Τα καλύτερα γεγονότα Μαρτίου στο Παρίσι

2018 Οδηγός

Κύριες πηγές: Γραφείο Συνεδρίων και Επισκέψεων του Παρισιού, Γραφείο Δημάρχου Παρισιού

Εποχιακές εκδηλώσεις και φεστιβάλ:

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου : Το Παρίσι έχει μια ζωντανή ιρλανδική κοινότητα, που γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Παρίσι μια αξέχαστη εμπειρία. Από συναυλίες και παραστάσεις για πάρτι και νοσηλευτικό καλό Γκίνες μέχρι τις πρωινές ώρες, ο οδηγός μας για τον εορτασμό του «πράσινου» στη γαλλική πρωτεύουσα είναι απαραίτητος.

Χορεύοντας σε τραπέζια κοντά στο χρόνο κλεισίματος δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Banlieue Bleues Φεστιβάλ Jazz του Παρισιού : Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου, τα βόρεια προάστια του Παρισιού ζωντανεύουν με συναρπαστικές τζαζ και μπλουζ παραστάσεις, με εμφανίσεις τόσο από τους καθιερωμένους καλλιτέχνες όσο και από τους ανερχόμενους αστέρες. Ένα από τα πιο ζωντανά διεθνή μουσικά γεγονότα της πόλης, αξίζει τον κόπο του μικρού ταξιδιού στο μετρό, ειδικά για τους φιλόξενους λάτρεις της τζαζ μεταξύ σας.

Τέχνες και εκθέματα Κύρια σημεία τον Μάρτιο του 2018:

Όντας σύγχρονος: MOMA στο Fondation Louis Vuitton

Μία από τις πιο έντονες αναμενόμενες εμφανίσεις του έτους, το MOMA στο Fondation Vuitton χαρακτηρίζει εκατοντάδες αξιοσημείωτα έργα τέχνης που στεγάζονται γενικά στο μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης στον κόσμο στη Νέα Υόρκη. Από τον Cezanne μέχρι το Signac και το Klimt, στους Alexander Calder, Frida Kahlo, Jasper Johns, Laurie Anderson και Jackson Pollock, πολλοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και το έργο τους τονίζονται σε αυτό το εξαιρετικό show.

Φροντίστε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων πολύ μπροστά για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Η τέχνη του παστέλ, από τον Degas στο Redon

Σε σύγκριση με τα έλαια και τα ακρυλικά, τα παστέλ τείνουν να θεωρούνται ως ένα λιγότερο "ευγενές" υλικό για ζωγραφική, αλλά αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι όλα λάθος.

Η θέα του Petit Palais σε υπέροχα παστέλ από τον 19ο αιώνα και τους δασκάλους του πρώτου εικοστού αιώνα, όπως ο Edgar Degas. Ο Odilon Redon, η Mary Cassatt και ο Paul Gaugin θα σας κάνουν να βλέπετε τον κόσμο σε ένα πιο ήπιο - και ήσυχα - πολύ φωτεινό.

Mary Cassatt, Αμερικανός ιμπρεσιονιστής

Επισημαίνεται επίσης στην προαναφερθείσα επίδειξη στο Petit Palais, ο Αμερικανός ζωγράφος Mary Cassatt αποτελεί το αντικείμενο αποκλειστικής αναδρομής στο υπέροχο Musee Jacquemart-Andre. Ένας από τους πιο υποτιμημένους ιμπρεσιονιστές, ο Cassatt συνέβαλε σημαντικά στην πειραματική μορφή της ζωγραφικής που κάποτε εμπνεύστηκε την αποτροπή στους κριτικούς τέχνης, αλλά κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση και λατρεία. Αυτή η αναδρομική είναι μια ευκαιρία να επικεντρωθεί στο περίπλοκο και ανακατεμένο έργο της.

Chagall, Lissitzky, Malevitch

Το Κέντρο Georges Pompidou αφιερώνει ένα από τα μεγάλα του φτερά σε αυτούς τους τρεις μεγάλους καλλιτέχνες από τη ρωσική πρωτοπορία των αρχών του 20ου αιώνα. Η εκπομπή προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στην εμφάνιση του σχολείου "Vitebsk" από το 1918 και σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη περίοδο καλλιτεχνικής καινοτομίας στην αυγή της ΕΣΣΔ.

Ενώ η Chagall έχει κερδίσει παγκοσμίως αναγνώριση και αναγνώριση, η έκθεση δίνει στους επισκέπτες μια εις βάθος κατανόηση για άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες στο κίνημα των οποίων το έργο έχει απολαύσει λιγότερη φήμη. Για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία των πρωτοποριακών κινήσεων του εικοστού αιώνα, αυτή η έκθεση είναι απαραίτητη.

Αναδρομική: César

Η πολυαναμενόμενη αναδρομή του Centre Georges Pompidou στον γλύπτη και τον εικονογράφο César Baldaccini υπόσχεται να αναδείξει το έργο του καλλιτέχνη σε νέες γωνίες και σε νέα ακροατήρια. Θεωρείται ευρέως ένας από τους πιο πρωτοποριακούς γλύπτες της σύγχρονης εποχής, ο "César" ξεκίνησε την καριέρα του ως εικονογράφος πριν μετακομίσει σε γλυπτά κομμάτια. ο σχεδιασμός του τρόπλου για το γαλλικό φεστιβάλ κινηματογράφου που φέρει το όνομά του είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Η παράσταση στο Pompidou συγκεντρώνει κάτω από μία στέγη περίπου 100 έργα από παγκόσμιες συλλογές και αναμένεται από πολλούς ως έκθεση της εποχής.

Ημερομηνίες: Μέχρι τις 26 Μαρτίου 2018

Για μια πιο ολοκληρωμένη λίστα με εκθέματα και παραστάσεις στο Παρίσι αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των καταχωρίσεων σε μικρότερες γκαλερί γύρω από την πόλη, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε την επιλογή Paris Art Selection.

Εκθέσεις εμπορίου

Για μια πλήρη λίστα των εκδηλώσεων του Μαρτίου, επισκεφθείτε τη σελίδα Events Events του Παρισιού.

Περισσότερα για το Παρίσι τον Μάρτιο: Καιρός και Οδηγός Συσκευασίας