Στατιστικά στοιχεία της Αριζόνα

Λαμβάνοντας μια ματιά στην απογραφή 2010

Θυμάστε ότι ολοκληρώσατε τα έντυπα απογραφής σας πριν από αρκετά χρόνια; Το Γραφείο απογραφής διεξήγαγε απογραφές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Πουέρτο Ρίκο, στην Αμερικανική Σαμόα, στο Γκουάμ, στην Κοινοπολιτεία των Νήσων Μαριάνων Βόρειας Θάλασσας και στις Παρθένες Νήσους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ημερομηνία αναφοράς για την Απογραφή 2010 είναι η 1η Απριλίου 2010 (Ημέρα Απογραφής). Πολλά από τα αποτελέσματα έχουν καταγραφεί και το αμερικανικό Γραφείο Απογραφής έχει δημοσιεύσει στο κοινό.

Το αμερικανικό γραφείο απογραφής περιγράφει τη διαδικασία ως εξής: «Η δεκαετής απογραφή γίνεται κάθε 10 χρόνια, στα έτη που τελειώνουν στο« 0 », για να μετράει τις πληθυσμιακές και οικιστικές μονάδες για ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες. που καθορίζουν τον τρόπο κατανομής των θέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Τα στοιχεία της απογραφής απαιτούνται επίσης για την κατάρτιση των περιθωριοποιημένων και κρατικών νομοθετικών περιθωρίων, για την κατανομή των ομοσπονδιακών και κρατικών κονδυλίων, για τη διαμόρφωση δημόσιας πολιτικής και για τη στήριξη του σχεδιασμού και της λήψης αποφάσεων του ιδιωτικού τομέα.

Η δεκαετής απογραφή χρησιμοποιεί ερωτηματολόγια μικρής και μεγάλης διάρκειας για τη συλλογή πληροφοριών. Το σύντομο έντυπο ζητά έναν περιορισμένο αριθμό βασικών ερωτήσεων. Αυτές οι ερωτήσεις ζητούνται από όλους τους ανθρώπους και τις οικιστικές μονάδες και συχνά αναφέρονται ως ερωτήσεις 100 τοις εκατό επειδή ζητούνται από ολόκληρο τον πληθυσμό. Η μακρά φόρμα ζητά λεπτομερέστερες πληροφορίες από ένα δείγμα 1 σε 6 και περιλαμβάνει τα ερωτήματα 100 τοις εκατό καθώς και ερωτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση, την απασχόληση, το εισόδημα, τις καταβολές, το κόστος των ιδιοκτητών σπιτιού, τις μονάδες σε μια δομή, τον αριθμό των δωματίων, τις υδραυλικές εγκαταστάσεις εγκαταστάσεις, κλπ. "

Έχω χτυπήσει μερικά από αυτά τα νούμερα για να τα βάλω σε ένα εύκολο να κατανοήσουν μορφή, βασισμένο σε μερικά από τα ερωτήματα σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής που μου ζητείται συχνά. Αλλά πριν προχωρήσουμε μπροστά, ένα σχόλιο για την κομητεία Maricopa. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται εδώ το Maricopa County, συχνά πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει το ίδιο πράγμα με το «μετρό Phoenix».

Ακριβώς για να είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνουμε τι περιλαμβάνει το Maricopa County (όπως το Wickenburg και το Gila Bend) και δεν περιλαμβάνει (όπως το Apache Junction) εδώ μερικές λεπτομέρειες του νομού . Τώρα στις στατιστικές!

Επόμενη σελίδα >> Στατιστικές πληθυσμών

Εάν σας ενδιαφέρει αυτό που μας λέει η αμερικανική απογραφή σχετικά με την Αριζόνα γενικά και την περιφέρεια Maricopa, εδώ είναι μερικά από τα γεγονότα και τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε σας σε μια εύκολη στην ανάγνωση και εύκολη στην κατανόηση μορφή. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Απογραφή του 2010, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Από τις 263 πόλεις που μόλις αναφέρθηκαν:

Επόμενη σελίδα >> Στατιστικά αγώνα

Αν ενδιαφέρεστε για το τι μας λέει η απογραφή του 2010 για την Αριζόνα γενικά και για την περιφέρεια Maricopa, εδώ είναι μερικά από τα γεγονότα και τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε σας με εύκολη στην ανάγνωση και εύκολη κατανόηση μορφή.

Στατιστικά αγώνα για την Αριζόνα

White: 4.667.121

Μαύρο: 259.008

Είμαι. Ινδική / Αλάσκα Μητρική: 296.529

Ασιατική: 176,695

Μητρική Νήσος Χαβάης / Ειρηνικού: 12.698

Άλλο: 761,716

Δύο ή περισσότερες κούρσες: 218.300

Ισπανόφωνος / Λατίνος: 1.895.149

Στατιστικά αγώνα για το Maricopa County

White: 2.786.781

Μαύρο: 190.519

Είμαι. Ινδική / Αλάσκα Μητρική: 78,329

Ασιατική: 132,225

Μητρική Νήσος Χαβάης / Ειρηνικού: 7.790

Άλλο: 489,705

Δύο ή περισσότερες κούρσες: 131.768

Ισπανόφωνος / λατίνος: 1,128,741

Πόλεις με περισσότερα από 100.000 άτομα

Ένα επιβλητικό 58,3% των ανθρώπων στην Αριζόνα ζουν σε μια πόλη με πληθυσμό 100.000 ή περισσότερους (2010). Υπάρχουν 10 πόλεις στην Αριζόνα με πληθυσμό πάνω από 100.000. Είναι Chandler, Gilbert, Glendale, Mesa, Peoria, Phoenix, Scottsdale, Surprise, Τέμπε και Τούσον. Σε αυτές τις 10 πόλεις, ο λευκός πληθυσμός κυμαίνεται μεταξύ 65,9% (Phoenix) και 89,3% (Scottsdale). Το μεγαλύτερο ποσοστό μαύρου πληθυσμού βρίσκεται στο Phoenix (6,5%) και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό βρίσκεται στο Glendale (6,0%). Το υψηλότερο ποσοστό αμερικανικού Ινδικού πληθυσμού βρίσκεται στο Tempe (2,9%). Το υψηλότερο ποσοστό ασιατικού πληθυσμού βρίσκεται στο Chandler (8,2%) και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό βρίσκεται στον Gilbert (5,8%). Το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού ισπανόφωνων / λατίνων βρίσκεται στο Tucson (41,6%) και το δεύτερο μεγαλύτερο στο Φοίνιξ (40,8%). Η Glendale έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού ισπανόφωνων / λατίνων (35,5%).

Πρώτη σελίδα >> Απογραφή Αριζόνα