Η ιστορία του κόσμου των διακοπών

Η ιστορία πίσω από το "πρώτο πάρκο θεμάτων του κόσμου".

Ο κόσμος των διακοπών αρχικά έφερε την έμπνευσή του από τη φανταστική πόλη στην οποία βρίσκεται, ο Άγιος Βασίλης. Ένα κομμάτι της ιστορίας που αναμιγνύεται με μια παρωδία της λατρείας είναι εντάξει: Οι ιδρυτές της πόλης ήθελαν να καλέσουν το νότιο χωριουδάκι της Ιντιάνα, "Σάντα Φε", αλλά οι ταχυδρομικές αρχές ανέφεραν ότι το όνομα είχε ήδη ληφθεί. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το 1852, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να επιλέξουν ένα όνομα για την κοινότητά τους. Ο θρύλος λέει ότι η πόρτα της αίθουσας συνάντησης άνοιξε και άνοιξε ένα συγκεκριμένο κόκκινο τζιν.

Μόλις βγήκε η λέξη για την πόλη με το μαγικό όνομα, οι επισκέπτες άρχισαν να κάνουν προσκυνηματάρια τον Δεκέμβριο, αλλά απογοητεύτηκαν για να βρουν κάτι παραπάνω από ένα γενικό κατάστημα, ένα ταχυδρομείο και μια χούφτα σπίτια. Ο πρόεδρος του World Holiday Holiday Τρίτης γενιάς Will Koch είπε ότι ο παππούς του είχε "αυτού του είδους την τρελή ιδέα να οικοδομήσει τον Άγιο Βασίλη" τη δεκαετία του 1940.

Άνοιξε το 1946, ο Koch λέει ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν το "πρώτο θεματικό πάρκο στον κόσμο". Είναι σίγουρα προγενέστερη της Disneyland (που άνοιξε το 1955), αλλά μπορούμε να διατυπώσουμε επιχειρήματα ότι άλλα «θεματικά πάρκα» που επιστρέφονταν στην Κολομβιανή Έκθεση του 1893 ή ακόμη και οι κήποι Tivoli της Δανίας, που χτίστηκαν το 1843, προηγήθηκαν της γης του Άη Βασίλη. Και άλλα πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του γείτονα της Disneyland, του Knott's Berry Farm , ζητούν επίσης τον πρώτο τίτλο του θεματικού πάρκου στον κόσμο.

Αρχικά, το πάρκο ήταν ανοιχτό όλο το χρόνο και κατέγραψε την υψηλότερη συμμετοχή του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Το toyshop του Σάντα, ένα χωριό της Βαυαρίας και τα προσωπικά ακροατήρια με τον θρύλο των τριπλών-οίκων ήταν από τα αρχικά σημεία. Το Freedom Train, ένα από τα πρώτα αξιοθέατα, παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι το 2013. Για τα 70α γενέθλιά του το 2016, το πάρκο έφερε το τρένο πίσω ως νοσταλγική οθόνη.

Κατά τη δεκαετία του '60 και του '70, οι Kochs προσέφεραν πιο παραδοσιακές βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας.

Το 1984, η οικογένεια άλλαξε το όνομα του πάρκου στο " Holiday World " και εισήγαγε ενότητες με θέμα το τέταρτο του Ιουλίου και το Halloween. Ξεκινώντας από το 1995, με το ντεμπούτο του Raven, το πάρκο άρχισε να κατασκευάζει καταδύσεις παγκόσμιας κλάσης που αύξησαν το προφίλ του. Ο μύθος ακολούθησε το 2000 και το τρίτο ξύλινο του coaster, το The Voyage , άνοιξε για μεγάλη επιτυχία το 2006 μαζί με μια νέα γη με θέμα τις διακοπές, ημέρα των ευχαριστιών. Το 2015, το Holiday World χαρακτήρισε το πρώτο του μεγάλο χαλύβδινο παρκ, το Thunderbird, που βρίσκεται επίσης στο τμήμα Ευχαριστιών του πάρκου. Το υδάτινο πάρκο Splashin 'Safari , ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καταξιωμένα μέρη της χώρας, περιλαμβάνεται στην είσοδο του Holiday World.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το πάρκο σταμάτησε να λειτουργεί όλο το χρόνο στις αρχές της δεκαετίας του '70 και έκτοτε έκλεισε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Koch λέει ο πολλαπλασιασμός των εμπορικών κέντρων και εμπορικού κέντρου Santas έκανε μια επίσκεψη Χριστουγέννων στο Holiday World λιγότερο ειδική και μετά τη θερινή προσέλευση μειώθηκε σημαντικά. (Είναι ανοιχτό στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο για τα "Happy Απόκριες Σαββατοκύριακα", ωστόσο.) Για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη του Άγιου Βασίλη γύρω από τα Χριστούγεννα, είναι σαν το déjà vu ξανά. "Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά για να κάνουν", παραδέχεται ο Koch.

Δυστυχώς, ο Will Koch πέθανε σε νεαρή ηλικία το 2010. Οι κόρες του, η Lauren Crosby και η Leah Koch, είναι η τέταρτη γενιά που κατέχει και εκμεταλλεύεται το πάρκο.