Οδηγός για την περιοχή της Μονμάρτρης στο Παρίσι

Γιατί να επισκεφθείτε αυτό το Arty και την ιστορική περιοχή

Γνωστό ως ένα από τα πιο γοητευτικά, μυθικά και ιδιόμορφα μέρη του Παρισιού για να περιπλανηθεί, η συνοικία της Μονμάρτρης στέκεται στην πόλη, που βρίσκεται στα λοφώδη ύψη στα βόρεια. Τα δρομάκια, τα λιθόστρωτα μονοπάτια, ο κισσός που κρέμεται από ξύλινα παράθυρα, η θέα στο μαγευτικό Sacré Coeur από καφετέρια και μυριάδες τοπικά μαγαζιά που πωλούν θεραπευτικές συναντήσεις ή νόστιμα αρτοσκευάσματα και ψωμιά: αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που σας περιμένουν στο γοητευτικό αν κατά καιρούς υπερβολικά τουριστική-γ) γειτονιά.

Ψωνίστε για τα περίεργα, χειροποίητα ρούχα και κοσμήματα, επισκεφθείτε τα μουσεία ή απλά γενναία τα ορμητικά, συχνά βροχερά λοφώδη δρόμους μέχρι να φτάσετε στην κορυφή. Εκεί, η καταπληκτική πανοραμική θέα του Παρισιού είναι η τάξη της ημέρας και θα κάνει το περίπατο του μηροειδούς με τα πόδια μέχρι το λόφο εντελώς αξίζει τον κόπο. Η Μονμάρτρη βρίσκεται στο ποτάμι της πόλης (δεξιά όχθη) στο 18ο διαμέρισμα , νότια της περιφέρειας που οδηγεί στα βόρεια προάστια και βόρεια της περίφημης περιοχής Pigalle.

Προσανατολισμός και Μεταφορά

Για να φτάσετε στην περιοχή, η ευκολότερη λύση είναι να κατεβείτε στις γραμμές 2 ή 12 του μετρό του Παρισιού και να κατεβείτε σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες στάσεις: Anvers, Pigalle, Blanche (γραμμή 2), Lamarck-Caulaincourt ή Abbesses (γραμμή 12) .

Κύριοι δρόμοι για εξερεύνηση : Rue des Martyrs, rue Lamarck, rue Caulaincourt, rue des Abbesses. Επίσης, φροντίστε να περπατήσετε γύρω από τους μικροσκοπικούς, γοητευτικούς δρόμους πίσω από τη Sacre Coeur, οι οποίοι διατηρούν μια χαρακτηριστική ποιότητα του χωριού, συμπεριλαμβανομένης της Rue des Saules (παλιό μόνο παρισινό αμπελώνα βρίσκεται εδώ ) και της Rue Ravignan, όπου το πρωτογενές στούντιο του Pablo Picasso , "Le Bateau Lavoir", κάθεται στη γωνία του τόπου Emile-Goudeau.

Ένα κομμάτι ιστορίας γειτονιάς

Ο λόφος ("μπουτς") στον οποίο βρίσκεται η Μονμάρτρη και η περίφημη Sacre Coeur έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για προστασία στη μάχη. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Παρισιού το 1590, έγινε το προνομιακό σημείο για τον Χένρι IV να πυροβολήσει πυροβολικό κάτω στην πόλη κάτω. Το ύψος του βουνού χρησιμοποιήθηκε ξανά το 1814 από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της Μάχης του Παρισιού.

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, η περιοχή είχε γίνει ένα δημοφιλές στέκι για τους καλλιτέχνες, τους τραγουδιστές και τους βραδινούς βραδιές, με την αίθουσα χορού Moulin Rouge και το Le Chat Noir κοντά. Στη συνέχεια, το 1876 άρχισε η οικοδόμηση στη βασιλική της Sacré Coeur , η οποία προοριζόταν εν μέρει να τιμήσει τα γαλλικά θύματα του γαλλο-πρωσικού πολέμου.

Τώρα, η περιοχή καλωσορίζει καθημερινά πλήθος τουριστών, οι οποίοι εξακολουθούν να γοητεύονται από την ουσία της «παλιάς Γαλλίας» που εξακολουθεί να κρέμεται στον αέρα.

Out και Σχετικά με την περιοχή

Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα μέρη για να εξερευνήσετε σε αυτή τη γειτονιά ότι θα ήταν δύσκολο να καλύψετε όλα αυτά. Εδώ είναι μερικές μόνο από τις επιλογές μας. Δείτε τον οδηγό για το 18ο διαμέρισμα για περισσότερες ιδέες για το πού να κατευθυνθείτε στην περιοχή.

κόκκινος μύλος

82 boulevard de Clichy

Μετρό : Μπλάνσε

Όταν αυτό το παγκοσμίου φήμης καμπαρέ άνοιξε για πρώτη φορά το 1889 και εισήγαγε το γαλλικό can-can, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια κουραστική συνεργασία για τους φιλάθλους να διασκεδάσουν τους άνδρες πελάτες τους. Ο ζωγράφος Henri de Toulouse-Lautrec ήταν ένας τακτικός προστάτης, και στη συνέχεια παρήγαγε μια διάσημη σειρά του Moulin Rouge και του εικονικού κόκκινου ανεμόμυλου. Τώρα, η αίθουσα χορού είναι περισσότερο τουριστικό αξιοθέατο, προσφέροντας νυχτερινές παραστάσεις σε μερικές από τις πιο δύσκολες τιμές στην πόλη. Ακόμα, πολλοί ορκίζονται ότι αξίζει τον κόπο.

Διαβάστε την πλήρη ανασκόπηση του Moulin Rouge εδώ (και κάντε κράτηση εισιτηρίων απευθείας)

Espace Dali (Μουσείο Σαλβαδόρ Ντάλι)

11 Rue Poulbot

Μετρό: Abbesses

Αυτός ο μόνιμος εκθεσιακός χώρος, που βρίσκεται κοντά στην υπερ-τουριστική πλατεία Place du Tertre και τους πρόθυμους καλλιτέχνες του υπαίθριου χώρου, είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στον εκκεντρικό ισπανό καλλιτέχνη Σαλβαδόρ Ντάλι. Στο εσωτερικό του κάθονται 300 μερικά από τα πιο συναρπαστικά έργα του, από έργα ζωγραφικής μέχρι γλυπτική σε στοιχειώδη σκίτσα. Ενώ η γκαλερί κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή του έργου του καλλιτέχνη στη Γαλλία, το θέατρο και το μουσείο Dali στην Καταλονία κατέχει τα περισσότερα από τα βραβευμένα έργα ζωγραφιστών ζωγραφιστών καλλιτεχνών.

Νεκροταφείο της Μονμάρτρης

Είσοδος στη λεωφόρο Rachel

Μετρό: Μπλάνσε

Δυτικά από τα λοφώδη ύψη της περιοχής, που βρίσκεται κοντά στην οδό Caulaincourt, βρίσκεται αυτό το νεκροταφείο των 25 στρεμμάτων που κόβει την ανάσα στην κοιλότητα ενός πρώην λατομείου.

Εκεί ζούσαν διάσημοι καλλιτέχνες που ζούσαν και εργάζονταν στην περιοχή, όπως ο Γάλλος ζωγράφος και γλύπτης Edgar Degas, ο Heinrich Heine, ο Gustave Moreau και ο σκηνοθέτης François Truffaut (φήμη "Jules and Jim"). Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τις ορδές των τουριστών σε ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες εκτάσεις της περιοχής, σας συστήνω ιδιαίτερα να σταματήσετε εδώ για λίγη γαλήνη και ηρεμία. Οι λάτρεις των ζώων θα εκτιμήσουν αυτήν την λεπτομέρεια: ένα πακέτο άγριων (αλλά εξημερωμένων) γατών ζωντανό ανάμεσα στους τάφους και συχνά μπορεί να δει ότι είναι απλωμένο προσπαθώντας να πάρει λίγο ήλιο ή να πατήσει στα σπουργίτια.

Rue des Martyrs

Μετρό: Pigalle

Αν και αυτή η οδός οδηγεί τεχνικά από τη Μονμάρτρη, οι προσφορές της από την άποψη της ένδυσης, της διατροφής και των δώρων θα πρέπει να αποτελούν μέρος οποιασδήποτε επίσκεψης στην περιοχή. Η πλαγιά λεωφόρος είναι η ουσία του γαλλικού τρόπου ζωής bobo - αστικού μποέμιου. Επιλέξτε ανάμεσα σε φρέσκα λουλούδια και ψάρια, κρέατα και τυριά που έχουν θεραπευτεί, πολυτελή παριζιάνικα αρτοποιεία (η Μονμάρτρη έχει μερικά από τα καλύτερα της πόλης), μεταχειρισμένα ενδύματα και βιβλιοπωλεία γεμάτα με τις τελευταίες αναγνώσεις. Εάν θέλετε να αισθάνεστε σαν ένας ντόπιος για μια ημέρα, χτυπήστε την περιοχή αυτή την Κυριακή, όταν οι ντόπιοι μπερδεύουν την περιοχή για ώρες. Σιγουρευτείτε για να εξοικονομήσετε χώρο για κέικ καρότων στο άτακτο, χαλαρωμένο Rose Αρτοποιείο (στον αριθμό 46), ένα από τα αγαπημένα της κοινότητας αγγλόφωνων φαγητών.

Διαβάστε τις σχετικές: Οι καλύτερες μόνιμες αγορές στο Παρίσι

Φαγητό και ποτό στη Μονμάρτρη

Παρακάτω είναι μερικές μόνο προτάσεις για το πού να φάτε. για περισσότερες, ελέγξτε τον πλήρη οδηγό μας για φαγητό και φαγητό στο Παρίσι .

Café des Deux Moulins

15 rue Lepic

Μετρό: Μπλάνσε

Αυτό το κάποτε συνηθισμένο γαλλικό καφενείο έγινε αμέσως διάσημο μετά το σκηνικό του στην ταινία "Amelie". Τώρα, θα είναι δύσκολο να πάρετε ένα τραπέζι εδώ το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, τα απογεύματα είναι μια καλή στιγμή για να σταματήσετε για έναν καφέ, και αν είστε επάνω για το κρασί, η επιλογή είναι πραγματικά πολύ ωραία. Επιπλέον, ποτέ δεν θα έχετε τόσο πολλή διασκέδαση να πηγαίνετε σε μια τουαλέτα του Παρισιού, όπου ένα γυάλινο ντουλάπι διαθέτει ένα gnome κήπου και άλλα αναμνηστικά ταινιών.

La Fourmi

74 rue des Martyrs

Μετρό: Pigalle

Αν ψάχνετε για ένα πραγματικό γειτονικό μπαρ, το La Fourmi - που μεταφράζεται κυριολεκτικά στο "The Ant" - προσφέρει μια αναμφισβήτητα πιο αυθεντική εμπειρία Montmartre / Pigalle από κάποια από τα κοντινά καφέ και τα μπαρ, τα οποία εξυπηρετούν περισσότερο τους τουρίστες. Αυτό το σημείο είναι ιδανικό για να πάρετε ένα πρωινό ή απογευματινό καφέ, όταν ο χώρος είναι σχεδόν άδειος, ή ένα ελαφρύ γεύμα και ποτά τις βραδινές ώρες. Οι προσφορές περιλαμβάνουν μεγάλες σαλάτες και σάντουιτς με ανοιχτή όψη ("τάρτες"). Εάν έρθετε μετά τις 21:00, ωστόσο να είστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για ένα τραπέζι με τους ντόπιους - συνήθως είκοσι και τριάντα μερικές μόνο για ένα καλό χρονικό διάστημα.

Κουζίνα Ψυχής

33 rue Lamarck

Μετρό: Lamarck-Caulaincourt

Προσφέροντας άφθονες επιλογές για χορτοφάγους (σπανιότητα στο Παρίσι) , δωρεάν wi-fi και μια ζεστή ατμόσφαιρα, αυτό το καφέ-εστιατόριο είναι πιο San Francisco hippie από τη Νέα Υόρκη 5η Λεωφόρο. Το μενού αλλάζει συνεχώς, αλλά μερικά φαβορί για να δοκιμάσετε είναι η μεξικάνικη σούπα, το μπισκότο φουντουκιών ή το αχλάδι και η πατατική σούπα. Φροντίστε να ρωτήσετε το προσωπικό για τα παιχνίδια του σκάφους που κρύβονται στο ντουλάπι, το οποίο είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να παίξετε. Η Soul Kitchen είναι μια περίεργη, σπιτική στάση με εξαιρετικό φαγητό για εκκίνηση.