μαλλιά, κόκκινα μαλλιά ή παίρνετε φακίδες στον ήλιο, είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο και θα πρέπει να πάρετε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Και θυμηθείτε - το 90% όλων των καρκίνων του δέρματος εμφανίζονται σε μέρη του σώματος που δεν προστατεύονται από ρούχα όπως το πρόσωπο, τα αυτιά και τα χέρια σας.

Πότε είναι ο ήλιος πιο επικίνδυνος;

Στην Αριζόνα διατρέχετε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για ηλιακά εγκαύματα και χρειάζεστε την μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Αν τυχαίνει να βρίσκεστε έξω σε μια από τις σπάνιες μέρες της Αριζόνα, μην πιστεύετε ότι είστε ασφαλείς από τον ήλιο! Μέχρι και το 80% των υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου που καίει παίρνετε μέσα από αυτά τα σύννεφα.

Είναι ασφαλέστερο για το Tan σε ένα περίπτερο μαυρίσματος;

Όχι. Η ακτινοβολία UVB και UVA από λαμπτήρες ηλιακής ακτινοβολίας και άλλες συσκευές μαυρίσματος μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου;

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το δέρμα σας για να δείτε αν παρατηρείτε αλλαγές στο δέρμα σας. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές στα κρεατοελιές που μπορεί να έχετε ή εάν δεν επουλωθεί μια πληγή στο δέρμα σας.

Τα τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου

Αυτές οι οδηγίες "ABCD" χρησιμοποιούνται συνήθως για να σας βοηθήσουν να γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου:
Το Α είναι για την ασυμμετρία - το μισό του μορεού είναι διαφορετικό από το άλλο.
Το Β είναι για την παραμόρφωση των συνόρων - το mole έχει κακά καθορισμένες άκρες.
Το C είναι για τις παραλλαγές χρώματος - ασυνεπή χρώματα στο mole.
Το D είναι για τη Διάμετρο - μεγαλύτερη από μια γόμα μολυβιού.

Σε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας.

Θα πεθάνω αν πάρω καρκίνο του δέρματος;

Υπάρχουν 3 τύποι καρκίνου του δέρματος:

Ένα υγιεινό άρωμα!

Δεν υπάρχει πραγματικά τέτοιο πράγμα. Μπορεί να φαίνεται καλό τώρα, αλλά η υπερβολική ώρα στον ήλιο χωρίς προστασία από τον ήλιο και το κάψιμο του δέρματός σας θα γεμίσει, στην καλύτερη περίπτωση, το δέρμα σας πρόωρα και, στη χειρότερη περίπτωση, θα σας οδηγήσει στην κατεύθυνση του καρκίνου του δέρματος. Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον που να φαίνεται ανοιχτό και απαλό, θαυμάστε την! Φροντίζει για το δέρμα της και θα είναι πιο υγιές γι 'αυτό μακροπρόθεσμα.