Η Εσωτερική Ασφάλεια προετοιμάζεται για την εφαρμογή του Real ID Program

Έλεγχος ταυτότητας

Το 2005, το Κογκρέσο ψήφισε τον νόμο για την πραγματική ταυτότητα μετά από τη σύσταση της Επιτροπής του 9/11, σύμφωνα με την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθόρισε πρότυπα για την έκδοση αποδεκτών στοιχείων αναγνώρισης, όπως είναι οι άδειες οδήγησης. Η Επιτροπή της 9ης Σεπτεμβρίου αναγνώρισε ότι ήταν πολύ εύκολο να πάρει ψεύτικες ταυτότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, η επιτροπή διαπίστωσε ότι η αναγνώριση της ταυτότητας πρέπει να αρχίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ορίσει πρότυπα για την έκδοση πιστοποιητικών γέννησης και πηγών αναγνώρισης, όπως είναι οι άδειες οδήγησης. "

Η πράξη καθόριζε τα ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας και αν τα κράτη δεν συμμορφώνονταν, τα δελτία ταυτότητας που εξέδωσαν στους κατοίκους τους δεν θα γίνονταν αποδεκτά για επίσημους σκοπούς. Ένας από τους σκοπούς αυτούς είναι η ταυτοποίηση που χρησιμοποιείται στα σημεία ελέγχου ασφαλείας των αεροδρομίων. Τον Δεκέμβριο του 2013, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) παρουσίασε ένα σταδιακό σχέδιο επιβολής του νόμου REAL ID. Είκοσι επτά κράτη και η περιφέρεια της Κολούμπια συμμορφώνονται επί του παρόντος. Τα υπόλοιπα κράτη αντιμετωπίζουν προθεσμία 10 Οκτωβρίου 2017 για να συμμορφωθούν.

Όταν η επέκταση ενός κράτους λήξει, τα αναγνωριστικά του δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αλλά αυτά τα κράτη μπορούν να πάρουν άλλη μια σύντομη επέκταση χάριτος από τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας προτού οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες αρχίσουν να επιβάλλουν REAL ID σε εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών αερολιμένων. Τα κράτη που χάνουν τις επεκτάσεις τους στις 10 Οκτωβρίου 2017, δεν θα υπόκεινται στην εφαρμογή του REAL ID μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2018.

Το DHS θα χρησιμοποιήσει τέσσερις παράγοντες για να προσδιορίσει εάν μια πολιτεία έχει παράσχει επαρκή αιτιολόγηση για μη συμμόρφωση:

  1. Έχει το ανώτατο επίπεδο εκτελεστικού κρατικού υπαλλήλου που επιβλέπει την αρχή χορήγησης άδειας οδήγησης του κράτους που δεσμεύεται να πληροί τα πρότυπα του REAL ID Act και του κανονισμού εφαρμογής;
  2. Έχει επιβεβαιώσει ο Γενικός Εισαγγελέας του κράτους ότι το κράτος έχει τη νομική εξουσία να πληροί τα πρότυπα του REAL ID Act και του κανονισμού;
  1. Έχει τεκμηριωθεί η κατάσταση: η κατάσταση και των δύο και των ανεκπλήρωτων απαιτήσεων. τα σχέδια και τα ορόσημα για την εκπλήρωση των ανεκπλήρωτων απαιτήσεων. και μια ημερομηνία στόχος για την έναρξη της έκδοσης εγγράφων συμβατών με REAL ID. και
  2. Έχει συμμετάσχει το κράτος σε περιοδικές ανασκοπήσεις προόδου με την DHS σχετικά με την κατάσταση των ανεκπλήρωτων απαιτήσεων;

Το DHS δημοσίευσε αυτό το χρονοδιάγραμμα και επεξήγηση της μη συμμόρφωσης σε αναγνώριση ότι ορισμένα κράτη πρέπει να αλλάξουν τους νόμους τους για να συμμορφωθούν με τον REAL ID Act. Ήθελε επίσης να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να μάθει περισσότερα σχετικά με τις συνέπειες της μη κατοχής άδειας συμβατής με REAL ID, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να αντικαταστήσουν τις άδειες πριν από το REAL ID με νέες συμβατές άδειες ή για να αποκτήσουν μια άλλη αποδεκτή μορφή αναγνώρισης.

Μετά τις 22 Ιανουαρίου 2018, δηλώνει ότι εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με την πραγματική ταυτότητα ότι οι άδειες οδήγησης που εκδίδουν δεν θα γίνουν δεκτές από αξιωματικούς της Transportation Security Administration (TSA). Από την 1η Οκτωβρίου 2020, κάθε αεροπορικός ταξιδιώτης θα χρειαστεί άδεια συμβατή με REAL ID, ή άλλη αποδεκτή μορφή αναγνώρισης, για να περάσει από τα σημεία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν:

Ενδέχεται να εξακολουθείτε να μπορείτε να επιβιβαστείτε σε μια πτήση αν δεν έχετε σωστή ταυτοποίηση. Ένας αξιωματικός της TSA μπορεί να σας ζητήσει να συμπληρώσετε μια φόρμα με το όνομα και την τρέχουσα διεύθυνση σας. Μπορούν επίσης να σας ζητήσουν πρόσθετες ερωτήσεις για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας. Εάν επιβεβαιωθεί, θα σας επιτραπεί να εισέλθετε στο σημείο ελέγχου προβολής, αλλά αντιμετωπίζετε πρόσθετη προβολή και ενδεχομένως pat-down.

Αλλά η TSA δεν θα σας επιτρέψει να πετάξετε αν η ταυτότητά σας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, επιλέξατε να μην προσφέρετε την κατάλληλη ταυτοποίηση ή αρνείστε να συνεργαστείτε με τη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας.