Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και παραδόσεις στην Ιταλία

Η χριστουγεννιάτικη σεζόν στην Ιταλία γιορτάζεται παραδοσιακά από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου ή από την παραμονή των Χριστουγέννων μέσω των Θεοφανείων. Αυτό ακολουθεί την παγανιστική εποχή των εορτασμών που ξεκίνησε με το Saturnalia , ένα φεστιβάλ χειμερινών ηλιοστάτων και τελείωσε με το Ρωμαϊκό Νέο Έτος, το Calends . Όμως, πολλά γεγονότα ξεκινούν στις 8 Δεκεμβρίου, την Ημέρα της Γιορτής της Ακάλυπτης Σύλληψης, και μερικές φορές θα δείτε Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις ή αγορές ακόμη και νωρίτερα από αυτό.

Ιταλικές παραδόσεις Χριστουγέννων

Παρόλο που το Babbo Natale και τα δώρα που γίνονται τα Χριστούγεννα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, η κύρια ημέρα για δώρο είναι η Epiphany στις 6 Ιανουαρίου, η 12η ημέρα των Χριστουγέννων, όταν οι τρεις σοφοί έδωσαν στο μωρό τους Ιησούς τα δώρα τους. Στην Ιταλία παρουσιάζονται δώρα από τη La Befana , η οποία φτάνει τη νύχτα για να γεμίσει τις κάλτσες των παιδιών.

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και τα δέντρα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ιταλία Τα φώτα και τα διακοσμητικά αντικείμενα βλέπουν συχνά γύρω στις 8 Δεκεμβρίου, την Ημέρα της Γιορτής της Ακρόποιας Σύλληψης ή ακόμα και στα τέλη Νοεμβρίου. Ο κύριος στόχος των διακοσμήσεων συνεχίζει να είναι ο προπύργος, η σκηνή της γέννησης ή η τσουλήθρα . Σχεδόν κάθε εκκλησία έχει μια προεδρία και βρίσκονται συχνά σε εξωτερικούς χώρους σε μια πλατεία ή δημόσιο χώρο, επίσης.

Παραδοσιακά, ένα δείπνο χωρίς κρέας τρώγεται την παραμονή των Χριστουγέννων με την οικογένεια, ακολουθούμενο σε πολλά μέρη από μια ζωντανή σκηνή γέννησης και μάζα των μεσάνυχτων. Σε μέρη της νότιας Ιταλίας, ένα δείπνο επτά ψαριών σερβίρεται παραδοσιακά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι παραδοσιακές φωτιές πραγματοποιούνται συχνά την παραμονή των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της πόλης, ειδικά στις ορεινές περιοχές. Το δείπνο την ημέρα των Χριστουγέννων είναι συνήθως με βάση το κρέας.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα, φώτα, κούνιες γέννησης και χριστουγεννιάτικες γιορτές στην Ιταλία:

Αν και θα βρείτε χριστουγεννιάτικες γιορτές σε όλη την Ιταλία, αυτές είναι μερικές από τις πιο ασυνήθιστες ή πιο δημοφιλείς γιορτές, εκδηλώσεις και διακοσμήσεις.

Η Νάπολη είναι μια από τις καλύτερες πόλεις που επισκέπτονται για τα γήπεδα γέννησης . Η Νάπολη και η νότια Ιταλία έχουν άλλες παραδόσεις Χριστουγέννων, συμπεριλαμβανομένου του δείπνου των Χριστουγέννων των επτά ψαριών, αν και δεν χρειάζεται να είναι επτά ψάρια και δεν το εξυπηρετούν όλοι.

Οι πυροσβέστες και οι φλάουτο παίκτες, το zampognari και το pifferai , αποτελούν μέρος των εορτασμών των Χριστουγέννων στη Ρώμη, τη Νάπολη και τη νότια Ιταλία. Φορούν συχνά παραδοσιακά πολύχρωμα κοστούμια με γιλέκα από δέρμα προβάτου, μακριές λευκές κάλτσες και σκοτεινούς μανδύες. Πολλοί από αυτούς ταξιδεύουν από τα βουνά της περιοχής Abruzzo για να παίξουν έξω από εκκλησίες και σε δημοφιλείς πλατείες της πόλης.

Η Ρώμη είναι μια άλλη κορυφαία πόλη για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Υπάρχει μια μεγάλη αγορά Χριστουγέννων, εμφανίζει γενέθλια, και πολλά τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού φιλοξενεί τη δημοφιλή μάζα των μεσάνυχτων που έδωσε ο Πάπας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Εκείνοι στην πλατεία το βλέπουν στη μεγάλη οθόνη τηλεόρασης. Το μεσημέρι την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Πάπας δίνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του από το παράθυρο του διαμερίσματός του με θέα στην πλατεία. Ένα μεγάλο δέντρο και γέννηση σκηνή ανεγέρθηκαν στην πλατεία πριν από τα Χριστούγεννα.

Το Τορίνο , στην περιοχή Piemonte της βόρειας Ιταλίας, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για τα φώτα. Πάνω από 20 χιλιόμετρα δρόμων και πλατειών φωτίζονται από μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες φωτισμού στην Ευρώπη από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Η Βερόνα , η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, είναι διακοσμημένη με εκατοντάδες φώτα. Μια φωτιζόμενη αψίδα με ένα τεράστιο αστέρι δείχνει την αγορά των Χριστουγέννων και στη Ρωμαϊκή Αρένα είναι μια απεικόνιση των σκηνών γέννησης.

Κοντά στην κορυφή του Monte Ingino , πάνω από το Gubbio στην κεντρική περιοχή της Umbria της Ιταλίας, λάμπει ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 650 μέτρων και αποτελούμενο από περισσότερα από 700 φώτα. Το 1991 το Βιβλίο των Εγγραφών του Guinness το ονόμασε "Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου". Το δέντρο ολοκληρώνεται από ένα αστέρι που μπορεί να δει για περίπου 50 χιλιόμετρα. Τα φώτα των δένδρων ενεργοποιούνται κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου, το βράδυ πριν από την γιορτή της Ακατοίκησης.

Το Città di Castello , στην Ούμπρια, γιορτάζει την παραμονή των Χριστουγέννων στον ποταμό Τίβερη. Προς το βράδυ, μια ομάδα καναβιών, η κάθε μία ντυμένη ως πατέρας των Χριστουγέννων, με τα κανό τους φωτισμένα με φώτα, κάνουν το δρόμο τους κατά μήκος του ποταμού προς τη γέφυρα στο Porta San Florido όπου ένα παχνί αναστέλλεται πάνω από το νερό.

Όταν βγαίνουν από τα κανό, δίνουν μικρά δώρα στα παιδιά που συγκεντρώνονται εκεί.

Το Lago Trasimeno , επίσης στην Ούμπρια, γιορτάζει με το Soul Christmas, Umbria Gospel Festival, 8 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου.

Το Manarola στο Cinque Terre έχει μια μοναδική οικολογική γέννηση που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια.

Στο Abbadia di San Salvatore , κοντά στο Montalcino, γιορτάζεται το Fiaccole di Natale ή το Φεστιβάλ Χριστουγέννων. Κάλαντα και πομπές φαναριών στη μνήμη των βοσκών από την πρώτη παραμονή των Χριστουγέννων.

Η Cortina d'Ampezzo στις Άλπεις γιορτάζει με μια παρέλαση για σκιέρ - Τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, εκατοντάδες άνθρωποι σκιώνουν μια κορυφή των Άλπεων που φέρει τους φανούς.

Ιταλικές αγορές Χριστουγέννων

Αν και οι Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ιταλία δεν είναι τόσο μεγάλες όσο στη Γερμανία, οι ιταλικές αγορές Χριστουγέννων κρατούνται σε πολλά μέρη, από μεγάλες πόλεις έως μικρά χωριά. Μπορούν να διαρκέσουν από δυο μέρες έως ένα μήνα ή περισσότερο, συχνά περνώντας από Epiphany στις 6 Ιανουαρίου. Η ιταλική αγορά για τα Χριστούγεννα είναι Mercatino di Natale .

Κορυφαίες ιταλικές αγορές Χριστουγέννων στη Βόρεια Ιταλία

Trentino-Alto Adige Η περιφέρεια της Βόρειας Ιταλίας είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για τις αγορές των Χριστουγέννων με την εγγύτητά της με τη Γερμανία. Πολλές ορεινές πόλεις κρατούν Χριστουγεννιάτικες αγορές που πωλούν τα πάντα, από τα κολλώδη αντικείμενα μέχρι τα όμορφα τοπικά χειροτεχνήματα Μετά το σκοτάδι, οι αγορές είναι διακοσμημένες με φώτα και συχνά υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε.

Το Trento , στην περιφέρεια Trentino-Alto Adige, κατέχει μία από τις καλύτερες αγορές Χριστουγέννων σε ένα πανέμορφο τοπίο που ξεκινάει κοντά στα τέλη Νοεμβρίου και συνεχίζει για ένα μήνα. Η αγορά περιλαμβάνει πάνω από 60 παραδοσιακές ξύλινες καλύβες που πωλούν μια ποικιλία βιοτεχνιών, διακοσμητικών και τροφίμων στην Piazza Fiera. Στο Piazza Duomo δημιουργείται επίσης μια μεγάλη σκηνή για τη γέννηση.

Το Bolzano , επίσης στο Trentino-Alto Adige, διαθέτει μια καθημερινή αγορά από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, που πωλούν χειροτεχνίες και διακοσμήσεις στο ιστορικό κέντρο.

Το Campo Santo Stefano στη Βενετία γίνεται ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό τον Δεκέμβριο με ξύλινα σπίτια που βρίσκονται στην πλατεία Piazza και πάγκοι που πωλούν βενετσιάνικα χειροτεχνήματα υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν επίσης τοπικά φαγητά, ποτά και μουσική.

Η Βερόνα διαθέτει μια τεράστια γιορτή γερμανικού στιλ με ξύλινους πάγκους που πωλούν χειροτεχνήματα, διακοσμήσεις, τοπικά φαγητά και γερμανικές σπεσιαλιτέ, αρχίζοντας συνήθως από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου στην Piazza dei Signori. Η πόλη φωτίζεται με εκατοντάδες φώτα και μια εκδήλωση λατρείας πραγματοποιείται στη Ρωμαϊκή Αρένα.

Η Τεργέστη , στην περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia της βορειοανατολικής Ιταλίας, κατέχει την πρώτη της εβδομάδα, το Fiera di San Nicolo , στην αγορά της. Η αγορά πωλεί παιχνίδια, καραμέλα και αντικείμενα Χριστουγέννων. Στην ίδια περιοχή, η Pordenone κατέχει μια αγορά 1-24 Δεκεμβρίου.

Το Μιλάνο φιλοξενεί ένα χωριό των θαυμάτων στο ιστορικό κέντρο από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου με μια αγορά, παγοδρόμιο και ψυχαγωγία. Oh Bej, Oh Bej είναι μια μεγάλη αγορά με αρκετές εκατοντάδες πάγκους που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Castello Sforzesco στις 7 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες πριν ή μετά.

Η Μπολόνια διαθέτει μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο ιστορικό κέντρο από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Το Τορίνο , στην περιοχή Piemonte, διαθέτει το Mercatino di Natale κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου στην περιοχή Borgo Dora . Οι πάγκοι που πωλούν ποικιλία εμπορευμάτων είναι ανοιχτοί όλη την εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μουσική και ψυχαγωγία για τα παιδιά.

Η Γένοβα διοργανώνει μια εβδομαδιαία έκθεση Χριστουγέννων και χειμερινών εκθέσεων τον Δεκέμβριο με εκθέσεις προϊόντων τέχνης και χειροτεχνίας και άλλα είδη προς πώληση.

Κορυφαίες ιταλικές αγορές Χριστουγέννων στην Κεντρική Ιταλία

Η Piazza Navona της Ρώμης φιλοξενεί μια μεγάλη αγορά Χριστουγέννων. Ο Babbo Natale , ο πατέρας των Χριστουγέννων, κάνει εμφανίσεις για τις ευκαιρίες λήψης φωτογραφιών και υπάρχει μια σκηνή για τη γέννηση ζωής που δημιουργήθηκε στην πλατεία αργότερα μέσα στο μήνα.

Το Frascati , μια πόλη κρασιού στο Castelli Romani νότια της Ρώμης, διατηρεί μια παραδοσιακή Christkindlmarkt από το Δεκέμβριο έως τις 6 Ιανουαρίου, με πολλά περίπτερα ανοικτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τις 9:30 μ.μ.

Η Φλωρεντία Noel ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου. Τα παιδιά μπορούν να επισκεφθούν το σπίτι του Babbo Natale (Father Christmas) και υπάρχει μια αγορά Χριστουγέννων και πολλά πολύχρωμα φώτα. Επίσης, στη Φλωρεντία, η Piazza Santa Croce κατέχει μια δημοφιλή γιορτή γερμανικού στιλ με πολλά περίπτερα από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η Lucca , στη βόρεια Τοσκάνη, κατέχει μια χριστουγεννιάτικη αγορά στην Piazza San Michele, συνήθως μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Μάθετε περισσότερα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τα ψώνια στην Lucca και στην ακτή Versilia στα Χριστούγεννα στη Βόρεια Τοσκάνη.

Η Σιένα , στην Τοσκάνη, κατέχει αρκετές χριστουγεννιάτικες αγορές κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Άλλες πόλεις της Τοσκάνης με μεγάλες αγορές περιλαμβάνουν το Arezzo, το Montepulciano και την Πίζα.

Η Περούτζια , στην Ούμπρια, κρατά την Χριστουγεννιάτικη αγορά της στο Rocca Paolina για τρεις εβδομάδες το Δεκέμβριο. Το Spoleto κατέχει επίσης μια μεγάλη αγορά.

Κορυφαίες ιταλικές αγορές Χριστουγέννων στη νότια Ιταλία

Η Νάπολη κρατά μια Χριστουγεννιάτικη αγορά το Δεκέμβριο κοντά στη Via San Gregorio Armeno , γνωστή για τα πολλά εργαστήρια γεννήσεών της. Για την αγορά των Χριστουγέννων, ορισμένοι πωλητές φορούν παραδοσιακή φορεσιά.

Το Sorrento , στην όμορφη χερσόνησο του Αμάλφι στον Κόλπο της Νάπολης (δείτε την τοποθεσία στον χάρτη ), κατέχει μια χριστουγεννιάτικη αγορά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία.

Η Συρακούζη της Σικελίας διοργανώνει μια Χριστουγεννιάτικη Έκθεση διάρκειας δύο εβδομάδων ξεκινώντας το πρώτο ή δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.

Το Κάλιαρι της Σαρδηνίας διοργανώνει επίσης μια Χριστουγεννιάτικη Έκθεση για δύο εβδομάδες το Δεκέμβριο με παραδοσιακές τέχνες, φαγητό και κρασί.

Ιταλία Δώρα

Για τον Ιταλόφιλο στη λίστα δώρων σας ή για ένα δώρο για κάποιον που σχεδιάζει ταξίδι στην Ιταλία, ελέγξτε τον Οδηγό μας για τα δώρα της Ιταλίας για προτεινόμενα βιβλία, ταινίες και μουσική. Θα βρείτε επίσης μια μεγάλη ποικιλία από ιταλικά θεματικά δώρα στο Select Italy Store, καθώς και πακέτα δώρων, οδηγούς πόλεων και χάρτες, ταξιδιωτικές τσάντες, είδη κουζίνας, DVD και μοναδικούς μαγνήτες αγίου μπισκότου.