Ταξιδιωτικός οδηγός Bassano del Grappa

Τι να δείτε και να κάνετε στο Bassano del Grappa της Ιταλίας

Το Bassano del Grappa, που ονομάζεται για το κοντινό Monte Grappa, είναι μια όμορφη μεσαιωνική πόλη στον ποταμό Brenta της βόρειας περιοχής της Βόρειας Ιταλίας. Το Bassano del Grappa είναι γνωστό για την ξύλινη γέφυρα του Alpini, την grappa και την κεραμική. Είναι μια ευχάριστη βάση για να εξερευνήσετε τις κοντινές βενετσιάνικες βίλες, τα κάστρα, τις πόλεις και τα αξιοθέατα της περιοχής του Βένετο , που συχνά παραβλέπονται από τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται μόνο στη Βενετία.

Bassano del Grappa Τοποθεσία

Το Bassano del Grappa βρίσκεται βορειοδυτικά της Βενετίας στην επαρχία Βιτσέντζα της περιοχής Βένετο, στην περιοχή που είναι γνωστή ως η Riviera del Brenta, μια περιοχή κατά μήκος του ποταμού Brenta, γεμάτη με βενετσιάνικες βίλες από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα.

Δείτε το χάρτη Veneto για τοποθεσία.

Πώς να φτάσετε στο Bassano del Grappa

Το Bassano del Grappa είναι περίπου μία ώρα με το τρένο από την Πάντοβα και μπορεί να φτάσει με τρένο από τη Βενετία ή τη Βερόνα σε λιγότερο από δύο ώρες. Τα λεωφορεία το συνδέουν με άλλες πόλεις του Veneto. Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι η Βενετία, 70 χιλιόμετρα, και η Βερόνα, 80 χιλιόμετρα - δείτε το χάρτη των αεροδρομίων της Ιταλίας . Υπάρχει επίσης ένα μικρό αεροδρόμιο στο Treviso, 45 χιλιόμετρα μακριά.

Τι να δείτε και να κάνετε στο Bassano del Grappa

Χάρτης Bassano del Grappa

Μπορείτε να βρείτε τα κορυφαία αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία που αναφέρονται παρακάτω σε αυτόν τον χάρτη Bassano del Grappa.

Πού να μείνετε και να φάτε στο Bassano del Grappa

Το Best Western Hotel Palladio είναι ένα ήσυχο ξενοδοχείο σε μια εξαιρετική τοποθεσία λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Το ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλο χώρο στάθμευσης, internet και θέα στο Monte Grappa. Το ιστορικό Bonotto Hotel Belvedere, που βρίσκεται στο δρόμο που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο και σε απόσταση 3 λεπτών με τα πόδια από το Palladio, διαθέτει πολυτελή δωμάτια και ένα εξαιρετικό εστιατόριο που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ και σπιτικά φαγητά με φρέσκα υλικά.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια στο κέντρο της πόλης που σερβίρουν παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Ένα καλό μέρος για να ψάξετε για εστιατόρια είναι στη Via Matteotti.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις Bassano del Grappa

Το Opera Estate Festival Veneto διοργανώνει καλοκαιρινή μουσική, χορό, ανοιχτό κινηματογράφο και θεατρικές παραστάσεις κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τα αποστακτήρια Grappa στην επαρχία Βιτσέντζα πραγματοποιούν ανοιχτές ημέρες αποσταγμάτων την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου και τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου. Υπάρχει μια έκθεση πόλης με υπαίθρια αγορά την πρώτη Πέμπτη του Οκτωβρίου και ένα διαγωνισμό πυροτεχνημάτων τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές πραγματοποιούνται στο ιστορικό κέντρο κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.