Διασκεδαστικά στοιχεία για τη γέφυρα του Μπρούκλιν

Η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γέφυρες της Αμερικής. Και, χρησιμοποιείται καλά. Σύμφωνα με το Τμήμα Μεταφορών της Νέας Υόρκης, "πάνω από 120.000 οχήματα, 4.000 πεζοί και 2.600 ποδηλάτες διασχίζουν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν κάθε μέρα" (από το 2016).

Με εκπληκτική θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν, στον ποταμό και στο Άγαλμα της Ελευθερίας, η γέφυρα είναι το μέρος για ένα από τα πιο ρομαντικά και εμπνευσμένα περιπάτους σε όλη τη Νέα Υόρκη.

Το άνοιγμα της Γέφυρας του Μπρούκλιν ήταν η πρώτη από τις πολλές σημαντικές αλλαγές που μεταμόρφωσαν το Μπρούκλιν από μια αγροτική γεωργική περιοχή με διάσπαρτες γειτονιές σε ένα δημοφιλές προάστιο του Μανχάταν.

Η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι ένα ζωτικό κομμάτι της ιστορίας του Μπρούκλιν καθώς και του μέλλοντός του. Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για αυτή τη γέφυρα που προσελκύει τουρίστες και ντόπιους.

Η Γέφυρα του Μπρούκλιν ήταν πάντα δημοφιλής

Η Γέφυρα του Μπρούκλιν ήταν πάντα ένα δημοφιλές μέρος για να διασχίσει. Στην πραγματικότητα, όταν άνοιξε στις 24 Μαΐου 1883, πολλοί άνθρωποι διασχίζουν τη γέφυρα. Σύμφωνα με το History.com, "Μέσα σε 24 ώρες, εκτιμάται ότι 250.000 άνθρωποι περπατούσαν στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ περίπατο πάνω από το δρόμο που ο John Roebling σχεδίαζε αποκλειστικά για την απόλαυση πεζών".

Sandhogs Κατασκεύασε τη Γέφυρα του Μπρούκλιν

Μήπως η λέξη sandhog προκαλεί εικόνες ζώων που θα έπρεπε να διαμένουν στην Sedona; Λοιπόν, τα sandhogs δεν ήταν ζώα, αλλά ήταν άνθρωποι.

Ο όρος sandhog ήταν μια λέξη αργαλειού για τους εργάτες που έχτισαν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν. Πολλοί από αυτούς τους μετανάστες εργάτες έβαλαν γρανίτη και άλλα καθήκοντα για να ολοκληρώσουν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν. Η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1883. Και ποιος ήταν ο πρώτος που πέρασε τη γέφυρα; Ήταν η Emily Roebling.

Κόστος κατασκευής

Σύμφωνα με το American-Historama.org, η γέφυρα του Μπρούκλιν, το εκτιμώμενο συνολικό κόστος της κατασκευής ήταν $ 15.000.000.

Για δεκατέσσερα χρόνια, περισσότεροι από εξακόσιοι άνδρες εργάστηκαν για να κατασκευάσουν αυτή τη γραφική γέφυρα. Τα πράγματα έχουν σίγουρα αλλάξει τα τελευταία εκατό χρόνια. Το 2016, ένα σπίτι στο 192 Columbia Heights, με θέα στο Brooklyn Heights Promenade και σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την κλασική γέφυρα, κοστίζει σχεδόν όσο το έκανε για να χτίσει τη Γέφυρα του Μπρούκλιν το 1800. Αυτό το πολυτελές σπίτι είναι προς πώληση για πάνω από δεκατέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχει ένα Bunker Ψυχρού Πολέμου στη Γέφυρα του Μπρούκλιν

Το Μάρτιο του 2006, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με ένα μυστικό bunker ψυχρού πολέμου που βρέθηκε «μέσα στα θεμέλια τοιχοποιίας της Γέφυρας του Μπρούκλιν». Η δεξαμενή ήταν γεμάτη με πάνω από τριακόσιες χιλιάδες κροτίδες, φάρμακα όπως το Dextran, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση σοκ και άλλες προμήθειες. Το καταφύγιο των πυρκαγιών είναι προϊόν της δεκαετίας του 1950, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκεύασαν πολυάριθμα καταφύγια κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Σύμφωνα με το άρθρο των New York Times , οι ιστορικοί σημείωσαν ότι "το εύρημα ήταν εξαιρετικό, εν μέρει επειδή πολλά από τα χαρτοκιβώτια των προμηθειών είχαν μελάνι σφραγισμένο με δύο ιδιαίτερα σημαντικά χρόνια στην ιστορία του ψυχρού πολέμου: το 1957, όταν οι Σοβιετικοί ξεκίνησαν τον δορυφόρο Sputnik, και το 1962. ", όταν η Κούβας πυραυλική κρίση φάνηκε να φέρει τον κόσμο στο γκρεμό της πυρηνικής καταστροφής".

Οι ελέφαντες περπατούσαν από τη γέφυρα του Μπρούκλιν

Οι ελέφαντες του PT Barnum πέρασαν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν το 1884. Η γέφυρα άνοιξε ένα χρόνο, όταν είκοσι ένας ελέφαντες μαζί με καμήλες και άλλα ζώα διέσχισαν τη γέφυρα. Ο Barnum ήθελε να αποδείξει ότι η γέφυρα ήταν ασφαλής και επίσης ήθελε να προωθήσει το τσίρκο του.

Μια χρέωση για να διασχίσει τη γέφυρα

Κάποτε χρεώθηκε να περάσει αυτή η ιστορική γέφυρα. Σύμφωνα με το American-Historama.org, "η αρχική χρέωση για τη διέλευση από τη Γέφυρα του Μπρούκλιν ήταν μια πένα για να περάσει με τα πόδια, 5 σεντς για ένα άλογο και έναν αναβάτη για να διασχίσουν και 10 σεντς για ένα άλογο και ένα βαγόνι. ήταν 5 σεντ ανά αγελάδα και 2 σεντ ανά γουρούνι ή πρόβατα. "

Επεξεργασμένο από τον Alison Lowenstein