Ιταλικές εμφανίσεις γεννήσεων και Χριστουγεννιάτικες σκηνές

Πού να δείτε το Presepi

Παραδοσιακά, το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων στην Ιταλία είναι η σκηνή για τη γέννηση, το presepe ή presepio στα ιταλικά. Κάθε εκκλησία έχει ένα πρόπυλο και μπορεί να βρεθεί σε πλατείες, καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους. Οι προβολές συχνά υπερβαίνουν τη σκηνή του φεγγαριού και μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνουν μια αναπαράσταση ολόκληρου του χωριού.

Οι Presepi συνήθως δημιουργούνται από τις 8 Δεκεμβρίου, την Ημέρα του Αγίου Βίβλου της Άμυνας, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, Epiphany , αλλά μερικές αποκαλύπτονται την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι περισσότεροι Ιταλοί δημιούργησαν ένα παχνί για τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους και ειδώλια για γιορτές γέννησης γίνονται σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, με μερικά από τα καλύτερα που προέρχονται από τη Νάπολη και τη Σικελία. Παρόλο που το presepe είναι συνήθως που έχει συσταθεί πριν από τα Χριστούγεννα, μωρό Ιησούς προστίθεται την παραμονή των Χριστουγέννων.

Προέλευση ιταλικών σκηνών γεννήσεων

Η σκηνή της Γεννήσεως λέγεται ότι γεννήθηκε με τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης το 1223 όταν έκτισε τη σκηνή της γέννησης σε μια σπηλιά στην πόλη Greccio και πραγματοποίησε μάζα Χριστουγέννων και μια γιορτή για γέννηση. Ο Greccio επαναλαμβάνει αυτό το γεγονός κάθε χρόνο.

Τα γλυπτά ειδώλια για τη γέννηση σκηνές ξεκίνησε στα τέλη του 13ου αιώνα, όταν Arnolfo di Cambio ανατέθηκε να χαράξει στοιχεία μαρμάρινα γέννησης για το πρώτο Jubilee της Ρώμης που πραγματοποιήθηκε το 1300. Είπε ότι είναι η παλαιότερη μόνιμη παχνί Χριστουγέννων, μπορεί να δει στο μουσείο της Σάντα Μαρία Maggiore Church και είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Ρώμη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων .

Καλύτερα μέρη για να δείτε τα Χριστούγεννα Cribs, ή Presepi , στην Ιταλία

Η Νάπολη είναι η καλύτερη πόλη για να επισκεφθείτε για το presepi . Εκατοντάδες σκηνές γέννησης ανεγέρθηκαν σε όλη την πόλη. Ορισμένες βεράντες είναι πολύ περίτεχνες και μπορεί να είναι χειροποίητες ή να χρησιμοποιούν παλιές φιγούρες. Από τις 8 Δεκεμβρίου, η εκκλησία του Gesu 'Nuovo , στην Piazza del Gesu', παρουσιάζει έργα τέχνης σκηνής της γέννησης από τη Νεαπολιτάνια Ένωση Σκηνής Γεννήσεων.

Η οδός Via San Gregorio Armeno στην κεντρική Νάπολη είναι γεμάτη με οθόνες και πάγκους που πωλούν σκηνές Γέννησης όλο το χρόνο.

Στην πόλη του Βατικανού κατασκευάζεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ένα τεράστιο προπύργιο για τα Χριστούγεννα που συνήθως αποκαλύπτεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Μία μάζα Χριστουγέννων παραμένει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, συνήθως στις 10 μ.μ.

Στη Ρώμη, μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο περίτεχνα presepi βρίσκονται στην πλατεία Piazza del Popolo, στην πλατεία Piazza Euclide , στην Santa Maria στο Trastevere και στη Santa Maria d'Aracoeli , στον λόφο του Καπιτωλίου. Στο Piazza Navona δημιουργείται μια σκηνή για τη ζωή στη ζωή, όπου διεξάγεται και μια χριστουγεννιάτικη αγορά. Η εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού , στην κεντρική είσοδο του Ρωμαϊκού Φόρουμ , έχει μεγάλη σκηνή από τη Νάπολη που εκτίθεται όλο το χρόνο.

Η Βηθλεέμ στο Grotto - μια περίτεχνη σκηνή για τη γέννηση σε μέγεθος ζωής δημιουργείται κάθε χρόνο και μεταφέρεται στο Grotte di Stiffe , ένα όμορφο σπήλαιο στην περιοχή του Abruzzo, περίπου 20 μίλια από την L'Aquila. Η σκηνή φωτίζεται και μπορείτε να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Η Βερόνα έχει διεθνή επίδειξη ιθαγενών στην τεράστια Ρωμαϊκή Αρένα μέχρι τον Ιανουάριο.

Το Trento στην περιοχή Alto-Adige της βόρειας Ιταλίας έχει μια μεγάλη σκηνή στη γέννηση στη Piazza Duomo .

Το Jesolo, 30χλμ. Από τη Βενετία, έχει μια γέννηση γλυπτικής άμμου από κορυφαίους διεθνείς καλλιτέχνες γλυπτικής άμμου.

Πραγματοποιείται καθημερινά στην Piazza Marconi στα μέσα Ιανουαρίου. Οι δωρεές χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση φιλανθρωπικών σχεδίων.

Το Manarola στο Cinque Terre έχει μια μοναδική οικολογική γέννηση που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια.

Το Celleno, μια μικρή πόλη στη βόρεια περιοχή Lazio, περίπου 30 χλμ. Από το Viterbo, διαθέτει ένα υπέροχο προπύργιο που έχει δημιουργηθεί για να παρακολουθείτε όλο το χρόνο. Το Celleno είναι επίσης γνωστό για τα κεράσια του.

Πολλές εκκλησίες στο Μιλάνο έχουν περίτεχνα σκηνές γέννησης που δημιουργήθηκαν γύρω από τα Χριστούγεννα.

Ορισμένες εκκλησίες σε μικρές πόλεις διαθέτουν μηχανικό προπύκλιο, με κινούμενα ειδώλια, όπως αυτό το μηχανικό προπύργιο στην Pallerone, μια μικρή πόλη στην περιοχή Lunigiana της βόρειας Τοσκάνης.

Μουσείο Presepio στην Ιταλία

Το Il Museo Nazionale di San Martino στη Νάπολη έχει μια περίτεχνη συλλογή από σκηνές από τη δεκαετία του 1800.

Το Il Museo Tipologico Nazionale del Presepio , κάτω από την εκκλησία του Αγίου Quirico e Giulitta στη Ρώμη, έχει πάνω από 3000 ειδώλια από όλο τον κόσμο, κατασκευασμένα από σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Το μουσείο έχει πολύ περιορισμένες ώρες και είναι κλειστό το καλοκαίρι, αλλά είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα. 24 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου. Τον Οκτώβριο έχουν ένα μάθημα όπου μπορείτε να μάθετε να κάνετε τον εαυτό σας presepe. Τηλέφωνο 06 679 6146 για πληροφορίες.

Το Il Museo Tipologico del Presepio στην Macerata στην περιφέρεια Marche διαθέτει περισσότερα από 4000 κομμάτια γέννησης και έναν προπύκλα του 17ου αιώνα από τη Νάπολη.

Presepi Viventi , σκηνές ιταλικής διαβίωσης

Τα ζωντανά γλέντια γενεθλίων , presepi viventi , βρίσκονται σε πολλές περιοχές της Ιταλίας με κοστούμιους που ενεργούν στα τμήματα της γέννησης. Συχνά οι σκηνές γέννησης παρουσιάζονται για αρκετές ημέρες, συνήθως την Ημέρα των Χριστουγέννων και τις 26 Δεκεμβρίου, και μερικές φορές και πάλι το επόμενο Σαββατοκύριακο γύρω στα χρόνια των Θεοφανίων, 6 Ιανουαρίου, 12η ημέρα των Χριστουγέννων, όταν οι τρεις σοφοί έδωσαν στο μωρό τους Ιησούς τα δώρα τους.

Κορυφαία μέρη για να δείτε ζωντανές σκηνές γεννήσεων , Presepi Viventi , στην Ιταλία

Ο Greccio, Umbria, ήταν ο τόπος της πρώτης ζωντανής γέννησης του Αγίου Φραγκίσκου (ένα απλό σιωπηλό τραπέζι της Αγίας Οικογένειας με βούλα και γάιδαρο). Ο Greccio διατηρεί ακόμα ένα από τα κορυφαία Χριστουγεννιάτικα γεγονότα της Ούμπριας, μια περίτεχνη, ζωντανή γέννηση με εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Το φαράγγι του Φρασσάσι έχει μια από τις μεγαλύτερες και πιο υποδηλωτικές γιορτές στη Ιταλία. Που βρίσκεται σε ένα γκρεμό κοντά στα σπήλαια Frasassi , η σκηνή της γεννιάς Genga περιλαμβάνει μια πομπή μέχρι το λόφο σε ένα ναό και σκηνές από την καθημερινή ζωή κατά τη διάρκεια της γέννησης του Ιησού. Πάνω από 300 συμμετέχοντες συμμετέχουν και τα έσοδα δίνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συνήθως πραγματοποιείται στις 26 και 30 Δεκεμβρίου.

Η όμορφη μεσαιωνική πόλη λόφου Barga, στη βόρεια Τοσκάνη, έχει ζωντανή γέννηση και χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 23 Δεκεμβρίου.

Το Custonaci, μια μικρή πόλη κοντά στο Trapani στη Σικελία, έχει μια πανέμορφη σκηνή για τη γέννηση που εκδηλώθηκε ξανά μέσα σε μια σπηλιά. Μικρή πόλη θάφτηκε στη σπηλιά από μια κατολίσθηση στη δεκαετία του 1800. Το σπήλαιο έχει ανασκαφεί και τώρα χρησιμεύει ως σκηνικό για τα ενδιαφέροντα ζωντανά γεγονότα γέννησης στις 25-26 Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου. Περισσότερο από απλώς μια γενέτειρα, το χωριό είναι διαμορφωμένο για να μοιάζει με ένα αρχαίο χωριό με τεχνίτες και μικρά καταστήματα.

Η υποβλητική πόλη του Equi Terme, στην περιοχή Lunigiana της βόρειας Τοσκάνης, έχει μια αναπαράσταση της γέννησης που λαμβάνει χώρα σε όλο το χωριό σε ένα πανέμορφο τοπίο.

Το Μιλάνο έχει μια Θεία Παρέλαση των Τριών Βασιλέων από τον Ντουόμο στην εκκλησία του Sant'Eustorgio, στις 6 Ιανουαρίου.

Το Rivisondoli, στην περιοχή του Abruzzo , έχει μια αναπαράσταση της άφιξης των 3 βασιλιάδων στις 5 Ιανουαρίου με εκατοντάδες κοστούμιους συμμετέχοντες. Το Rivisondoli παρουσιάζει επίσης μια ζωντανή γέννηση στις 24 και 25 Δεκεμβρίου. Επίσης, στην περιοχή του Abruzzo, το L'Aquila και το Scanno έχουν ζωντανές εκδηλώσεις την Ημέρα των Χριστουγέννων, όπως και πολλά άλλα μικρά χωριά της περιοχής.

Οι ζωντανές σκηνές γέννησης στην περιοχή της Λιγουρίας περιλαμβάνουν τις πόλεις Calizzano, Roccavignale και Diano Arentino κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Η Vetralla, στην περιοχή του Βόρειου Λάτσιο, έχει την παλαιότερη ζωντανή γέννηση στην περιοχή. Η Chia, κοντά στο Soriano, επίσης στο Βόρειο Λάτσιο, κατέχει μεγάλη ζωντανή γέννηση στις 26 Δεκεμβρίου με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες.