Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού επισκεφθείτε το Guangzhou

Θεωρήσεις, γλώσσα και πολιτισμός στο Guangzhou

Το Guangzhou είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας και από κάποιους μετράει πλουσιότερους. Ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα από το Χονγκ Κονγκ, το Guangzhou έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και μερικές μοναδικές ιδιορρυθμίες που το κάνουν διαφορετικό από τους αντιπάλους του Πεκίνου ή της Σαγκάης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε το Guangzhou, με βασικές συμβουλές για τα σωστά χρήματα, τη σωστή γλώσσα και τη σωστή στάση.

Θα χρειαστείτε μια βίζα

Αυτό δεν είναι το Χονγκ Κονγκ.

Ενώ μπορείτε να βάλτε βίζα στο Χονγκ Κονγκ δωρεάν βίζα, Guangzhou είναι στην Κίνα και θα χρειαστείτε μια κινεζική θεώρηση.

Τοπική υπερηφάνεια

Δεν είναι ούτε η Κίνα. Το Guangzhou έχει μια μακρά ιστορία να μην κάνει ό, τι λένε οι μανδαρίνιοι και μανιακοί κομμουνιστές και η πόλη διατηρεί μια έντονη ανεξάρτητη σειρά. Παραμένει η καρδιά της κουλτούρας της Καντώνας, ένας τίτλος που μοιράζεται με το Χονγκ Κονγκ και ο πολιτισμός, η γλώσσα και το φαγητό είναι όλα ξεχωριστά. Οι ντόπιοι είναι ο πρώτος και ο κινεζικός δεύτερος.

Μιλήστε καντονέζικα, όχι μανταρινικά

Με βάση τα παραπάνω, οι ντόπιοι μιλούν καντονέζικα όχι τα μανδαρίνια . Τα πράγματα αλλάζουν και ένας τεράστιος αριθμός μεταναστών από την υπόλοιπη Κίνα σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι ομιλητές από τα μανδαρίνια στα καταστήματα και τα ταξί, αλλά ως επί το πλείστον το πρόσφατα μάθει Mandarin δεν θα σας βοηθήσει πολύ.

Χρησιμοποιήστε το RMB όχι HKD

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, το δολάριο του Χονγκ Κονγκ δεν είναι πλέον δημοφιλές νόμισμα στο Guangzhou χάρη στη δύναμη του RMB. Ενώ μερικά καταστήματα και εστιατόρια θα πάρουν ακόμα το δολάριο, δεν θα έχετε μια αξιοπρεπή συναλλαγματική ισοτιμία.

Θα βρείτε πολλά ΑΤΜ γύρω από αυτό που θα λάβουν διεθνείς πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ώστε να μπορείτε να αποσύρετε μετρητά σε ρενμίνι.

Τα ψεύτικα είναι ένα Γεγονός

Τα ψεύτικα είναι παντού στην Κίνα και ειδικά στο Guangzhou, όπου γίνονται πολλά πλαστά προϊόντα. θα βρείτε ψεύτικα ρούχα, πλαστά κοσμήματα και ψεύτικα ηλεκτρονικά. Γενικά, αυτό δεν είναι κάτι που είναι κρυμμένο, αλλά τα προϊόντα εμφανίζονται με απλό βλέμμα.

Μπορείτε συνήθως να πείτε κάτι είναι ψεύτικο από το πολύ καλό για να είναι αληθινή τιμή. Δυτικά προϊόντα είναι ακριβά στην Κίνα, ώστε μια iPad μισή τιμή ή τσάντα Versace για $ 20 είναι μυθοπλασία - δεν έχει σημασία τι ο πωλητής σας λέει για τα στοιχεία αλήθεια.

Αποφύγετε την έκθεση Canton Fair

Η μεγαλύτερη εκδήλωση της πόλης είναι επίσης η καλύτερη στιγμή να μην έρθει. Η Έκθεση Canton είναι μια διεθνής εμπορική εκδήλωση που προσελκύει χιλιάδες πωλητές και αγοραστές στο Guangzhou τον Απρίλιο και τον Μάιο. Σημαίνει επίσης ότι τα ξενοδοχεία είναι συσκευασμένα και η τιμή των πάντων, από μια πτήση στην πόλη σε ένα ταξί, πηδάει μια σειρά από εγκοπές στην τιμή.

Μην χρησιμοποιείτε μη εξουσιοδοτημένα ταξί

Μιλώντας για ταξί! Αυτή η συμβουλή ισχύει για τα περισσότερα μέρη που θα επισκεφθείτε ως τουρίστες, επειδή οι μη εξουσιοδοτημένοι οδηγοί ταξί επιθυμούν να στοχεύσουν τους αφελείς τουρίστες, αλλά να αποφεύγουν τις μη αδειοδοτημένες καμπίνες. Είναι αχαλίνωτες στο Guangzhou και αποφεύγονται καλύτερα με την προσκόλληση σε τάξεις ταξί και περίπτερα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο αεροδρόμιο και στο σιδηροδρομικό σταθμό, αν ταξιδεύετε από το Χονγκ Κονγκ.

Αναμείνετε να Harangued

Οι αγορές στο Guangzhou μπορεί να είναι μια εμπειρία μάτι άνοιγμα. Αν περιφρονούνται στις τοπικές αγορές, ειδικά εκείνες που βρίσκονται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, αναμένεται να είναι γάτα που ονομάζεται από τους πωλητές και έχουν το μανίκι σας συνεχώς ρυμουλκό. Μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους πρώτους χρονομετρητές, αλλά μόνο να περπατάς αν δεν ενδιαφέρεσαι για το τι πωλείται.