Εθνικός Ιστορικός Χώρος Manzanar

Το 1942, ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt υπέγραψε την εκτελεστική εντολή 9066, πράξη που εξουσιοδότησε τον Υπουργό Πολέμου να δημιουργήσει «Στρατιωτικές Περιοχές». Σε αυτές τις περιοχές, όποιος μπορούσε να απειλήσει την πολεμική προσπάθεια έπρεπε να απομακρυνθεί. Χωρίς δίκαιη διαδικασία και μόνο μερικές ημέρες για να αποφασίσουν τι να κάνουν για τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα υπάρχοντά τους, όλοι οι άνθρωποι της Ιαπωνικής καταγωγής που ζουν στη Δυτική Ακτή μεταφέρθηκαν σε λεγόμενα "στρατόπεδα διεθνοποίησης". Το Manzanar στην Καλιφόρνια ήταν ένα από τα δέκα τέτοια στρατόπεδα που χτίστηκαν στις δυτικές ΗΠΑ και περισσότεροι από 10.000 Ιάπωνες Αμερικανοί αναγκάστηκαν να ζήσουν εκεί μέχρι το τέλος του πολέμου το 1945.

Ο Εθνικός Ιστορικός Χώρος Manzanar δημιουργήθηκε το 1992 για να διατηρήσει την ιστορία του. Το κέντρο επισκεπτών Manzanar άνοιξε το 2004. Πλούσια κατοικημένη με τις φωνές εκείνων που έζησαν εκεί και επιμελήθηκε για να πει τις ιστορίες τους, το κέντρο επισκεπτών Manzanar προσφέρει πληροφορίες για τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων μετά το Περλ Χάρμπορ και πώς αυτό επηρέασε τη ζωή των εσωτερικών.

Οκτώ πύργοι φρουράς κάποτε στέκονταν γύρω από την περίμετρο του στρατοπέδου, στελεχωμένοι από τη Στρατιωτική Αστυνομία με υποβρύχια όπλα. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου ξαναχτίστηκε έναν από αυτούς τους πύργους το 2005, που μπορείτε να δείτε από τον αυτοκινητόδρομο.

Ένα αυτο-οδηγημένο φυλλάδιο περιήγησης αυτοκινήτων Manzanar διατίθεται στο κέντρο επισκεπτών. Θα σας πάρει γύρω από το στρατόπεδο και στο νεκροταφείο (που είναι η τοποθεσία μιας διάσημης φωτογραφίας Ansel Adams).

Manzanar Εθνικές Ιστορικές Ιστοσελίδες Συμβουλές

Manzanar με τα παιδιά

Τα δύο τρίτα των ατόμων που είχαν μολυνθεί στο Manzanar ήταν κάτω των 18 ετών. Πηγαίνετε μέχρι το πίσω μέρος του εκθεσιακού κέντρου επισκεπτών για να βρείτε το τμήμα που αφιερώνεται στα παιδιά του Manzanar.

Manzanar αναθεώρηση

Βαθμολογούμε το Manzanar 4 αστέρια από τα 5 για τα όμορφα επιμελημένα εκθέματα του, τα οποία διερευνούν πολλές πτυχές της ζωής στο Manzanar. Βρήκαμε την περιοδεία του αυτοκινήτου κάπως βαρετή, επειδή τα κτίρια έχουν περάσει πολύ, αλλά αναμένεται να γίνει πιο ενδιαφέρουσα όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Hall Mess.

Μετάβαση στο Εθνικό Ιστορικό Χώρο Manzanar

Εθνικός Ιστορικός Χώρος Manzanar
Hwy 395
Ανεξαρτησία, CA, CA
760-878-2194 ext. 2710
Ιστοσελίδα ιστορικού ιστοτόπου Manzanar

Το Manzanar απέχει 9 μίλια βόρεια από το Lone Pine, 226 μίλια από το Λος Άντζελες, 240 μίλια από το Reno, NV και 338 μίλια από το Σαν Φρανσίσκο. Για να φτάσετε εκεί, πάρτε US Hwy 395. Από την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο , ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Manzanar είναι με την οδήγηση μέσω Yosemite National Park.