Ταξιδέψτε από το Λονδίνο ή το Παρίσι στο Mont St Michel

Στην ακτή όπου η Νορμανδία συναντά τη Βρετάνη , το Mont St Michel είναι μια από τις μεγάλες εικόνες της Γαλλίας. Το χωριό και το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα Abbey ξεχωρίζουν ψηλά σε ένα βραχώδες νησί ακριβώς έξω από την ακτή. Αυτή η περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Γαλλίας , με περίπου 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Το 2015 αφαιρέθηκε ο παλιός δρόμος και χτίστηκε μια γέφυρα, πράγμα που σημαίνει ότι το νησί κόβεται για άλλη μια φορά από την ηπειρωτική χώρα με μεγάλη ροή, με πρόσβαση μόνο από τη γέφυρα.

Τουριστικό γραφείο Mont St Michel
Στην είσοδο του χωριού
Τηλ: 00 33 (0) 2 33 60 14 30
Ιστοσελίδα του Γραφείου Τουρισμού

Παρίσι στο Mont St Michel με τρένο και λεωφορείο

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε στο Mont St Michel με τρένο, και οι δύο να περιλαμβάνουν αλλαγή, στη συνέχεια λεωφορείο. Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα για το Mont St Michel από το Παρίσι, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια προς Caen on Rail Europe ή, αν έρχεστε από το Ηνωμένο Βασίλειο, βιβλίο για την Voyages-SNCF (πρώην Rail Europe UK).

Από το Caen πάρτε το τοπικό τρένο προς Pontorson και το λεωφορείο από Pontorson προς Mont Saint-Michel. Σημειώστε ότι το λεωφορείο Pontorson βρίσκεται τώρα στο τουριστικό γραφείο. Υπάρχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο στους πρόποδες του Mont St Michel.

1. Τα τρένα TGV προπονούνται προς το σταθμό της Rennes από το Παρίσι Gare Montparnasse Paris (17 Boulevard de Vaugirard, Παρίσι, 14ο διαμέρισμα) όλη την ημέρα. Το ταξίδι είναι 2 ώρες.

Γραμμές μετρό προς και από το σταθμό Gare Montparnasse

Στο Rennes, μεταβείτε στο τρένο TER προς Pontorson, μόλις 9 χλμ. Νότια του Mont St Michel.

Υπάρχει μια απευθείας μεταφορά μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Pontorson και του Mont St Michel, όπου τελειώνει στην πλατφόρμα άφιξης των λεωφορείων που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με το Mont St Michel, περίπου 390μ. Από τις προμαχώνες. Το χρονοδιάγραμμα του λεωφορείου συντονίζεται με τα τρένα SNCF που σταματούν στον σιδηροδρομικό σταθμό Pontorson.

Μεταφορά Véolia, Τηλ .: 00 33 (0) 8 25 35 35 50

2. Τα τρένα TGV στο Dol de Bretagne αναχωρούν από το Παρίσι Gare Montparnasse και παίρνουν 2 ώρες 40 λεπτά.
Στο Dol de Bretagne, πάρτε το λεωφορείο για το Mont St Michel, λαμβάνοντας 30 λεπτά και λειτουργεί όλη την ημέρα.

Πληροφορίες από την Keolis Emeraude, τηλ .: 00 33 (0) 2 99 19 70 70
Χρονοδιαγράμματα Keolis

3. Τρένα προς Caen άδεια από το Παρίσι Gare Saint Lazare (13 rue Amsterdam, Παρίσι 8) όλη την ημέρα.

Γραμμές μετρό προς και από το Gare Saint Lazare

Πώς να φτάσετε στο Mont St Michel από τον αέρα

Το Aéroport de Dinard / Pleurtuit / Saint Malo βρίσκεται 4 χλμ. Νότια του Ντινάρ, στο D168 στο Pleurtuit. Είναι 45 λεπτά από το Rennes και 50 λεπτά από το Mont St Michel οδικώς από το αεροδρόμιο.

Η Ryanair λειτουργεί μεταξύ των αεροδρομίων Dinard και London Stansted, East Midlands και Leeds. Η Aurigny Air πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Guernsey και Dinard.

Παρίσι στο Mont St Michel με το αυτοκίνητο

Η απόσταση από το Παρίσι έως το Mont St Michel είναι 359 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητά σας. Υπάρχουν διόδια για το Autoroutes.

Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε το Ferry της Βρετάνης . Τα κανονικά δρομολόγια διανυκτέρευσης διαρκούν από το Portsmouth έως το St Malo για 11 ώρες. Είναι ένα πολύ καλό πλοίο, με ένα εξαιρετικό εστιατόριο και η διασταύρωση είναι αρκετά μεγάλη για να σας χαρίσει μια ξεκούραστη νύχτα. Αφήνετε το Portsmouth στις 8.15 μ.μ. και φτάνετε στο St Malo από τις 7.30 π.μ. έως τις 8.15 π.μ. Από το St Malo, η απόσταση από το Mont St Michel είναι 56χλμ. Και το ταξίδι διαρκεί περίπου 50 λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητά σας.

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Για πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στο πλαίσιο του καθεστώτος μίσθωσης, το οποίο είναι ο οικονομικότερος τρόπος ενοικίασης αυτοκινήτου, εάν βρίσκεστε στη Γαλλία για περισσότερες από 17 ημέρες, δοκιμάστε την υπηρεσία Renault Eurodrive Buy Back Lease.

Να φτάσετε από το Λονδίνο στο Παρίσι