Ιστορία του National Mall στην Ουάσιγκτον

Το National Mall , ως μνημειώδης πυρήνας της Washington DC, χρονολογείται από την πρώιμη ίδρυση της Πόλης της Ουάσινγκτον ως μόνιμη έδρα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο δημόσιος χώρος που σήμερα είναι γνωστός ως το Mall εξελίχθηκε με την ανάπτυξη της πόλης και του έθνους. Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη της ιστορίας και της ανάπτυξης του Εθνικού Mall.

Το σχέδιο L'Enfant και το National Mall

Το 1791 ο Πρόεδρος Τζορτζ Ουάσιγκτον διόρισε τον Pierre Charles L'Enfant, έναν Αμερικανό αρχιτέκτονα και πολιτικό μηχανικό, που σχεδίασε τη γαλλική Αμερική, να σχεδιάσει την πλατεία των δέκα μιλίων του ομοσπονδιακού εδάφους ως πρωτεύουσα του έθνους (στην περιφέρεια της Κολούμπια).

Οι δρόμοι της πόλης ήταν τοποθετημένοι σε ένα πλέγμα που εκτείνεται βορρά-νότο και ανατολή-δύση με ευρύτερες διαγώνιες «μεγάλες λεωφόρους» που διασχίζουν το πλέγμα και κύκλους και πλατείες επιτρέποντας ανοιχτούς χώρους για μνημεία και μνημεία. Ο L'Enfant οραματίστηκε μια "μεγάλη λεωφόρος" που εκτείνεται περίπου 1 μίλι μήκος μεταξύ του κτιρίου Capitol και ενός ιππικού άγαλμα του George Washington, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου (όπου βρίσκεται σήμερα το μνημείο της Ουάσινγκτον ).

Το Σχέδιο McMillan του 1901-1902

Το 1901, ο γερουσιαστής James McMillan του Μίτσιγκαν οργάνωσε μια επιτροπή από διάσημους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές τοπίου και καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν ένα νέο σχέδιο για το Mall. Το σχέδιο McMillan επεκτάθηκε στο αρχικό σχέδιο της πόλης από την L'Enfant και δημιούργησε το National Mall που γνωρίζουμε σήμερα. Το σχέδιο προέβλεπε την αναδάσωση των Capitol Grounds, την επέκταση του εμπορικού κέντρου προς τα δυτικά και προς τα νότια για να διαμορφώσει το West and East Potomac Park, την επιλογή χώρων για το Memorial του Lincoln και το Memorial Jefferson και τη μετεγκατάσταση του αστικού σιδηρόδρομου στο τρίγωνο που σχηματίζεται από τη λεωφόρο Pennsylvania, 15th Street, και το National Mall (Ομοσπονδιακό Τρίγωνο).

Το Εθνικό Mall στον 20ό αιώνα

Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1900, το The Mall έγινε η πρωταρχική ιστοσελίδα του έθνους μας για δημόσιους εορτασμούς, πολιτικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις. Διάσημα γεγονότα περιλαμβάνουν το Μάρτιο του 1963 στην Ουάσινγκτον, τον Μάρτιο του 1995, το Μάρτιο του 1995, τον Ιράκ Πόλεμο Διαμαρτυρίας, τον ετήσιο κύλινδρο, τα Προεδρικά Εγκαινιάσματα και πολλά άλλα.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του αιώνα, το Smithsonian Institution δημιούργησε παγκοσμίου κύρους μουσεία (10 συνολικά σήμερα) στο National Mall, παρέχοντας στο κοινό πρόσβαση σε συλλογές που κυμαίνονται από έντομα και μετεωρίτες μέχρι μηχανές και διαστημικά σκάφη. Τα εθνικά μνημεία χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιώνα για να τιμήσουν τις εικονικές φιγούρες που βοήθησαν στο σχηματισμό του έθνους μας.

Η Εθνική Mall σήμερα

Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το National Mall κάθε χρόνο και χρειάζεται ένα σχέδιο για να διατηρηθεί η καρδιά της πρωτεύουσας του έθνους. Το 2010, υπογράφηκε επισήμως ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Mall για την αναζωογόνηση και επανασχεδιασμό εγκαταστάσεων και υποδομών στο National Mall, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί εξέχουσα σκηνή για πολιτικές δραστηριότητες για τις μελλοντικές γενιές. Το Trust for the National Mall ιδρύθηκε για να εμπλέξει το κοινό στη δημιουργία ενός σχεδίου για την κάλυψη των αναγκών του Αμερικανικού λαού και την υποστήριξη της Εθνικής Υπηρεσίας Πάρκων.

Σχετικά Ιστορικά Στοιχεία και Ημερομηνίες

Οργανισμοί με Αρχή για το National Mall