Τενερίφη - Κανάριοι Νήσοι - Μεταφορά θέσης κρουαζιερόπλοιου

Το Κανάρια Νησί της Τενερίφης είναι καταπληκτικό

Η Τενερίφη είναι η μεγαλύτερη από τις επτά μεγάλες Κανάριοι Νήσοι, οι οποίες είναι διάσπαρτες σε απόσταση 300 μιλίων από τον Ατλαντικό Ωκεανό, αρχίζοντας περίπου 60 μίλια βορειοδυτικά του Μαρόκου στην Αφρική. Το αρχιπέλαγος είναι μέρος της Ισπανίας και τα νησιά έχουν διαφορετικό κλίμα και τοπογραφία. Κατά την ανάγνωση για τις Κανάριες Νήσους, σκέφτηκα ότι η διαμόρφωσή τους ακουγόταν πολύ όπως αυτή των νησιών της Χαβάης. Τόσο τα νησιά των Καναρίων όσο και της Χαβάης είναι χορδές υποβρύχιων ηφαιστείων και εξαιτίας των εκατομμυρίων ετών που χωρίζουν την ανάπτυξη κάθε νησιού, είναι πολύ διαφορετικές.

Όπως και η Kauai είναι το παλαιότερο νησί της Χαβάης και η Χαβάη είναι η νεώτερη, οι Καναρίους Νήσοι της Fuerteventura και του Lanzarote είναι πάνω από 20 εκατομμύρια χρόνια, ακολουθούμενοι από τη Γκραν Κανάρια, την Τενερίφη και τη Γκόμερα (ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών) της La Palma και της Τενερίφης (ηλικίας δύο έως τριών εκατομμυρίων ετών).

Ο Κανάριος ισχυρίζεται ότι όλα τα νησιά έχουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο, με πολλή ηλιοφάνεια. Το μεγαλύτερο μέρος της μικρής βροχόπτωσης έρχεται μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου. Τα κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται συχνά τα Κανάρια Νησιά όταν μετατοπίζονται μεταξύ της Καραϊβικής και της Ευρώπης.

Τενερίφη . Είναι περίπου 790 τετραγωνικά μίλια, και το τοπίο κυριαρχείται από το 12,198-πόδι Mount Teide, η υψηλότερη κορυφή στην ισπανική επικράτεια. Ονομάζεται το "νησί της αιώνιας άνοιξης" από τους ντόπιους, η Τενερίφη καλύπτεται από πεδία τόσο ποικίλης χλωρίδας όπως μπανάνες, πορτοκάλια και ντομάτες.

Τα κρουαζιερόπλοια προσφέρουν αρκετές ακτοπλοϊκές εκδρομές στο Tenefire ή οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να εξερευνήσουν μόνοι τους.

Την κοιλάδα Orotava και το Puerto de la Cruz

Αυτή η εκδρομή παρέχει μια ματιά στη γραφική κοιλάδα Orotava μαζί με μια επίσκεψη στο πιο δημοφιλές θέρετρο της Τενερίφης, το Puerto de la Cruz. Η κοιλάδα Orotava εκτείνεται από τους πρόποδες του όρους Teide μέχρι τον Ατλαντικό. Η περιήγηση περιλαμβάνει περπάτημα μέσα από όμορφους κήπους και θέα στην καταπράσινη κοιλάδα.

Πριν επιστρέψουν στο πλοίο, οι συμμετέχοντες έχουν περίπου μία ώρα για να εξερευνήσουν τα καταστήματα και τις καφετέριες στο Puerto de la Cruz.

Εθνικό Πάρκο Cañadas del Teide

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοδείας θα δαπανηθεί σε ένα λεωφορείο, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να δει το όρος Teide και η διαδρομή στο αδρανές ηφαίστειο είναι γραφική. Υπάρχουν στάσεις κατά μήκος της διαδρομής για λήψη φωτογραφιών.

Αυτή είναι η περιήγηση που κάναμε και η εκκαθάριση που οδηγούσε στο Όρος Teide ήταν λίγο τρομακτική, αλλά αξίζει τον κόπο να δούμε την περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Περνούσαμε στα σύννεφα και μπορούσαμε να τα κοιτάξουμε. Το βουνό είναι σε αρκετά ψηλά υψόμετρα για να δώσει στο τοπίο μια σεληνιακή εμφάνιση. Ήταν ένα πολύ αξιόλογο ταξίδι και είχαμε χρόνο να πίνουμε έναν καφέ και να κάνουμε ένα διάλειμμα για μπάνιο πριν την επιστροφή στο πλοίο.

Πουέρτο ντε λα Κρουζ από μόνοι σας

Αυτό δεν είναι πραγματικά μια περιοδεία, αλλά είναι μια μεταφορά μετ 'επιστροφής από το πλοίο στην πόλη του θέρετρου Puerto de la Cruz. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά και υπάρχει μια αγγλόφωνη οικοδέσποινα για να απαντά σε ερωτήσεις και να παρέχει πληροφορίες για το Puerto de la Cruz.

Περιηγηθείτε στην Τενερίφη μόνοι σας

Το λιμάνι της Santa Cruz απέχει περίπου μισό μίλι από το κέντρο της πόλης. Οι χειροτεχνίες του Canario περιλαμβάνουν κεντημένα κλινοσκεπάσματα και κεραμικά. Υπάρχουν επίσης καλές αγορές για είδη πολυτελείας, όπως δέρμα, μεταξωτά, αρώματα και κοσμήματα.

Η Σάντα Κρουζ έχει μερικά ενδιαφέροντα μουσεία και μια πλούσια επιχρυσωμένη εκκλησία που φιλοξενεί μία από τις σημαίες του ναυάρχου Νέλσον από τη μάχη της Σάντα Κρουζ το 1797.

Το Auditorio de Tenerife ή η αίθουσα συναυλιών Tenerife ή Auditorium είναι ένα συναρπαστικό κομμάτι ισπανικής αρχιτεκτονικής. Ολοκληρώθηκε το 2003, το αίθριο βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Τενερίφης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.