Πώς να φτάσετε από Στοκχόλμη στην Ουψάλα

Ταξιδιωτικές επιλογές μεταξύ αυτών των σουηδικών πόλεων

Η σουηδική πρωτεύουσα της Στοκχόλμης είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, αλλά είναι επίσης κοντά σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Ουψάλα, το Γκέτεμποργκ και το Norrköping. Για να φτάσετε από τη Στοκχόλμη στην Ουψάλα (ή από την Ουψάλα στη Στοκχόλμη), ενώ στη Σουηδία, έχετε μερικές επιλογές μεταφοράς, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Λαμβάνοντας ένα τρένο στο σκάφος ενός από τα δημόσια τραίνα διαρκεί περίπου 40 λεπτά και κοστίζει περίπου 11 δολάρια για ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής ενώ τα εισιτήρια λεωφορείων είναι λίγο πιο ακριβό και τρέχουν λιγότερο συχνά, παίρνοντας περίπου 90 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ταξίδι.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να οδηγήσετε τα 44 μίλια μεταξύ των δύο πόλεων, τα οποία διαρκούν περίπου 50 λεπτά με ελαφριά κίνηση, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις μεταξύ αυτών των δύο προορισμών.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που επιλέγετε να ταξιδέψετε, φροντίστε να πάρετε τα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας για να έχετε αρκετό χρόνο και στις δύο πόλεις. Το κάστρο και ο καθεδρικός ναός της Ουψάλα, καθώς και ο Κήπος Linnaean και το Μουσείο Gustavianium, είναι δημοφιλείς προορισμοί στην Ουψάλα, ενώ το παλάτι της Στοκχόλμης, το Gamla stan και το Ναυτικό Μουσείο Βάσας είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Στοκχόλμης.

Κρατήσεις Ταξιδίων Μεταξύ Στοκχόλμης και Ουψάλα

Παίρνοντας τρένο στην Ουψάλα από τη Στοκχόλμη είναι μακράν η καλύτερη επιλογή, καθώς παρέχει ένα πιο ευέλικτο χρονοδιάγραμμα δρομολογίων, φθηνότερα εισιτήρια και ταχύτερους χρόνους ταξιδιού σε καλά διατηρημένα τρένα. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να κάνετε κράτηση ενοικίασης αυτοκινήτου για να επιτρέψετε μεγαλύτερη ευελιξία με αυτό που βλέπετε ανάμεσα σε αυτές τις δύο πόλεις της νότιας Σουηδίας.

Οι υπηρεσίες τρένων αποτελούν μέρος του δικτύου δημόσιων συγκοινωνιών στη Σουηδία , γι 'αυτό είναι ελαφρώς φθηνότερες από τις ιδιωτικές περιηγήσεις με λεωφορείο και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στην ιστοσελίδα του Σουηδικού Σιδηροδρόμου. Από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Arlanda (στη μέση μεταξύ Στοκχόλμης και Ουψάλα), το ταξίδι 23 χιλιομέτρων (37 χιλιόμετρα) διαρκεί μόνο 20 λεπτά, αλλά κοστίζει περισσότερο ($ 26 και υψηλότερο μονόδρομο).

Τα λεωφορεία κυκλοφορούν μεταξύ των πόλεων της Στοκχόλμης και της Ουψάλα, αλλά υπάρχουν λιγότερες αναχωρήσεις από τη σύνδεση με το τρένο. Είναι περίπου 63 χιλιόμετρα (39 μίλια) μεταξύ των δύο, και σε 90 λεπτά, είναι η πιο αργή επιλογή και κάπως υψηλότερες τιμές από το τρένο? ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής κοστίζει περίπου 138 SEK ($ 16).

Αν θέλετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο είναι πολύ ωραίο. απλώς πάρτε το Ε4 βόρεια και θα φτάσετε στην Ουψάλα μετά από 44 μίλια (71 χιλιόμετρα) σε περίπου 50 λεπτά.

Άλλες πληροφορίες ταξιδιού για τη Στοκχόλμη και την Ουψάλα

Δεν υπάρχει διαθέσιμο αεροπορικό ταξίδι μεταξύ Στοκχόλμης και Ουψάλα, οπότε η μετάβαση στο τελευταίο απαιτεί τουλάχιστον μία μορφή εναλλακτικής μεταφοράς. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Ουψάλα είναι τόσο κοντά στη Στοκχόλμη, κάνει για μια μεγάλη ημερήσια εκδρομή ή απόδραση το Σαββατοκύριακο από την πρωτεύουσα.

Όταν ταξιδεύετε στην Ουψάλα με λεωφορείο ή τρένο, πιθανότατα θα φτάσετε στον κεντρικό σταθμό της Ουψάλα, έναν κεντρικό κόμβο που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια και καταστήματα τόσο για τις τοπικές όσο και για τις εθνικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Διανυκτερεύσεις είναι διαθέσιμες στην Ουψάλα, αλλά εάν κάνετε μόνο μια ημερήσια εκδρομή, υπάρχουν περισσότερες επιλογές για ξενοδοχεία στη Στοκχόλμη που είναι γενικά φθηνότερα και πιο εύκολα διαθέσιμα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Ουψάλα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και μια πόλη κολλεγίων, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για να διαλέξετε από εκεί - εάν κάνετε κράτηση αρκετά νωρίς, ειδικά κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων τουριστικών περιόδων.