Εθνικά Μουσεία της Ιρλανδίας

Τα Εθνικά Μουσεία της Ιρλανδίας βρίσκονται, ως επί το πλείστον, στο Δουβλίνο - αν και μπορεί να χρειαστεί να πάτε πιο μακριά για να ζήσετε τη ζωή στη χώρα. Και οι τέσσερις από αυτές προσφέρουν συλλογές που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το δρομολόγιο σας. Ανάλογα με τη γεύση και τα ενδιαφέροντα, προφανώς. Εδώ είναι οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε.

Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας - Αρχαιολογία

Μετά την είσοδό σας στο Εθνικό Μουσείο στην οδό Kildare θα χτυπήσετε από το μεγάλο τρούλο στην είσοδο.

Το ίδιο το κτίριο είναι ένα αξιοθέατο - αλλά οι θησαυροί που περιέχονται μέσα είναι ανεκτίμητοι.

Θα αντιμετωπίσετε αμέσως χρυσά θραύσματα χρυσού, που χρονολογούνται από προϊστορικούς χρόνους και θαμμένα ή κρυμμένα για αιώνες. Η πλούσια διακόσμηση και η λεπτή χειροτεχνία πρέπει να δουν. Οι περισσότεροι επισκέπτες, ωστόσο, στρίβουν δεξιά και μπαίνουν στον θάλαμο θησαυρού. Τα κελτικά και τα πρώιμα μεσαιωνικά αντικείμενα εμφανίζονται, μερικά από αυτά να έχουν αποκτήσει μια εικονική κατάσταση. Η καρφίτσα Tara , τα ιερά, οι κρουνοί και τα άλλα εξαρτήματα της εκκλησίας καλύπτονται με απίστευτα λεπτομερή στολίδια. Κρυμμένο σε μια γωνία, οι πιο σκληρές βλέψεις της Σέιλα-να-Γκίγκ σε αντίθεση.

Μία από τις νεότερες εκθέσεις είναι το "Kingship & Sacrifice", μια παρουσίαση που επικεντρώνεται σε τέσσερα χαντάκια αβέβαιης προέλευσης, συμπεριλαμβανομένου του εικονικού Clonycavan Man . Καλύτερα διατηρημένες από τις αιγυπτιακές μούμιες , αυτοί οι προϊστορικοί ευγενείς βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκομιδής τύρφης - μία έγινε στην πραγματικότητα μέρος της συγκομιδής από τη μέση του κάτω.

Αυτή είναι η πλησιέστερη που θα συναντήσετε ποτέ στους Κελτικούς άνδρες από την εποχή του Χαλκού. Διασκεδαστικά με διάθεση για φωτισμό, η έκθεση διερευνά τους (πιθανούς) λόγους για τους οποίους αυτοί οι άντρες κατέληξαν νεκροί σε ένα βάλτο.

Επίσης πρόσφατα αναδιοργανωμένο για την επέτειο της Μάχης του Clontarf ήταν η υπέροχη έκθεση για τη ζωή Viking στην Ιρλανδία.

Διεύθυνση: Kildare Street, Δουβλίνο 2
Ιστοσελίδα: www.museum.ie/Αρχαιολογία

Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας - Διακοσμητικές Τέχνες & Ιστορία

Μόλις μπείτε στην ογκώδη αυλή του Collins Barracks, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την είσοδο του μουσείου στην αριστερή πλευρά. Από εδώ έχετε πρόσβαση σε τέσσερις ορόφους των εκθέσεων - από τα "ιρλανδικά έπιπλα" έως τα νομίσματα, από τα ασημικά έως τα ρούχα και από τα επιστημονικά όργανα έως τα "Irish Period Furniture". Αυτό το εκλεκτικό μίγμα ενισχύεται από μια ματιά στο σπήλαιο αποθήκευσης του Aladdin, εδώ θα βρείτε ακόμη και θωράκιση σαμουράι ...

Υπάρχουν αξιοσημείωτες εκθέσεις για την περίοδο της αύξησης του Πάσχα, που σίγουρα προκαλούν σκέψη και δεν έχουν καταφανή, άκριτη ήρωα-λατρεία και για την στρατιωτική ιστορία της Ιρλανδίας γενικά - από την " άγρια ​​χήνα " μέχρι την υπηρεσία των ΗΕ, συμπεριλαμβανομένης μιας σπάνιας δεξαμενής Landsverk, τα αεροσκάφη και τα όπλα που χρησιμοποιούνται από τα αντιμαχόμενα Λιβανέζικα και Παλαιστινιακά κλάσματα.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης, αλλά η ευκολότερη πρόσβαση γίνεται με το τραμ LUAS .

Διεύθυνση: Collins Barracks, Benburb Street, Δουβλίνο 7
Ιστοσελίδα: www.museum.ie/Decorative-Arts-History

Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας - Φυσική Ιστορία

Το ισόγειο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το οποίο ονομάζεται επίσης "ο νεκρός ζωολογικός κήπος", έχει μια ολοκληρωμένη απεικόνιση της ιρλανδικής άγριας ζωής, από τον σκελετό του εξαφανισμένου γιγάντιου ιρλανδικού ελαφιού μέχρι τα κουνέλια που εισήγαγαν οι Νορμανδοί.

Οι άλλοι όροφοι είναι αφιερωμένοι στη διεθνή πανίδα, άλματα μεταξύ ηπείρων με απερίσκεπτη εγκατάλειψη. Θα δείτε ελέφαντες, μια σπάνια τίγρη της Τασμανίας και μια πολική αρκούδα που πυροβολήθηκε από τον ιρλανδικό εξερευνητή Leopold McClintock (με τη θανατηφόρα τραυματική είσοδο ακόμα καθαρά ορατή).

Τα περισσότερα από τα θηλαστικά και τα πτηνά διατηρούνται μέσω φοροδιαφυγής. Βικτοριανό στυλ. Αυτό κάνει για κάποια πραγματικά grotesque πλάσματα λόγω της απλής διαδικασίας που ακολουθείται. Ένας μεγάλος αριθμός εκθεμάτων δεν έχει παρά μια ομώνυμη ομοιότητα με το ζωντανό ζώο. Προσθέστε το γεγονός ότι ο χρόνος, το φως του ήλιου και τα έντομα έχουν πάρει το φόρο τους σε διάφορα δείγματα και θα καταλάβετε γιατί αυτό το μουσείο δεν είναι ένα από τα δέκα κορυφαία αξιοθέατα του Δουβλίνου . Τα ψάρια και τα άλλα ζώα που διατηρούνται σε αλκοόλ προσδίδουν στο μουσείο ένα αίσθημα ορατότητας με τη φαινομενική τους ωχρότητα.

Αυτό είπε ότι πρέπει να πω ότι ορισμένες οθόνες είναι συναρπαστικές, οι οικογενειακές ομάδες που γίνονταν από τον Ουίλιαμς και τον Υιό, για παράδειγμα, ή ο τεράστιος καρχαρίας και ψαροντούφεκο που αλιεύονται στα ύδατα της Ιρλανδίας. Και ο τεράστιος αριθμός των γυάλινων ζώων που σχεδιάζει η οικογένεια Blaschka από τη Λειψία αξίζει επίσης μια καλή εμφάνιση.

Διεύθυνση: Merrion Street, Δουβλίνο 2
Ιστοσελίδα: www.museum.ie/Natural-History

Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας - Χώρα ζωής

Αυτό το μουσείο με επίκεντρο τις αγροτικές πτυχές της ζωής στην Ιρλανδία διαθέτει πληθώρα διαδραστικών οθονών και οθονών, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών βιντεοταινιών των παραδόσεων που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε μακρινή μνήμη. Επίσης παρουσιάζονται παραδοσιακές τέχνες όπως κόμποι συγκομιδής, ψάθινα σκεύη, περιστρεφόμενοι τροχοί και αντικείμενα από παλιές μέρες όπως σκάφη, ρούχα και όλα τα χειροκίνητα μηχανήματα.

Διεύθυνση: Πάρκο Turlough, Castlebar, County Mayo
Δικτυακός τόπος