Απόκριες Στη Γαλλία είναι πλέον ένα δημοφιλές γεγονός

Να πάρει Spooky γαλλικό στυλ

Ορισμένες από τις παλαιότερες παραδόσεις του Halloween ξεκίνησαν στην Ευρώπη, όμως το φεστιβάλ θεωρήθηκε κυρίως ως αμερικανική γιορτή με λίγα ή καθόλου fanfare με τους Γάλλους. Οι περισσότεροι Γάλλοι έχουν αγνοήσει το φεστιβάλ στο παρελθόν, και πολλοί εξακολουθούν να το κάνουν. Αλλά υπάρχουν ενδείξεις για την έναρξη μιας παράδοσης αποκριών, ιδιαίτερα καθώς τα παιδιά αγαπούν το ντύσιμο.

Απόκριες, Όλοι οι Άγιοι και όλες οι ψυχές

Το Halloween ήταν αρχικά η "All Hallows Eve", μέρος της 3ήμερης τιμητικής εκκαθάρισης των νεκρών που περιελάμβανε αγίους, μάρτυρες και συγγενείς.

Η νύχτα ήταν μια εποχή για να αμφισβητήσει τη δύναμη του θανάτου με το χιούμορ και την γελοιοποίηση που έχουν γίνει οι παράλογες παραδόσεις του αποκριών σήμερα. Σε ορισμένες χώρες, απαγορεύτηκε η κατανάλωση κρέατος, εξ ου και η εμφάνιση πατατών, μήλων και κέικ ψυχής.

Ενώ το Απόκριες πέφτει στις 31 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο, οι Γάλλοι ασχολούνται περισσότερο με τον Toussaint , μια διαφθορά του Tous les Saints ή All The Saints, η οποία λαμβάνει χώρα την 1η Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή θα συναντήσετε οικογένειες που πηγαίνουν στο νεκροταφείο μαζί για να ανάψουν κεριά σε μικρά φανάρια και να βάζουν λουλούδια στους τάφους των συγγενών τους. κάποιες εκκλησίες κατέχουν επίσης ειδικές υπηρεσίες.

Η Νοεμβρίου είναι η All Souls Day, η τρίτη ημέρα τιμής των νεκρών, αν και δεν έχει ιδιαίτερες παραδόσεις συνδεδεμένες σήμερα.

Να θυμάστε ότι η 1η Νοεμβρίου είναι αργία στη Γαλλία και πολλές γαλλικές οικογένειες το χρησιμοποιούν για να κάνουν μια ολόκληρη εβδομάδα μακριά, επομένως οι δρόμοι είναι πιο απασχολημένοι από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και την ίδια την 1η Νοεμβρίου, αργία, κάποια αξιοθέατα θα κλείσουν.

Τι μπορείτε λοιπόν να περιμένετε από το Halloween στη Γαλλία;

Τώρα, οι σοκολάτες προετοιμάζουν συγκεκριμένες δημιουργίες για το γεγονός. Περπατήστε στα παράθυρά τους για φανταστικές εμφανίσεις σκουπιδιών, μάγισσες, μάγοι και κολοκύθες. Τα παιδιά ντύνονται, αν και δεν βλέπετε σχεδόν τη μεγάλη ποικιλία κοστουμιών εκεί που βλέπετε στην Αμερική (τα φαντάσματα και τα βαμπίρ είναι αρκετά συνηθισμένα).

Οι έφηβοι σμήνος στο McDonald's, προφανώς το mecca όλων των αποκριών (δηλαδή Αμερικανός). Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε, τα καλύτερα στοιχήματά σας για την εξεύρεση αποκριών είναι επισκέψεις σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι και η Νίκαια .

Ελέγξτε τις ιδέες αυτές

Υπάρχουν ετήσια Φεστιβάλ Μάγισσας ( Fête des Sorcières ) σε όλη τη Γαλλία. Δοκιμάστε την μικρή πόλη Chalindrey, στην περιοχή Aisne στην περιοχή Hauts de France . όπου το Φρούριο Cognelot χρησιμοποιήθηκε για μια σειρά κυνηγού μαγισσών τον 16ο αιώνα, δίνοντάς του το όνομα του Devil's Point. Σήμερα οι εορτασμοί ξεκινούν με έναν χορό που συνεχίζει να ξεκινάει. Η πόλη γιορτάζει με εκδηλώσεις με τρομακτικές ταινίες, εκθέσεις και πάγκους στους δρόμους καθώς και ζωγραφική προσώπου και πολλά τρόφιμα.

Το Chalindrey βρίσκεται ακριβώς νότια από την οχυρωμένη περιφραγμένη πόλη των Langres στην Haute-Marne, Champagne.

Η Disneyland Paris διοργανώνει ένα σημαντικό πάρτι αποκριών, με την Main Street να μετατρέπεται σε Spooky Street. Μπορεί να είναι ακριβό, αλλά είναι διασκεδαστικό και το πλησιέστερο θα φτάσετε σε μια αμερικανική γιορτή στη Γαλλία.

Το Limoges έχει γιορτάσει την Απόκριες τα τελευταία 20 χρόνια με μια ειδική παρέλαση στις 31 Οκτωβρίου. Η παρέλαση έχει όλα όσα θα θέλατε: φαντάσματα, διάβολοι και ξωτικά που όλοι φέρουν σκαλιστά κολοκύθες. Πολλά από τα τοπικά εστιατόρια και μπαρ μπαίνουν στο πνεύμα του φεστιβάλ με τους σερβιτόρους ντυμένοι και υπάρχουν εκθέσεις δρόμου και πάρτι, που προσελκύουν από 30.000 έως 50.000 επισκέπτες.


Limoges είναι η πρωτεύουσα της Haute-Vienne, Limousin.

Άλλες τρομακτικές δυνατότητες

Θα πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κουτί στη Γαλλία για μερικές φανταστικές ιδέες.

Αυτό το άρθρο έχει εκδοθεί από την Mary Anne Evans